keskiviikko 23. joulukuuta 2009

SÄÄRET LÄMPIMIKSI

Työkaverini yllätti minut kuvan pläkkilyhdyllä, jollaisia olen itsekin muutaman ostanut vuosien saatossa lahjaksi muille, mutta itselleni en ole raaskinut. Olen niin iloinen lahjasta! Pläkkilyhty edustaa vähäkyröläistä pläkkyriosaamista; siis käsityötä aivan naapuripitäjästä. Rei'itetyn pläkkilyhdyn esikuva on peräisin keskiajalta. 1800 -luvulla pohjalaisnaiset lämmittivät lyhdyillä viluisia sääriään hameen alla kirkossa istuessaan. Lyhtyjä on saatavana kolmea eri kokoa. Ja koska ihanuuksia pitää aina olla kaksi, haluan lyhdylleni joskus kaverin sitä suurinta kokoa!

Nyt alkaa ihan viimehetken jouluvalmistelut olla käsillä ja netissä roikkuminen saa hetkeksi jäädä. Kiitos ihanat blogissani piipahtelevaiset tutut ja tuntemattomat. Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulua teille jokaiselle. Iloitaan ja kiitetään rakkaista ja läheisistä ihmisistä sekä joulun sanomasta. Rentoudutaan, herkutellaan ja nautitaan elämän ihanuuksista.

7 kommenttia:

 1. Miten kaunis lyhty! Hienoa käsityöperinnettä. Rauhallista ja lämpöistä Joulua sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla lyhdyn alkuperäisestä tarkoituksesta.... nyt lyhtyä katsoo ihan eri silmin ; )
  Oikein tunnelmallista ja rauhallista joulua sinullekin !

  VastaaPoista
 3. Lyhty on kaunis ja kuuluu myös minun haavelistalleni. :)

  Onnellista Joulua Sinulle! <3

  VastaaPoista
 4. Oikein ihanaa joulua! Minullakin on yksi lyhty...ja hoksasin juuri, että tarvitsenkin kaksi! ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ja rauhaisaa Joulunaikaa toivottelee Jossu ja Elämän talon väki!

  Ja lyhdystä tykkään kanssa!

  VastaaPoista
 6. Noita komeuksia saa jopa pääkaupunkiseudultakin, ja minullakin on ykvi vähäkyröläinen peltilampetti tupaani valaisemassa <3
  Lämpöistä joulua koko perheelle, Samurai mukaanlukien!

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille jokaiselle! Nyt alkaa jännitys tiivistymään; kohta syödään ja sitten kirkkoon. Sitten taitaakin olla lahjojen vuoro. Loppuilta nautitaan kiireettömyydestä ja jouluaaton tunnelmasta!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.