sunnuntai 29. marraskuuta 2015

SUNNUNTAIN RAUKEUTTA

 Lämmintä ja pehmoista sunnuntaita! Ulkona oleva pimeys tuntuu melkein taianomaiselta kun tietää olevansa turvassa takkatulen ja kynttilöiden loisteessa, Spotifyn soittaessa traditionaalisia joululauluja. Raukea tunnelma on tunnelmista parhain.
 Päivän valoisa hetki on kuulas ja kaunis. Viimeisenä syystyönä verkotin hedelmä- ja koristepuut ja  siivosin viime päivien myrskytuulien viskomia oksia. Pienet kartiovalkokuuset erottuvat nyt kun lehtevät kasvit ovat lakastuneet niiden ympäriltä. Puutarhan pieniä joulukuusia, tekisi mieli heittäytyä lapseksi ja koristella nämä miniatyyrikynttilöin ja pyytää  puutarhan linnut, hiiret ja jänikset pikkujoulua viettämään!
 Varjoyrtti on upea talvivihreä maanpeittäjä. Nyt kun kasvusto on asettunut metsäpuutarhaan ja alkanut pikkuhiljaa levittäytymäänkin, olen kovin kovin iloinen.
 Myös hopeatäpläpeippi on edelleen kaunis. Tämä saattaa levittäytyä puutarhassa hurjasti, mutta oma kasvustoni kasvaa karussa paikassa suurten kuusien alla, missä sen toivonkin peittävän maan.
 Vanhan pihlajan alla seisova Jeesus-patsas on saanut vähitellen patinaa pintaansa...
 ja kuusiaita kasvimaan laidalla tuuheutta. 
 Työkalunurkkaus on autio, puutarhavajaa odotellessa varastoin kaiken ylimääräisen talveksi kasvihuoneeseen. Haaveilen vajasta sekä puolilämpimästä lasikuistista päivittäin ja toivon haaveiden jonain päivänä toteutuvan. Vaja on pikkujuttu, lasiterassi vähän isompi. Joulun aikaan täyttäisin kuistin kukilla ja nauttisin sen sopivassa viileydessä niistä mahdollisimman pitkään. 
Lintujen ruokinta pitää puutarhan elossa talvisaikaankin. Siemenautomaatti ja lintulauta ovat jatkuvassa käytössä, mutta nämä Lidlin pähkinä-talipalloketjut ovat osoittautuneet huippusuosituiksi. Tänään ketjussa roikkui närhikin.

26 kommenttia:

 1. Ihanat syystunnelmat! Ja Siirin vaaleanpunainen nenu ♥

  VastaaPoista
 2. Ihana piha ja blogi. Löysin tänne vasta eilen, mutta sen jälkeen aikaa vierähti tovi jos toinenkin. Vielä en ehtinyt saada kokokuvaa pihasta. Jos saa toivoa, niin ennen ja jälkeen kuvia näkisin mielelläni. Vaikuttaa siltä, että piha on kokenut melkoisen muutoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, tervetuloa! Tämä piha ja puutarha on tehty pelto ja metsämaan rajalle eli ihan tyhjästä on pitänyt lähteä liikkeelle.

   Poista
 3. Nyt onkin kynttilöiden ja takassa loimottavan tunnelmallisen tulen aika. Kivat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmointi on nyt tärkeää että jaksamme yli pimeän, kevät on jo kovasti mielessä.

   Poista
 4. Niin suloinen Siiri! Sinulla on vähän samantyyppisiä unelmia, kuin minulla. Kunpa saisin sen katetun terassin. Lasikuisti on täysi mahdottomuus, mutta täytyy jatkaa lottoamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se söpö! Toivotaan että haaveemme jossain vaiheessa ja jollain tapaa toteutuvat :)

   Poista
 5. Voi mikä ihanuus tuo Siiri, kissakuume! Upean vihreä Varjoyrtti kukkanuppuineen, juuri katselin perjantaina sellaista isoa pengertä työpaikan vieressä joka on täynnä varjoyrttiä, se oli oudon kellastunutta. Ihastuttava pieni nurkkaus ammeineen ja onko siinä pieni valkokuusikin kasvamassa :) Kuusiaitaakin ihastelen, miellä noin 15 cm korkea...tuntuu niin toivottomalta. Pidän peukkuja kuistille, olen varma, että saat sen vielä, unelmat toteutuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiterassi on myös mun unelma. Mikä siinä oliskaan istuessa, viltin lämmössä ja kynttilän valossa. Ollaankohan me oltu oikein kilttejä, josko pukki toisi sellaisen O:)

   Poista
  2. Sametti Hortensia - mullakin varjoyrtti oli alkuun semmoinen, nyt alkaa viihtyä vasta. Siiri lähettää terkkuja ja kannustaa kissan hankintaan!

   Poista
  3. Ruusunmekko - Unelmia pitää vaalia, siten ne voivat toteutua!

   Poista
 6. Ihanan vehreä varjoyrttikasvusto. Tunnelmallista joulun odotusta jo selvästi ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vasta nyt vihertynyt noin kauniiksi alun juromisen jälkeen.

   Poista
 7. Tämä on nyt niin sitä suurien haaveiden aikaa<3 Kyllä minäkin haluan uskoa, että kun oikein paljon jotakin haluaa ja siitä haaveilee, niin sen saattaa vielä jonakin päivänä saada. Mukavaa joulun odotusta koko teidän perheelle<3

  VastaaPoista
 8. Teillä on niin vihreää kaikki. Kissa on tosi söpö. Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ohut lumipeite maassa ja kevään kaipuu jo suuri!

   Poista
 9. Tänää oliki pikkuusen mukavempi päivä. Ei satanu, eikä tuullu aivan nii lujaa ku muina päivinä ja aurinkoki pikkuusen kajasti. Varioyrtti leviääki hyvi, ku alakuhun pääsöö. Toivottavasti haaveet toteutuu, johonaki vaihees. Mukavaa joulun orotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjat ilmat ovat olleetkin. Mukavaa joulun odotusta sinnekin!

   Poista
 10. Meilläkin seurataan lintuja päivittäin. Auringonkukan siemenillä sain houkuteltua useampiakin lajeja syömäpuuhiin mutta talipalloja nakertavat vain talitiaiset ja varpuset. Pitänee hakea siemensekoitus kaupasta, jos vaikka muutkin linnut tulisivat takaisin. Ihanaa adventin aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pieta samoin! Siivosin kuiva-ainekaapit ja vein vanhentuneita siemensekoituksia ja pähkinöitä linnuille, vähän vaihtelua ainaisiin auringonkukan siemeniin.

   Poista
 11. Oi, mikä raukeus ja rauha välittyi kuvistasi.
  Tunnelmallista ja rauhaisaa joulunalusaikaa Maria! <3

  VastaaPoista
 12. Ai että, puolilämmin lasikuisti on munkin haavelistalla <3
  Vielä hetken aikaa kestää tämä pimeä aika takkatulen loisteessa, sitten heti uudenvuoden jälkeen, kun ensimmäiset siemenkuvastot löytyvät postilaatikosta, alkaa se kevään odotus;) Mutta nyt odotetaan ja laitetaan joulua hissuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi niin ihana! Nautitaan joulun ajasta ja samalla voi jo hiljaleen aloittaa keväthaaveilut :)

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.