maanantai 8. helmikuuta 2016

ODOTTELEVAN TARHURIN JORINOITA

 Alan käydä levottomaksi. Lumet sulavat vauhdilla mutta talvi voi tuoda vielä hidasteensa puutarhurin tielle. Influenssakin tuli ja kaatoi, voimat ovat riittäneet lähinnä ajatustyöhön. 

 Yllättäen ajatukseni kiertävät kehää ja liittyvät tällä hetkellä yli 90 prosenttisesti (kuulostaa huolestuttavammalta kuin onkaan) puutarhaan ja tulevaan kauteen! Olen innoissani, mutta tositoimiin pääsyn odottaminen on äärettömän tuskastuttavaa, kyllähän te tiedätte.
Toisaalta ensimmäinen oikea puutarhapäivä voi olla hyvinkin lähellä, viime vuosina keväät ovat yllättäneet. Sitten aika tuntuukin loppuvan koko ajan kesken kun innostuksen aste nousee huippuunsa ja päivien valoisuus karistaa viimeisetkin harmaat seitit tarhurin yltä. 
 Itselleni kasvihuone on kevään suuri ilon tuoja. Kohta meillä taas pumpataan ilmapatja hetekalle, kilpaillaan kuka siihen ensimmäisenä ehtii kellahtaa ja nostellaan mehikasvit hyllyille. Siitä alkaa kevät. Sitten onkin jo kiirehdittävä lähimpään alan liikkeeseen ja ostettava ensimmäiset kohmeiset multasäkit, koska retiisien kasvihuonekylvöstä on muodostunut kevään yksi tärkeimmistä töistä. 
Ja sitten alkaakin tapahtua niin paljon ympäri puutarhaa, että ajan voisi pysäyttää viimeistään sinä päivänä kun tomaatintaimien on aika muuttaa kasvihuoneeseen. Silloin kaikki on jo niin vihreää ja ihanaa ettei nukkumaankaan malttaisi käydä. 
Siinä vaiheessa kynnenaluset ovat jo kivasti mullassa tai jos siippaani lainaan - kädet kyynärpäitä myöden kekkilässä! Tsemppiä jokaisen tarhurin odottaviin päiviin!

36 kommenttia:

 1. Minä jo vähän fiilistelin viikonloppuna, kävin juomassa kylläkin kuumaa glögiä kasvihuoneessa, eikä aurinkokaan paistanut;)
  Parempia aikoja odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotas kun ekan keran pääsemme auringon lämmittämään kasvariin, ehkä jo piankin!

   Poista
 2. Pikkuhiljaa alkaa kevät nostaa päätään ja ajatukset siirtyvät yhä useammin tuonne kasvimaailmaan:) Hyvä niin. Mieli kaipaakin jo uutta pimeän talven jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, pää ja kroppa ovat jotenkin tahmeita ja kaipaavat jo kovasti haasteita ;)

   Poista
 3. Tästä se lähtöö.....jos ny en aiva väärin nähäny......löyrin tänää ensimmääsen piipon.....kevätkurjenmiakkaa....tadaa....

  VastaaPoista
 4. Pakko käydä isän kellarissa vähän väliä kurkkimassa piippoja, jotka nousee ruukuissa.
  Ja usko tai älä, tänään kävin ekaa kertaa saaressa kuikuilemassa, kun lumet alkavat sulaa. Ja suunnittelin sinne ensimmäisiä kevät-töitä. Sormet ei oo vielä mullassa, mutta mieli jo on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Minäkin kävin taas kurkkimassa varaston asukkeja ;)

   Poista
 5. Nyt on odotus räjähtänyt mulla ihan käsiin. Onneksi kohta meillä on kevät täällä ihan täysillä. Hei karhutkin jo heräsi talviunilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kyllä mä luulen että nuo karhut ovat viisaita ja tietävät milloin on aika kömpiä kevääseen!

   Poista
 6. Upeat tilpehöörit ja taimet kasvihuoneessasi! Hauska tuo miehesi kuvaus asiasta :) Paranemisia teille! Millään ei jaksaisi enää odottaa hetkeäkään. Pitää varmaan jatkossa lasittaa koko puutarha talven ajaksi, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maito- ja mehupurkkeja ;D
   Olis muuten kätsä semmoinen avattava ja suljettava kupla puutarhan ylle!

   Poista
 7. Sinä puet kyllä meidän kaikkien tuntemukset sanoiksi taas kerran! :)
  Täällä ollaan ihan samoilla fiiliksillä. Katselen montako lautaa kuistista on sulanut ja sitten taas iltapäivällä kaikki onkin lumessa. Ajatukset ovat puutarhassa ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Eilen alkoi ihan ahdistaa, kun tuntui niin ärsyttävältä koko talvi. Ei voi oikein vielä iloita lumen sulamisesta, kun pelkää takapakkia.
  Nyt pitäis osata tarttua hetkeen ja nauttia näistä päivistä, vaan kun ei osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä alkaa käydä vaikeaksi, yhtä odottamista elämä juuri nyt! Mutta nyt täällä sataa vettä, yritän olla siitä iloinen ;)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Pakko avautua näistä tuntemuksista kun muuten pakahtuu :D

   Poista
 9. Oijoi, eipä aikaakaan kuule. Nyt on jo helmikuu puolessavälissä. Kahden viikon päästä alkaa virallisesti kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihan turhaa tässä hätäilemään! Hiihtolomaviikko on viimeistään rajapyykki, sitten se kevät on jo!

   Poista
 10. Vielä hetki; millään ei malttaisi odottaa ensimmäisten siementen kylvämistä.

  VastaaPoista
 11. Rakastan sitä tunnetta kun ensimmäinen oman maan retiisi rasahtaa hampaiden välissä ja se maku. Se on kevään maku. Ah ja ne valoisat kesäyöt kun saa puuhata yömyöhäiseen asti omia puutarhajuttuja kenenkään häiritsemättä. Terminen kevät on tosin vielä n. 50 päivän päässä. Mutta eihän se ole paljon!
  Kaktus-Kullervo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, tykkäät siis sinäkin retiiseistä! Pianhan tämä aika kuluu ja luulen että terminen kevät on lähempänä kuin uskotkaan...

   Poista
 12. Ajatukset ovat kyllä puutarhassa koko ajan! Mutta paremmalla puolella ollaan, pian se alkaa..:)
  t. Malin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt ollaan jo selvästi voiton puolella!

   Poista
 13. Ulkona vaistoaa jo kevään, uusi lumi tuli vanhan päälle toivottavasti surmaksi, kasvihuoneeseen pääse jo ilman lumitöitä, tirpat sirkuttaa ja kissoilla on aikaa ja huvia hiippailla ulkona, odottelen piippoja ja tosiaan samaa kuin sinäkin multapussit valmiina!

  VastaaPoista
 14. Voi täällä on niin sama tunne. Loputkin lumet olivat sulaneet kun ajelin töistä kotiin. On todellakin niin levoton olo jo =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuitenkin, että tästä ajasta innostuu joka vuosi yhtä paljon, vanhemmiten ehkä koko ajan enemmänkin!

   Poista
 15. Olen ollut melko maltillisella mielellä toistaiseksi ja siihen lienee osaltaan syynä jatkuvat vesisateet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on näyttäytynyt harvinaisen harvakseltaan, toivotaan leutoa ja kaunista kevättä.

   Poista
 16. Ihania kuvia Maria sun blogissa olen ihailemassa. Kyllä käyn kurkkimassa täällä tiettyjä blogeja, vaikka omat päivitykset ovatkin jääneet. Itsekin odottelen kevättä ja muutamia juttuja, joita aion pikkupuutarhassani tehdä, ehkä sitten taas alkaa runosuonikin sykkiä, jos vaikka jatkaisin blogia.
  Mukavaa kevään odotusta, sais tulla pian. Mutta odotettava on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla sinusta Tuija! Ihanaa jos päivittelet taas jossain vaiheessa puutarhakuulumisia, mukavaa alkavaa kevättä!

   Poista
 17. Sulla on jotenkin aina yhtä kauniin ja rauhalliset kuvat. Tykkään tosi paljon tunnelmasta mikä täällä aina on. Kasvihuoneen retiisivinkki on musta ihan nerokas. En tajua muutenkaan miksi niitä ei kasvateta esim parvekkeella. Sen idioottivarmempaa hyötykasvia saa hakea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kati, ihana kuulla! Ja totta, retiisit tulevat kasvarissa keväällä kuukaudessa valmiiksi ja maistuvat paljon paremmilta kuin hitaasti maassa kasvaessaan, jolloin ainakin mun omat ovat usein kitkeriä ja puisevia.

   Poista
 18. Täällä toinen malttamaton kevään odottaja lähettää terveisiä: hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Intianminttu ja tsemmpiä kevään odotukseen!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.