maanantai 20. syyskuuta 2010

KYLPYJÄ JA RUSKAA

Ystäväni tekstasi ylimääräisistä kuunliljoista. Hei, minullehan kelpaa, uusi istutusalueeni kaipaa muun muassa kuunliljoja! Kuvassa jaetut taimet kylpevät ja imevät itsensä kylläisiksi, eilen sain ne jo maahan. 
 Plantagenin syysalesta ostin havittelemani siron japanilaishenkisen lehtipuun ja päädyin siis sirotuomipihlajaan Saila-ystävän suosittelemana. Puussa on juuri ihana ruska, joka levittäytyi yhtä ihanasti auton penkeille kotimatkalla!

8 kommenttia:

 1. Teille on rakentumassa kaunis polku!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Oi, sirotuomipihlaja on NIIN IHANA! Kaunis muoto, kaunis keväällä kukkiessaan, hurmaava kun punertavat lehdet puhkeavat, kaunis syysväri, mitä muuta voisi puulta toivoa? Ai niin, se ei myöskään kasva liian suureksi eli täydellinen juuri tuolle kasvupaikalle. Hyvä valinta ;-)
  Voit muotoilla sitä haluamallasi tavalla, esim. poistaa alimpia oksia puumaisuuden korostamiseksi.
  Ja siinähän se kylpyamme komeileekin, ja mitkä kuunliljat! Todella suuret lehdet. Näyttää aika paljon 'Sum and Substance' -lajikkeelta jota löysin keväällä puutarhamessuilta. Siinä on juuri tuollaiset lehdet, valtavan suuret.
  Hyvin sopii juuri tuolle kasvupaikalle, hienoa Maria!

  VastaaPoista
 3. Hei vain pitkästä aikaa! Ihanaa, että kaikki rakkaat blogiystävät pysyvät, vaikka välillä emäntä on pienellä tauolla, kiitos siitä!

  Olit kyllä Saila oikeassa tuon koon suhteen. Tutkailin tietoja mongolianvaahterasta ja kysyin vielä Plantagenin ystävälliseltä miesmyyjältä ja totesin sen olevan liian kookas tähän tilaan. Kiitos kullanarvoisesta ammattilaisen vinkistä! Leikkelin muuten jo noita alimpia oksia ja leikkaan vielä seuraavankin oksaparin, jotta saan siitä kaunismuotoisen pikkupuun. Ja tosiaan, saamani kuunliljat ovat valtavan kokoisia. Kasvilahjoitukset, varsinkin tämmöiset perustavaa laatua olevat lajit ovat aina enemmän kuin tervetulleita.

  Joo, huomasin, että sadevedenkeruuastioista oli puhetta Saaripalstallakin :D
  Meidänkin taloa saa kyllä nimittää muumitaloksi; siinä sanassa on niin lämmin ja kotoisa vire!

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa aika lupaavalta alulta tolle japanilaishenkiselle alueelle. Kaunis puu, nimensä mukaisesti siro :)

  VastaaPoista
 5. Sitten sinä Maria Muumimammana keräät punaisia viinimarjoja papan hattuun ja asettelet näkinkenkiä polkujen varsille :-)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tina!

  Joo Saila, juuri sellainen mamma tahtoisin olla: lämmin, lempeä, rauhallinen esteetikko, jonka ei tarvitse käydä ansiotyössä vaan elämäntehtäväksi riittää hääräily kotona ;)

  VastaaPoista
 7. Juuri tuollaisen piha-alueen minäkin haluaisin takapihallemme tehdä! Tuo polkukin mutkittelee juuri sopivasti. Meillä on mongolianvaahtera ja se on aika leveä ja pyöreän mallinen, vie jonkin verran tilaa.
  Ostelin perennoja alesta ja istuttelin niitä vielä pimeän tuloon saakka pihalle. Hyvää viikonloppua! Eeviregina

  VastaaPoista
 8. Hei Eeviregina! Tosiaan, mongolianvaahtera taitaa kasvaa melko leveäksi.

  Itse mietin tätä osiota puutarhassani melko pitkään ennenkuin sain toimivan idean. Polut luovat kyllä kivaa jännitettä ja jotenkin ne sopivat luontevasti tähän metsäiseen reunaan.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.