keskiviikko 16. joulukuuta 2009

SIEVÄT HAISULIT

Joulukukkani on tänä vuonna pieni ja sievä. Ostin Plantagenista kaksi valkoista narsissia. Toinen jo raottelee nuppuaan ja töpsäyttelee ilmaan tuoksuaan, jonka vivahteesta voidaan kyllä olla kahta mieltä. Amarylis on ollut kestosuosikkini, mutta tämän joulun fiiliksiin se tuntuu turhan mahtipontiselta valinnalta. Nämä sievät pikku neitokaiset tuovat juuri nyt oikeaa tunnelmaa. Jopa kuusikin on tänä vuonna lyhyläntä. Tuuheutta kyllä löytyy senkin edestä. Aikaisempina vuosina olen aina halunnut pohojanmaalaasehen tapahan suuren ja komian kuusen, joka hipoo kattoa, mutta nyt ei vain tuntunut siltä. Luulen, että jätän rosollit ja laatikotkin tänä vuonna kauppaan. Hyvää ruokaa pitää ehdottomasti olla, mutta taidan muunnella vähän tuota vakiomenyytäkin... hihi!

2 kommenttia:

 1. Minulle riittäisi joulukukaksi hyasintti tai sen tuoksu. Jouluruususta tykkään sen ulkonäön takia.

  Narsissia en ole oikein joulukukaksi mieltänyt, mutta täytyykin käydä kukkaosastolla nuuhkimassa sopisiko tuoksu yhteen hyasintin kanssa. Muuten kyllä tykkään sen tuoksusta, mutta tuleeko siitä kevät liikaa jo mieleen?

  Vähän saman suuntaisia ajatuksia ruuista täälläkin. Käymme mietintää tuleeko perinteistä kinkkua ollenkaan vai korvataanko se kalkkunalla. Lapset kyllä tykkäävät kinkusta ja onhan se hyvää kun se on juuri uunista napattu. Silloin napsin sitä lähes koko joulun annoksen läskeineen päivineen :)

  Kiva tuo kisu rusetteineen :)

  VastaaPoista
 2. Itse tykkään ehkä eniten myös jouluruususta, mutta ainakin Plantagenissa kyseiset maksoi reilusti toistakymppiä, enkä raaskinut ostaa. Viime vuonna minulla oli jouluruusu, jonka sain muistaakseni vitosella. Täytyy vielä kulkea silmät auki, josko jostain saisi ihanuuden edullisesti.

  Meillä on syöty jo tosi monena jouluna savustettua kalkkunarullaa, joka tilataan lähipitäjän savustamolta. Se voittaa minusta kinkun. Laatikot ei meillä menesty, joten ajattelin jättää ne väliin ja tehdä vaikka valkosipuliperunoita, hedelmäistä juustosalaattia ja hommata kaloja muutamassa eri muodossa.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.