torstai 22. heinäkuuta 2010

NÖYRÄSTI NURKISSA

Vihdoin sade saapui ja pääsin viimeistelemään istutuksilla jo pitkään työn alla olleen fiilistelynurkkauksen. Perennoja on saanut jo monista paikoista pilkkahintaan ja olenkin haalinut niitä silmät kiiluen. Ja nyt on meikäläisen harrastuksessa kääntynyt uusi lehti ja sen myötä mahdollisuudet puutarhan luomisessa ovat moninkertaistuneet. Niin siis mitä? No siis sitä, että nyt tarvitsen keltaisia kukkijoita, joita luulin haluavani kartella viimeiseen asti! Pastellisävyiset kukat ovat viehättäviä keväällä ja alkukesästä, mutta tähän aikaan kesästä valon ollessa terävä ja vehreyden voimakkaimmillaan ne näyttävätkin jotenkin mitäänsanomattomilta. 
Siis keltaista. Yksi ihastuttava uutukainen on tämä syyshohdekukka. Samaan penkkiin pääsi myös pitkänhuiskea kiiltopäivänhattu, jättipoimulehdet, aitoukonhattu, komealupiini, saksankurjenmiekka ja kiinanritarinkannus, jonka sini on huikaiseva.
Raudoitusverkkokaaressa kiipeilee säleikkövilliviini ja keskikäytävä odottaa kivituhkaa ja liuskekiviä.
Liuskekiviympyrän taustalla kasvaa kolmen serbiankuusen kainalossa pallohortensiaa, tornionlaaksonruusua ja ihanan tuoksuista kangasajuruohoa. Kuvassa näkyvät myös raparperinlehtimaljat, joita valoin muutama päivä takaperin.
Rungollinen lehtikuusi nököttää etualalla. Alue alkaa olla valmis ja tästä voin ensi kesänä lähteä taas levittäytymään. Tavoitteena on vähentää nurmialaa tontin reunoilta kohti keskustaa. Pelikenttää kuitenkin tarvitaan vielä pitkään ja myös trampoliini ja uima-allas vaativat osansa. Äippä joutuu siis harrastamaan nöyrästi pihan nurkissa!

12 kommenttia:

 1. Ihanan nurkan olet tehnyt! Kaikki nauhukset ovat myös upean keltaisia ja päivänliljoissa on keltaista sävyä... jos haluat lisää keltaista.
  Mulla on keltaisia kukkia, jotka haluan siirtää omaan penkkiinsä, kunhan saan sen joskus tehtyä...Onko sulla jotain mehitähtiä peltivadissa? Mä istutin niitä vanhoihin patoihin, joissa on pohjassa halkeamia.
  Helteistä heinäkuun jatkoa, Eeviregina

  VastaaPoista
 2. Fiilistelynurkkauksesi on kerrassaan upea. Tahtoo tuollaisen=)

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Eilen ajeltiin "teidän ohi", kun Seinäjoelle suunnattiin ja sielä todella satoi... IHANAA! Meidät sade taas kiersi ja joudun taas kastelupuuhiin tänäänkin! :( Olen niin odottanut ja toivonut sadetta, että näin jo untakin, että tuli valtava kaatosade! :) Puutarhurin kauhu tämä ainainen paahde, joka tappaa kaikki uudet istutukset ja kesäkukat, jos et ole joka päivä kastelemassa.

  Ihana nurkka sulla! Sä se sit osaat! :)

  Terkuin: Elina

  VastaaPoista
 4. Aivan samoin on käynyt mullekin; en aiemmin halunnut keltaisia kukkia pihaani. Vaan kuinkas on nyt - niitä vaan on jotenkin "hakeutunut" meille ja pidän niistä ihan hirveesti! Minulla oli aiemmin vaaleanpunaisia ja lilahtavia syysleimuja ja syksyllä ruskanvärien lisääntyessä ne näyttivät jotenkin "eksyneiltä".

  VastaaPoista
 5. Heips Maria, ihanan nurkan olet tehnyt. Sinulla sitä riittää energiaa ja taitoa häärätä puutarhassa. Tuuppa tännekin vähän ideoimaan...;) Vieläkö miehesi muuten tekee noita tuoleja myyntiin? Myynnistä puheenollen... tuttavani on perustanut aivan ihanan maalaismyymälän pihalleen; uutta ja vanhaa kaunista tavaraa, vähän SÄDE-liikkeen tyylisen. Olen vieraillut siellä jo muutaman kerran ja aina tarttuu jotain mukaan. Kävin tiistaina ja huomenna iltapäivällä olen taas menossa...lähde mukaan kyytiin;)...olisi varmaan sinunkin tyyppinen kauppa ja ihanassa miljöössä.Kesäterkuin miitu:) PS. Kalataulusi on hieno, tykkään kanssa vanhoista opetustauluista.

  VastaaPoista
 6. Fiilistelynurkkauksesi on ihana.

  VastaaPoista
 7. Eeviregina - Kiitos, päivänliljoja minulla jo onkin, nauhuksia olen just ihaillut naapurin pihamaalla. Vanhoissa kakkuvuoissa on mehitähtiä, minusta ne ovat söpöjä ja hauskoja eri puolilla pihaa.

  Jori - Kiitos, puutarhassanne onkin varmasti monta sopukkaa fiilistelynurkkauksia silmälläpitäen!

  Elina - Hei, täällä olikin aivan upea sade torstaina. Huomiselle on taas luvattu... toivottavasti kuuro tulee myös teidän tontille!

  Piitu - Totta, hailakat värit ainakin pelkästään näyttävät jotenkin kodittomilta. loppukesän puutarhassa. Leimuja mulla ei olekaan.

  Miitu - Hei ja kiitos, tuo putiikki kuulostaa ehdotoman mielenkiintoiselta. Kerro ihmeessä, mitä ja missä!!! Mies varmaan vois periaatteessa nikkaroida myyntiinkin, mutta on tällä haavaa sidoksissa ullakon kesähuoneen raksaprojektiin...

  Pioni - Kaunis kiitos sanoistasi!

  VastaaPoista
 8. Voi että, hieno istutuksineen! Keltainen tuossa ilta-auringossa on varmaan just nappi. Ihanat nuo raarperinlehdet, harmi ettet ollut tehnyt niitä heti kesäkuussa ;-)

  VastaaPoista
 9. Hei Saila! Raparpelivalokset onistuivat ihan hyvin ja tosiaan harmittelin, etten tehnyt aikaisemmin! Näitä vois tehdä heti kasan, olis tuliaisia mistä ottaa. Ja keltainen huumaa, totta tosiaan!

  VastaaPoista
 10. Hei Maria, huomenna taas ystäväni maalaiskauppaan ihastelemaan...tällä kertaa mukaan lähtee ystäväni, ex-laihialainen, mites saatais sinutkin joukkoon?terkuin miitu:)

  VastaaPoista
 11. Hei Miitu! Arki on alkanut ja työt kutsuu, mutta kyllä sitä aikaa löytyy aina kaikkeen kivaan! Laita mulle s-postia, sovitaan treffit ystäväsi kauppaan! Eli maria.laukkonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Hei! Lösyin ihanan blogisi ihan äskettäin ja olen selaillut vanhoja postauksia aina ehtiessäni.

  Toivottavasti saat ilmoituksen kommenttien jättämisestä näihin vanhoihinkin postauksiin, koska nyt kovasti kiinnostaisi tietää millä tavalla olet kiinnittänyt raudoitusverkon maahan? Kuinka syvälle? Itsekin moista olen suunnitellut toteutettavaksi ensin kesän aikana, ja miettinyt tuota kiinnitystapaa, pitääkö valaa betoniin vai riittääkö vain upotus maahan ja jonkinlainen kiilaaminen?

  t, Marjo

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.