keskiviikko 24. helmikuuta 2010

KASVIHUONEPÄIVÄUNIA

Luullakseni lähes jokainen puutarhaturaaja haaveilee kasvihuoneesta tai jonkin sortin viherhuoneesta. Kasvihuonekuume nousee huippuunsa aina näin kevättalvella, ihan niinkuin autokuume, jos semmoista tuppaa potemaan. Minäkin olen surffaillut taas ahkerasti täydellistä kasvihuonetta etsien. Kekkiläkin on lanseerannut omansa, viehkoilta näyttävät kyllä. Hintavia vain ovat, nämä asennusta vailla olevat valmiit unelmat. Itse tehden tulisi huokeammaksi... tekevä mieskin olisi periaatteessa omasta takaa. Kypsyttely on nyt siinä vaiheessa, että mies on jo tuumaillut, minkälaisen perustuksen tuommoinen jokanaisen unelma vaatisi, paljonko lasia tarvittaisiin ja minkä vahvuista. Onpa tuo jo soittanut lasiliikkeeseenkin ja kysellyt hintoja. Yllä näkyvissä kasvihuoneissa on miellyttävät mittasuhteet ja selkeä rakenne. Löysin mallit täältä. Paljon mahdollista, että saan odottaa viherlinnakettani vielä vuosia, toisaalta on ihan yhtä mahdollista, että se nousee jo lähitulevaisuudessa. Joka tapauksessa unelmointi on ihanaa (toteaa allekirjoittanut naisellisesti kiljuen)!

8 kommenttia:

 1. Kauniita, voisin ottaa noista pihalleni minkä vaan.

  VastaaPoista
 2. Oi mitä kuvia! Oma kasvihuoneunelmani on edistynyt sen verran, että jätin tänään lupa-anomuksen käsiteltäväksi. Kirjoittelen lisää aiheesta blogiini piakkoin :) Unelmat ovat tärkeitä, ja niiden toteuttaminen (mahdollisuuksien mukaan) myös ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtavilta näyttävät nuo unelmat. Minua on yhä enemmän alkanut viehättää tuollaiset tummarunkoiset kasvihuoneet. Aiemmin haaveilen valkoisesta, romanttisesta lasihuoneesta.

  VastaaPoista
 4. Pioni - Sama täällä, mutta tuo musta voisi nyt viedä voiton.

  Lumipyry - Hienoa, pysyn tiukasti kuulolla projektisi suhteen! Ja unelmia ilman ei kerta kaikkiaan pärjäisi...

  Elina Minäkin luullakseni haluasin jonkun muun värin kuin valkoisen, ehkä tiilenpunaisen...

  VastaaPoista
 5. Kiitos tuosta linkistä. Kasvihuoneesta haaveillaan täälläkin. Punainen ja vihreä voisivat olla hieman huolettomimpia värejä kuin valkoinen. Sateisina syksyinä voisi kuvitella valkoisen maalipinnan sammaloituvan aika herkästi. Ainakin meidän talon varjopuolella ihan selkeästi havaittavissa.

  VastaaPoista
 6. Ihania, todella kaunis malli! Lueskelin muistaakseni Kotipuutarhaa tässä menneellä viikolla ja siellä oli kaunis, punamullattu (tai sen väriseksi muuten maalattu) kasvihuone, se oli hyvän näköinen.

  VastaaPoista
 7. Ihania kasvihuoneita! Minulla kävi tuuri, kun aikoinaan mies katseli lehtien myyntipalstoilta mulle pyörää, niin löytyikin kasvihuone! Karkaistua parvekelasia puurungolla. Mies kävi purkamassa vanhan miehen kaverina vanhan kasvihuoneen. Puurunko oli jo lahonnut, joten metallimieheni teki itse uuden rungon. Onhan siinä paljon töitä, mutta saa paljon halvemmalla kuin valmiin. Meillä taisi maksaa kokonaisuudessaan 300 euroa! Olen ollut tyytyväinen. Vinkkinä kerron että seuraa sinäkin myyntipalstoja, sieltä voi löytyä aarteita. :) Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Kaima, unelma on kasvihuoneesta täälläkin :)
  juuri noita samoja kuvia olen selaillut...Ne englantilaiset viktoriaaniset ne vasta komeita olisivat, mutta taitaa olla aika komee hintakin :)

  Mutta unelmiahan saa ja pitää olla, joskus ne saattavat toteutua!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.