sunnuntai 10. toukokuuta 2009

YLIKIERROKSILLA

Koivuissa lehdet, linnunpöntössä varpuspariskunta.

Pihlajassa myös... ja miten kauniit.

Alppikärhö puskee myös vihreää ruskeasta varrestaan.

***

Käyn ylikierroksilla. Luonto antaa parastaan ja haluan ottaa siitä kaiken irti. Kaikki liikenevä vapaa-aika kuluu puutarhassa. Kannan kivenlohkareita, rakennan niistä muuria, siirrän kasveja, kitken. Selkää ja käsiä särkee ja kynnenaluset ovat multaa täynnä. Harmittelen mielessäni maanantaita ja alkavaa työviikkoa; aikani kuluisi niin tehokkaasti tällä omalla pläntillä. Suunnittelen, selaan puutarhalehtiä ja kirjoja ennen nukkumaan menoa. Elän joka solulla.

Tänään kylvin porkkanaa, tilliä ja retiisiä. Persiljaakin olisi jo voinut laittaa, mutta siemeniä ei ollutkaan. Huomenna siis persiljat. Muut sitten myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Heips!

  Mulla on ihan samanlaiset fiilikset. Melkein tulee huono omatunto, jos aamulla nukkuu vähän pitempään vaikka ulkona jo aurinko lämmittää :O Liekkö mulla vielä uutuuden viehätystä, kun tämä on vasta toinen kesä omalla pihalla... :)

  Itekki tein jo ryytimaan. Laitoin pottua, porkkanaa, sipulia, retiisia ja salaatteja, vielä visusti harson alle. Tiiä sit olinko liian aikasessa??? Sithän sen näkee! Eikä tää puutarhailu nyt nii vakavaa oo, ettei yhtä sadon menetystä keväässä kestäis :)

  Ihania kevät kuvia sulla taas!

  Henska

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ole vielä ihan noin vihreää. Siitä huolimatta kaikki aika kuluu pihalla. Kylvöksiäkin pitäisi tehdä, kun vaan saisi valmiiksi paikat kaikille syötäville. Hirveä kiire saada hommat sille mallille että voisi hetkeksi istahtaa ja nauttia aikaansaannoksista.

  VastaaPoista
 3. Ei täälläkään pihlajassa vielä ole noin pitkällä lehdet.
  Olin viikonlopun töissä ja ihan harmittaa kun en ole päässyt pariin päivään pihalle touhuamaan, mutta huomenna menen vaikka sataisi, niin kun on vähän luvannut :(

  VastaaPoista
 4. Samoissa tunnelmissa siis kaikki puutarhastelijat! Ehkä se vauhti tästä tasaantuu ja pääsemme jossain vaiheessa lepotuoleihimme nauttimaankin!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.