lauantai 16. tammikuuta 2016

ENSIMMÄISET JA VIIMEISET TALVIKUVAT

 Lumiset puutarhakuvat ovat kauneudessaan kamalan tylsiä. Tämä valkeus ei ruoki puutarhurin aivojani ja ulkona kulkiessa yritän katsella lumen läpi ja nähdä kevään ja kesän.
 Tämä on kuitenkin talven kunnollinen peittävä ensilumi täällä meillä, joten talletetaan se. 
Suurin osa kalusteista on taivasalla, ilman niitä talvipuutarha olisi liian kuolleen oloinen. Nyt voin helpommin lohduttautua istuinryhmiä katsellessa ja laskea viikkoja kevään tuloon. Taas kerran totean, että pitäisi ommella jonkinlaiset salusiinit varaston ikkunoihin, jotain rumia öljypurkkeja törröttää aina tuossa ikkunalla!
Kasvihuone tuottaa iloa aina, vaikka nytkään en pääse sinne sisään oven jäädyttyä kiinni.
Joulusta ei taida olla jäljellä muuta kuin valot pihakuusessa, joka onkin ihan tätä tarkoitusta varten istutettu pihan sisääntulon liepeille. Lumiset oksat tekevät siitä kauniin, jouluna näky olisi ollut ylellisyyttä. 

28 kommenttia:

 1. Olen niin samaa mieltä. Tyydyin tänään katsomaan puutarhaa ikkunan läpi. Olihan auringonpaisteinen lumi kaunista, mutta silti koin, että Ruusunmekko on pois nukkunut. Onneksi vain hetkeksi, talviunilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkeus on kaunista, mutta siihen se jää. Mullantuoksua ja kaivamista kaipaan jo niin kovasti, vihreyden aktivoivaa vaikutusta!

   Poista
 2. Lumiset maisemat on kauniita, mutta en itsekään jaksa määrättömästi katsella talvisia risuja, mitä paljon blogeissa näkyy. Eka kuva on kyllä kaunis, tuo raudoitusverkkokaari on kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tunnustan melkein skippaavani lumiset kuvat, vaikka ne kauniita ovatkin. Toki nautin maiseman kauneudesta ja olen tyytyväinen lumen antamasta suojasta, lapsuuden jälkeen en vain ole löytänyt itsestäni talvi-ihmistä uudelleen.

   Poista
 3. Kiva oli nähdä näitä kauniita lumikuviakin puutarhastasi. Teille on tupsahtanut paljon lunta. Suloisen näköistä. Mutta onhan se vihreä niin paljon kivempi. Kasvihuone näyttää niin upealle, harmi jos ovi jäätyi. Puoliverhot pellavasta? Kuusi on kiva, ihanaa että vielä jouluvalot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä tuli vihdoin, se on hyvä kasvien kannalta ja onhan höttöinen ja koskematon lumipeite puutarhassa kaunista ja lumen tuoma hiljaisuus on jännä tunne. Ovi jäätyy aina, odottelen sulamista sitten kun leudot koittavat. Pellava sopisikin hyvin, sulla on aina hyvät vinkit, kiitos taas!

   Poista
 4. Valkeus ei ruoki aivoja :-D Totta! Tänään oli tosin aika kaunis valo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo jo saa vähän tappisoluja liikkeelle, vihreys sitten suorastaan ylikierroksille!

   Poista
 5. Just satanu lumi on suarastaan....kaunista, mutta jos ei olisi kovia pakkaasia, luntakaa ei tarvittaasi. Mullaki on viälä joitaki jouluvaloja päällä, siis puutarhavaloja :) Tiänviärestä oon vetäny piuhat irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, nyt ne pakaset taas kiristyivät, hyvä kun on lunta! Talvivaloja, totta, vedetään sitten ensi kuussa loputkin piuhat irti.

   Poista
 6. Minä kyllä nautin tästä puutarhasi lumisesta talviasusta. Kaunis koskematon lumivaippa, kun vaan on silmissäni niin kaunis.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on, sitä vihreää vain sielu jo kaipaa. Tuijottelen vähäisiä huonekasvejani ja haaveilen pian ensimmäisistä kylvöistä...

   Poista
 7. Olis kiva ku vois kaivaa ton valkeuden keskelle pari kuoppaa ja istuttaa vaikka muutaman tulppaanin tuomaan vähän väriä valkeuteen :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä ne värit sieltä vielä tulee, täytyy uskoa vaikka pelkäänkin pakkastuhoja.
  Talvikuvat ovat muuten erinomaisia suunnitteluun, valmiit rakenteet ja muodot näkyvät ja loppu on valkoista... sitten vain värikynät esiin ja täyttämään valkoisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä, että rakenteet ja muodot hahmottuvat paremmin, se kyllä ruokkii mielikuvitusta.

   Poista
 9. Munkin mielestä tuo talvinen puutarha on niin kaunis. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos kävisit kylässä Aurinkokujallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos kun löysit ja viihdyit, tulen katsomaan sinunkin blogiasi!

   Poista
 10. Ei näytä ollenkaan tylsältä, varsinkaan kun katselee kauempaa missä lumesta ei ole tietoakaan :) Lumi ja jää (ja ne ihanat jääkukat ikkunoissa) näyttävät satumaisilta, pohjoisen talvipuutarhan ihmeeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi ehkä päästä toviksi jonnekin etelämmäs, että ymmärtäisi lumen ja jään upeuden ;)

   Poista
 11. Ei todellakaan valkeus ruoki aivoja! Vaikka onkin kaunista ja timantit kimmeltää, keväät raikasta vihreää kaipaan! Kauniita kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se vain on ja ehkä kaikki hamstraavan juuri den vuoksi niitä tulppaaneja näin tammi-helmikuussa, väriä elämään ;)

   Poista
 12. Samaa mieltä. Kaunista, kun ikkunasta katsoo. Blogiin valkeus ei juuri tuo insipiraatioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen selaillut lempiblogieni kevät- ja kesäjuttuja ja inspiroitunut kuvista.

   Poista
 13. Kauniinpaa kuin marraskuinen harmaus;)
  Ehkä tämä on kuitenkin hyvää huiliaikaa puutarhurille, ja aikaa ihanille uusille suunnitelmille!
  Kohta se kevät jo kurkkii nurkan takaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista ja tarpeellista näillä leveyksillä ja huolitaukokin on tarpeen, mutta mielelläni minä jo taas aloittelisin hommat ;D

   Poista
 14. Itsekin olen ehdottomasti kevät-kesä-syksy -ihminen. Mutta kuluvana kautena nautin ensimmäistä kertaa marraskuusta ja nyt olen haltioissani talvipuutarhasta. Olen itsekin ihmeissäni! Lumikausi saisi tosin loppua tammikuuhun ja sitten alkaa ihana aurinkoinen kevät! :)

  VastaaPoista
 15. Lumipeitteinen puutarha on kaunis ja ihanan hiljainen, mutta sen henkiinheräämisen kaipuu tekee täällä melkein kipeää. Ihanaa kun olet nauttinut!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.