keskiviikko 29. joulukuuta 2010

PELAKUUHAAVE

Kun vauhtiin päästään, väännetään kanaverkkoa lisää. Tässä taimisuojus on ihan tarpeen huolehtiessaan pienen pienestä rahapuun alusta, joka napsahti irti emokasvista.
Löysin eilisellä kauppareissulla alepöydästä Susanna Rosenin Suuren pelargonikirjan muutamalla eurolla. Olen aikaisemminkin haaveillut tuoksupelargonista, semmoisesta sitruksentuoksuisesta ja kirjaa lukiessani innostuin jälleen. Osaatteko rakkaat ystävät antaa vinkkejä? Pari vuotta sitten ollessamme Sardiniassa erään kadun varrella kasvoi ikkunan alla huumaavasti tuoksuva pelargoni. Tuumailin silloin ottavani pistokkaan, mutta en ilman lupaa viitsinyt. 

7 kommenttia:

 1. En osaa neuvoa yhtään mutta kuulostaa ihanalta ja taitaa olla kesä jo mielessä niinko mullakin. Käyppä kysyyn Sarilta oisko sillä vinkkejä
  http://sarinpuutarhat.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Viime kesänä ostin ensimmäiset tuoksupelargonini. Aivan ihania ja kasvoivat vauhdilla pikkuisista taimista isoiksi pehkoiksi. Sitruunan ja piparmintun tuoksuiset olivat raikkaita. Muskottipähkinän tuoksuinen oli rajatapaus, pitääkö vai ei. Otin syksyllä (kun en aiemmin ehtinyt/jaksanut) pistokkaita, mutta eivät lähteneet kasvuun. Muut pelargonipistokkaat ovat vielä hengissä. Ehdottomasti ensi kesänä uudestaan kasvihuoneeseen!

  VastaaPoista
 3. Minä olen löytänyt tuoksupelakuita ihan lähikukkakaupan taimipihalta, Plantagenista ym. Niitä on niin monenlaisia, eikä ne nykyään ole edes harvinaisia (onneksi!)

  VastaaPoista
 4. Haa, niitä siis on olemassa ;)

  Täytyypä olla tarkkana, kun pelakuut ilmestyvät myyntiin.

  VastaaPoista
 5. Heissan Maria!
  Olen tilannut pelaquita Pukin puutarhasta, siellä on iso valikoima myös tuoksupelargoneja :)
  http://www.pukinpuutarha.com/pelar.htm
  T:Hortensia

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti Hortensia, Pukillahan niitä oli vaikka kuinka!!! Taidan laittaa tilausta menenmään.

  VastaaPoista
 7. Varmasti Plantagenista löytyy kans, kunhan kevät lähenee. Vinkataan heti toisillemme kun löytyy :)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.