sunnuntai 21. helmikuuta 2010

SUNNUNTAIN TURINOITAKävin tänään Plantagenilla ostamassa sekatöörit isälleni syntymäpäivälahjaksi. Kassan miesmyyjä totesi, että pianhan sitä saa leikata omenapuut ja kaivoi tiskin alta uusimman Viherpihan ja etsi artikkelin omenapuun leikkaamisesta. Nyökyttelin ja pian myyjä kertoi jo seuraavasta mielenkiintoisesta artikkelista ja minä kuuntelin tikkana ja nyökyttelin innoissani. Että muutkin jo odottavat omenapuiden leikkausta ja intoilevat uusimmista artikkeleista... ja myyjähän edusti kaiken lisäksi kaksipulttuisten lahkoa. Naisten täpinöille on aina helppo hymähtää ja naureskella.

Äsken kävin kurkkaamassa, mitä varastoon kuuluu. Kauhea sotku, tupa täynnä tavaraa. Mutta kaiken sekasorron keskellä hyrisivät kasvini hentoisten auringonsäteiden lempeässä hyväilyssä. Aaah. Nostin puksukseni lattialta ikkunan eteen. Aaah, kyllä tämä tästä.

7 kommenttia:

 1. Ollapa komea puksus! Oletko leikannut sitä vai kasvaako luonnostaan tuolla lailla kartiomaisesti?

  VastaaPoista
 2. Ostin puksukseni loppukesällä puoleen hintaan. Se on muotoiltu tuommoiseksi kartioksi. Yritän pitää muodon jatkossakin, keväällä kuulemma leikataan.

  VastaaPoista
 3. Tarkistin vielä ja löysinkin ohjeen, jossa muotoilua suositellaan heinä-elokuussa. Mutta hidaskasvuinenhan tuo pensas varmasti on, että vähän tuota muotoilua varmasti tarvitaan.

  VastaaPoista
 4. Ellen jo hämmästynyt tuossa kaksipulttuisen tarinoinnin kohdassa niin olin ainakin varaston kohdalla aivan hämmästyneen innostunut. Ajatella, sulla on varastossa ihania kasveja! Kyllä tämä tosiaankin tästä!

  VastaaPoista
 5. Hieno Puksu, muistahan kastella häntä kun saa jo aurinkoakin :-)

  VastaaPoista
 6. Onpa tosiaan hienosti säilynyt buxus, kerrassaan upea !
  Sinulla näköjään on hyvät tilat säilytellä valossa noita kasvejasi : )

  VastaaPoista
 7. Iltaa arvon naiset! Varasto on tosiaan oiva paikka, alle kymmenen lämpöä ja melko isot ikkunat. Ahdastahan tuolla on, eikä sinne oikeastaan kasvit mahtuisi. Mies ei onneksi valita, ainakaan ääneen, mutta kyllä se lasikuisti olisi oiva; saisin haalia talvetettavia kasveja paljon enemmän! Ja tosiaan, nyt täytyy pitää huoli kastelusta.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.