tiistai 8. kesäkuuta 2010

KUKKII, KUKKII

 
Jättilaukat kurkottelevat korkeuksiin; näitä on istutettava taas kasapäin lisää syksyllä.
*
Ahomansikat rönsyilevät kiven päällä ja kukkivat alkukesän innolla. Odotettavissa on makoisia maistiaisia.
*
 
Särkynytsydän on herkkä ja kaunis. Voisin hankkia myös valkoisen pihaani.
*
Harmaakurjenpolvi pysyy kauniina ja kukkii kiitollisesti pitkin kesää. Oikein hyvä reunuskasvi.
*
Voiko olla valloittavampaa kukintoa kuin valkoisella pihasyreenillä. Pensas on vain selvästi hidaskasvuisempi kuin liila siskonsa.
*
Angeligue-tulppaanin sipulit myytiin halpaan hintaan. Neljäkymmentä päätyi maahan ja luulen, että kaikki myös nousivat pintaan. Kukintakin on kestänyt jo viikkoja.
*
Pikkusydän viihtyy katajan katveessa, kosteahkolla paikalla. Kasvuston lomaan istuttelin kirjopikarililjan sipuleita ja kuten jo aikaisemmin kerroin, vain kaksi nousi maanpintaan. Sopisivat ne vain niin hyvin tuohon.
*

9 kommenttia:

 1. Harmaakurjenpolvi on kaunis ja herkkä. Täytyypä hankkia. Mulla on pari valkoista särkynyttäsydäntä, tykkään :) mansikoita odotellessa...

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkakuvia! On kiva katsella toisten kukkavalintoja. Meillä näyttää olevan samoja mieltymyksiä. Laukkaa olisi tarkoitus laittaa omallekin pihalle, ne ovat todella kauniita. Hienot nuo kukkapylväät sinkkivateineen edellisessä postauksessa!

  VastaaPoista
 3. Samoja suosikkeja minullakin. Syreeniä ei vielä ole, sopivan paikan kun keksisin... Harmaakurjenpolvi on ihana, omani katosi toissa talvena. Uusi hankintalistalla.

  VastaaPoista
 4. Samanlaisia kasveja löytyy myös meidän pihalta. Noita laukkoja tosin vielä liian vähän, syksyllä korjaan asian;)
  Ja pikkusydän kituuttaa kuivassa paikassa, se pitää siirtää jonnekin jossa se kasvaa paremmin.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, kaunista kukkaloistoa ja vehreyttä! Minä hankin ensimmäisen särkyneensydämeni nyt ja päädyin valkoiseen. Katsotaan, miten se pärjäilee. Punainenkin on niiiin ihana!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kun kävit blogissani jättämässä piristävät terveiset. Eiköhän se tästä kun ottaa hevoskuurin kaikenlaista vitamiinia. On vain niin huono omatunto kun ei jaksa mitään ja kukkapenkit senkun vuohenputkittuvat ;)

  Aivan ihania nämä kukkakuvasi. Luonnonkasveja kannattaa tosiaan suosia metsäisissä pihoissa jo senkin takia, että ne on niin sitkeitä sissejä.

  Otin valkoista syreeniä maljakkoon ja sepäs ei tuoksu ollenkaan niin hyvälle kuin liila sisarensa, vaikka ehdottoman kaunis onkin.

  Sadeterveisin
  risulintu

  VastaaPoista
 7. Angeligue on ihanimpia kerrannaisia tulppaaneja. Minulla se taantui ja katosi nopeasti, mutta toivotaan, että sinulla pysyy.

  Ihania kukkia. Samoja löytyy täältä Villistä pihasta. valkoinen Särkynytsydän on ehdoton. Suosittelen lämpimästi sen hankintaa.

  VastaaPoista
 8. Hei kaikki ihanat kommentoijanaiset! Nyt alkaa kukintakausi olla parhaimmillaan; nautitaan ja kuvataan talteen tätä kauneutta pitkän talven varalle (joka onneksi on vielä kaukana meistä!).

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.