sunnuntai 14. helmikuuta 2010

OKSALLA YLIMMÄLLÄ
Ystävänpäivä/laskiaissuntai oli täynnä miehekästä metsurimeininkiä. Eilen nimittäin kaivoin esiin puhelinluettelon ja aloin etsiä kotikuntani Metsäliiton puhelinnumeroa. Ilmoitin miehelle, että maanantaina soitan; saavat oikeat metsurit tulla kaatamaan muutaman kuusen. Ei mennyt kuin tovi, kun isäntä killui kuusen latvassa, siis ihan kirjaimellisesti, ja niin alkoivat kuuset lyhentyä. Touhu näytti tosi vaaralliselta ja välillä olin varma, että ukko putoaa justiinsa. Naapurin tytötkin säestivät touhua lähes hysteerisellä kiljunnalla. Kolme neljästä tappotuomion saaneesta kuusesta on nyt kuitenkin kaadettu pala kerrallaan, kukaan ole kipsissä ja sekä oma että naapurinkin talo on ehjänä. Pojat pääsivät lempipuuhansa, karsimisen pariin ja itse olen ihmetellyt, miten talon päätyyn tuli valtavasti valoa ja avaruutta. Nyt minulla on taas uusi alue vallattavana, jesh!

9 kommenttia:

 1. Huhhuijaa. Teillä on kasvamassa seuraava sukupolvi pohjalaisia kirvesjunkkareita. Vähän on hurrjan näköistä touhua, mutta hyvä kun pojat oppivat jo nuoresta käsittelemään vaarallisiakin työkaluja asiallisesti.
  Vai on karsiminen poikien lempihommaa. Koskas pääsette tännepäin käymään, tässä kuussa, eh???
  Hieno homma, tuossa ylimmässä kuvassa nuo 2 kuusta kasvavat vielä aiiiivan liian lähekkäin (mutta toinen niistäkin on jo varmaan kaatunut). Ja se on aina plussaa, jos talot ei kaadu. Siitä nyt puhumattakaan, miten ukkosi saa pörhistellä kun hysteeriset naikkoset piipittivät puun juurella kun hän pisti tuulemaan!

  VastaaPoista
 2. Joo, meillä on kyllä annettu kaikennäköisiä työkaluja poikien käteen jo pienestä pitäen. Yhdessä tehden oppivat ja kop kop, vahingoilta on vältytty. Kaikki kuvassa näkyvät alaoksattomat kuuset siis lähtevät. Yksi oli liian kova vastus jopa tuolle kotikutoiselle metsurille, mutta alkukesästä sekin hoituu talon uudelleenmaalauksen yhteydessä, kun joudumme hinaamaan tuohon päätyyn jonkin sortin nosturin!

  VastaaPoista
 3. Meillä kaadettiin, siis mies kaatoi, viime keväänä kolme kuusta takapihalta, ja valoa alkoi oikeen tupaan;)

  VastaaPoista
 4. Johoan on ollut savotta! :) Hauskoja kuvia!

  <3 Henska

  VastaaPoista
 5. Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan mitä tähän kohtaan tuleman pitää :)

  VastaaPoista
 6. Hei kaikille tasapuolisesti! Puut ovat tärkeitä, enkä turhaan halua niitä kaataa. Näitä olimme turhaan säästelleet näinkin kauan. Tähän päätyyn olen suunnitellut matalia kivipengerryksiä ja seulanpääkivi/kivituhkapolkuja. Joku kiva mietiskelypenkki, varjossa viihtyviä perennoja ja maanpeittäjiä...

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Mä jouduin poistamaan mun ekan kommentin kun tuli pikkuinen sylissä niin isoja virheitä...Nyt mä ymmärrän miten sä kestät tämän "ikuisen" talven. Teillähän on jo aloitettu kevätprojektit puutarhassa! Hauska tuo toteamus isännästä killumassa kuusen latvassa naisten kiljunnan saattamana. Söpöjä poikia isän apuna. Siinä oli tekemisen meininkiä!

  VastaaPoista
 9. Aivan oikein Dahlia, projektit on polkaistu käyntiin! Tuommoisesta pikku savotasta saa kyllä kummasti potkua.Sitä paitsi minulla on joku kumma suhde moottorisahoihin. Katku ja pärinä saavat minut hykertelemään onnesta ja mies moottorihan varressa se vasta on tosimies... :D

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.