lauantai 2. tammikuuta 2016

VILLA AALTOSEN PUUTARHASSA

Puutarhakuvien arkistoista löytyy vielä julkaisemattomia viime kesän helmiä, kuten nämä Villa Aaltosen puutarhakuvat. Vierailimme kesäkuisena sunnuntaina kahden ystäväni kanssa Loviisan avoimissa puutarhoissa ja Villa Aaltonen oli yksi upeimmista kohteista. Toinen ihastuttava puutarha oli Kuninkaanlampi, siitä löytyy kuvia täältä. Pieteetillä entisöidyt rakennukset ja upeasti rakennettu puutarhakokonaisuus leimasivat Villa Aaltosen miljöötä. Tunnelma oli sekoitus arvokkuutta ja ihanan rönsyilevää kauneutta.
Tulppanit kukkivat laajoina pintoina ja upeina väriyhdistelminä, näkymä kuin suoraan englantilaisesta unelmapuutarhasta.
Metsäpuutarhaan rajautuva perenna-alue oli ihastuttava, sävyt tarkkaan harkittuja ja kasvivalinnat täydellisiä. 
Nurmi- ja istutusalueet soljuivat pehmein muodoin läpi puutarhan. En saa mieleeni tuon sinisen tähkämäisen kukan nimeä, kuka tietää?
Kaikki sopi yhteen täydellisesti, kalusteita myöden.
Polun vartta kulkeva perenna-alue oli istutettu täyteen laukkoja ja lomasta pilkisti liljakukkaisia tulppaaneja, mikä massaefekti. Huomaan myös miten hieno väripari oranssi ja purppura ovatkaan.
Kaksi hienosti patinoitunutta leijonapatsasta vartioivat muotopuutarhan polun päässä.
Metsäpuutarha oli rehevä ja runsas, salaperäinen soppi puutarhan laidalla, ihana.
Puolivarjossa oli ehkä taimivauvojen 'nursery', ihastun aina tämmöisiin käytännöllisiin ja samalla kauniisiin yksityiskohtiin. Mikä rikkaus onkaan päästä vierailulle muiden puutarhoihin ja imeä itseensä kauneutta ja luovuutta. Toivottavasti ensi kesänäkin mahdollisimman moni avaa porttinsa ja itsellänikin olisi mahdollisuus päästä taas lumoutumaan. Kiitos Villa Aaltosen isäntäväelle mahdollisuudesta päästä näkemään ihana puutarhanne ja kiitos että sain luvan jakaa nämä kuvat.

26 kommenttia:

 1. Kylläpä on upea puutarha. Erityisesti nuo laajat istutusalueet tekevät vaikutuksen sekä laajat ja runsaat sipulikukka alueet miellyttävät minun silmää. Olisiko tuo sininen tähkämäinen kukka tähtihyasintti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukat näyttävänä ryhmänä olivat todella hienot. Kiitos, tähtihyasinttejä ne selvästi ovat!

   Poista
 2. Ihana puutarha! Se on totta, että puutarhavierailuista saa niin paljon. Silmäniloa ja ideoita omaankin pihaan. Toivottavasti oma puutarhasi on avoinna tänä kesänä, jospa pääsisin piipahtamaan?
  Oikein ihanaa puutarhavuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Muiden puutarhoissa on ihana vierailla, itsekin ehkä haluaisin tänän vuonna avata portit...

   Poista
 3. Tuo on niin upea paikka! Metsäpuutarha on aivan oma maailmansa, ja kun ajattelee, että se on suht vilkkaan rantakadun varrella, mutta aivan oma maailmansa pensasaidan suojissa - nerokasta!
  Sininen on tosiaan tähtihyasinttia (Camassia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrassaan upea kokonaisuus ja tykkäsin kun puutarhassa oli selkeästi erilaisia alueita jotka kuitenkin luontevasti yhdistyivät. Tuota Camassiaa tahdon, täytyy ensi syksynä istuttaa!

   Poista
 4. Aivan upea puutarha. Kyllä tulee kesää ikävä, kun katselee tällaisia kuvia. Mutta ei enää monta kuukautta... Onnellista alkanutta vuotta sinulle Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Tämä oli upea puutarha ja näki, miten paljon oli tehty työtä.

   Poista
 5. Aivan ihana puutarha. Leijonapatsaat vilahtivat silmissä nopeasti ja piti palata kuvaan takaisin, kun ne näyttivät ihan oikeilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patsaat sopivat puutarhaan hienosti ja näyttivät oikeasti vanhoilta. Ihanan upea kokonaisuus tämä puutarha.

   Poista
 6. Minäkin vierailin tuolla - ja se oli suosikkini. Pidin huolettoman taiteellisesta tunnelmasta, jota ei selvästikään ole saatu aikaan ilman suurta vaivannäköä.
  Kiitos kuvista, Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tunnelma oli kuvailemasi huolettoman taiteellinen, sopivassa määrin ja näki, miten sen eteen oli tehty työtä.

   Poista
 7. Todella hurmaavan näköinen puutarha!

  VastaaPoista
 8. Hurmaava, monipuolinen puutarha!
  Yhdessä kuvassa näkyy kaksi kukkapenkkiä, toisessa on purppura-oransseja kukkia ja toisessa sinivalkoisia. Mitä suunnittelua!
  Kiva, kun kuvasit metsäpuutarhaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mitä värisommittelua! Metsäpuutarha oli luotu niin luotevasti suurten puiden alle.

   Poista
 9. Olen vieraillut tuolla puutarhassa lukuisia kertoja ja aina yhtä hurmioituneena. Toinen suosikkini on juurikin Kuninkaanlampi<3 Camassiaa minäkin olisin sinisten kukkien nimeksi ehdotellut. Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, ihania puutarhoja molemmat, olen niin iloinen kun pääsin niissä käymään. Camasiaa täytyy istuttaa syksyllä, ihastuin.

   Poista
 10. Oi mikä puutarha ja aivan ihanat sipulikukkaistutukset. Kyllä puutarhaviaraalut on kesän kohokohtia. Aina saa ihimetellä ihimisten luavuutta ja ahkeruutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja hienoa kun avointen puutarhojen kulttuuri leviää. Toivottavasti ensi kesänä taas pääsee edes muutamia puutarhoja ihastelemaan.

   Poista
 11. Näitä kuvia pysähdyin ihailemaan pitkäksi aikaa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla paikan päälläkin olisi viipyillyt miten pitkään vaan!

   Poista
 12. Olen itsekkin vieraillut Villa Aaltosen puutarhassa pari kertaa. Ensimmöinen vierailu oli mieleen painuva. Puutarhassa kukki valtavasti jättiunikkoja vaaleanpunaisin kukin. Näky oli lumoava. Talon terassilla lämpöisessä kesätuulessa hulmusivat valkoiset verhot ja klassinen musiikki tulvi puutarhaan. Isäntä itse lierihatussaan tarjoili itse tehtyjä leivonnaisia ja janojuomaa. Kahvila oli avattu ulkorakennukseen ja pihalle oli tuotu pöytiä. Vierailu puutarhassa oli lumoava ja siitä jäi ihana muisto. Kiitos Villa Aaltosen isäntäväelle.
  Nämä sinun kauniit kuvat herättivät muiston tästä päivästä. Toivottavasti pääsen vielä Loviisan avoimiin puutarhoihin vierailulle.
  -elisa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, varmasti ollut todella mieleenpainuva tuo unikkonäky ja kaikki muu! Toivon itsekin pääseväni tuonne vielä uudelleen.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.