sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

OMA PIENOISMAAILMA

 Voi toivoton näitä kännykkäkuvia. Pieniä tunnelmia kuitenkin kasvihuoneesta. Kävin aamulla ostamassa tuollaisen kasvihuoneen työpöydän ja kasasin sen samantien varmistuakseni, vastasiko se mielikuviani. Hyvä pöytä, tukeva ja reilun kokoinen. Nostin ulkona palelleet 'Tete a' Tete' narsissit kasvihuoneeseen ja aamuisella ostosreissulla nappasin mukaan muutaman helmihyasintin ja perunanarsissin. Ihania orvokkeja ja belliksiäkin olisi ollut, taidan hakea niitäkin vielä viikolla. Lämpötila näyttää kääntyvän taas muutaman päivän kuluttua nousuun joten voisi jo uskaltaa.
Syksyllä istutin kymmeniä isotorvisia 'Carlton' tähtinarsisseja ruukkuihin. Versot nousivat varastossa pintaan alkuvuodesta ja ovat nyt jo nupuillaan. Heikossa valossa kasvaessaan habitus on muodostunut melko honteloksi, mutta kokemukseni mukaan versot saavat kyllä ryhtiä kasvihuoneen valossa ja lämpötilan vaihteluissa. Kirkkaat lasit ovat ilonaihe, hyrisen tyytyväisyydestä kun yksi iso työ on takana. Kasvihuone heräilee siis hiljalleen eloon. Korituolissa istuessani imin itseeni tunnelmaa, pian mukana on tuoksutkin. Kasvihuoneeni on minulle aika rakas paikka, tuntuu onnelliselta kun siitä voi taas nauttia. Tyylilleni uskollisena se on käytännöllinen ja turhaa piperrystä karsastava, silti pidän sitä tunnelmallisena. Pääosassa on puutarha ja siitä nauttiminen, turha hienostelu saa unohtua. Tunnelma syntyy säitä kestävistä materiaaleista ja patinasta; tiilistä lattialla ja sokkelissa, alumiinirungosta ja lasiseinistä, vanhoista jätelavalta löytyneistä rautakalusteista, saviruukuista, sinkkikastelukannuista. Katossa kiipeilevä viiniköynnös viimeistelee ajatuksen; tämä on minun oma pienoismaailmani!

P.S. Alla oleva arvonta jatkuu koko viikon!

30 kommenttia:

 1. Kevät on ihanaa aikaa! Tuoksua minäkin kaipaan:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, viiniköynnös ulottuu jo kattoon! Ja aah, kohta saat nauttia narsissien tuoksusta, se on huumaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on lähes koko katon mittainen, odottelen ehkä jo tänä kesänä katosta riippuvia rypäleitä :)

   Poista
 3. Oon aina tykännyt sun kuvien ja pihan fiiliksestä. Onko se työpöytä tuo ylin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Joo, työpöytä näkyy tuossa ekassa kuvassa.

   Poista
 4. Onko tuo työpöytä kasvihuoneen omaan sarjaan kuuluva?
  Minäkin juuri kävin fiilistelemässä kasvihuoneessa samalla pohtien, mitä minnekin laittaisin.
  Sormet jo kovasti syyhyää puurarhajuttujen pariin, mutta hetki on vielä maltettava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on Hong Kongin viime kesän mallistoa, oli tarjouksessa. Ihan kun kasvihuoneessa pääsee jo vähän tunnelmaan.

   Poista
 5. Oma, tyylikäs maailmasi! Se onkin elintärkeä ja kaunis paikka. Pöytä näyttää hienolle, ei mikään turha ostos. Kiva jos plussaa on luvassa, tuskin maltan odottaa. Suloisia narsisseja tulossa sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia, en tiedä tyylikkyydestä mutta tunnelma riittää mulle :) Pöytä on käytännölliyyden ruumiillistuma, joku vanha olisi ollut ehkä nätimpi, mutta tämäkin kelpaa. Plussaa odotellessa...

   Poista
 6. Pöytä näyttää hyvältä, mistä löysit? Minulla on tuo siivous vielä edessäpäin.
  Isän kellarissa tulppaaniruukut vihertää ja mietinkin, minne ne kohta laittaisin. Luulin, että saan kukkia toukokuun puolella, mutta nepä taitavat kukkia aikaisemmin?
  Mun pitää päästä ensi viikolla kukkaostoksille, terassit on siivottava ja koristeeksi on saatava kevätkukkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hong Kongista, oli viime vuoden jäämistöä ja alennuksessa. Näissä sipuliruukuissa pakkaa aina olla sama juttu, ajoitus elää omaa elämää! Pääsiäiseksi voisin minäkin laittaa terassia nätiksi...

   Poista
 7. Ihanaa tunnelmaa. Niin se on että käytännöllistä olla pitää! Tukevan näköinen pöytä. Tuollainen metallinen pinta on helppo pitää puhtaana kun multa kuitenkin puuhastellessa roiskuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, käytännöllistä ja tunnelmallista sopivassa suhteessa ;)
   Pöytä oli vankka, kestää ohjeen mukaan jopa 150 kg, tiedä häntä. Mutta eiköhän se tarvikkeet, mullat ja kasvit kestä.

   Poista
 8. Näitä kuvia on ihana katsella!
  Saan hyvin todennäköisesti itsekin kasvihuoneen tänä kesänä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla, kasvihuone on sijoitus onneen!

   Poista
 9. Oih, ihania! Mulla sipulikukat intautuivat kasvuun jo ennen joulua, liekö kellarissa vähän liian lämmintä... Ei siis kukkia kevääksi mutta onneksi kaupoilta saa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin niiden kanssa pukkaa käymään, mutta onneksi valikoimat ovat tosiaan nyt ihan hyvät!

   Poista
 10. Tykkään nii tuasta sun kasvarista. Äsköön luinki sen teosta Sailan kirijasta, Puutarha laatikoissa. Sisustustyyliki on just sopivan rosoone, iliman krumeluuria. Taitaa mun kasvarinteko taas siirtyä jollekki muuulle kesälle. Olis kasvarin lämpö vaa nii mannaa, kylymän talaven jäläkihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Kasvarinteko oli rutistus johon isäntäkin joutui vähän puolipakolla, mutta siellä se nyt vähän väliä röhnöttää hetekalla ;D

   Poista
 11. Kasvihuone on kyllä, kuin aikuisen leikkimökki. Siellä saa kokea kasvien kasvun ihmeen, tunnelmoida, juoda päiväkahvit ja vaikka ottaa päivänokoset. Vielä täytyy kuitenkin hieman odottaa, että kaiken tuon edellämainitun voi tehdä. Sitä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Lapsena haaveilin omasta leikkimökistä ja nyt semmoinen on ;D

   Poista
 12. Sun pienoismaailmassa minäkin viihtyisin niin hyvin!
  Puuhailin eilen itsekin ulkona monta tuntia. Ajattelin, että ei sitä minnekään muualle kaipaa, kun ilmat lämpenee. Talvi on sitten eri juttu, silloin voisi kyllä reissatakin.
  Pöytä näyttää muuten tosi hyvältä ja toimivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Ihana kun olet jo päässyt pihapuuhiin, pian ei tosiaan kaipaa puutarhasta minnekään.

   Poista
 13. Sinulla on kyllä huumaavan ihana pienoismaailma, siellä varmaan viihtyy ja ajatukset lentävät! Mikä viiniköynnös Sinulla siellä kasvaa? Narskujen tuoksu on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Zilga - varma ja luotettava valinta, rypäleitä on nyt tullut muutamana vuotena. Narskujen tuoksu on ihana.

   Poista
 14. Ai että, jokohan meiltäkin löytyisi orvokkeja ja belliksiäkin!
  Kyllä tämä aika vaan on ihanaa, kun voi istuskella omassa puutarhamaailmassaan ja haaveilla tulevasta kesästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kaikki alkaa taas kuin yhtäkkiä pitkän odotuksen jälkeen ja se tuntuu niin ihanalta! Siksi pitää vähän hehkutella ja ostella on ensimmäisiä kukkivia ;)

   Poista
 15. Oi voi voi. minäkin kyllä hieman fiilistelin puutarhassa viikonloppuna, mutta sitten tuli vatsatauti, enkä lopulta ehtinyt edes kasvihuoneen ovea avata. Tällaista on tämä viikonloppu puutarhurin elämä. Taas pitää monta päivää odottaa, että pääsee haistelemaan sinne kasvihuoneeseen. Sitä odotellessa fiilistelen täällä sun luonasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kun olisi enemmän aikaa puutarhalle! Teidän kasvihuone on kyllä upea!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.