keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

HATUSTA KIINNI

 Tämänvuotiset esikasvatukset ovat onnistuneet kohtuullisen hyvin. Eilen koulin maissit, venäjänrakuunan, lehti- ja palmukaalit, tsinniat sekä muutamat itäneet sinisievikit ja tummat salkoruusut. Homma oli hyvä hoitaa kasvihuoneessa ja päätin rohkeana tyttönä jättää taimet sinne. Virittelin toiselle seinustalle liialliselta paahteelta suojaavaa verhoa, mutta taimet jäivät ilman peittoa. Aamulla oli kiire tarkistamaan, ovatko kaikki taimipienokaiset laonneet järkytyksestä, mutta siellä ne nököttivät piipot kohti taivasta.
Tomaatit ja chilit jatkavat kasvuaan sisätiloissa ja nyt ikkunalla oleva minikasvihuone on valmis ottamaan vastaan esikasvatukset nro 2. Kasvihuonekurkkua, tuoksuhernettä, kesäkurpitsaa, papuja, köynnöskrassia... niitä ainakin.
Täälläkin alkavat paikalliset puutarhamyymälät olla iskussa ja ensimmäiset käynnit saavat pään sekaisin, kuinkas muuten! Muutaman päivän sisään olen tuhlannut suklaakirsikkaan, kahteen rungolliseen tuijaan, kuvassa näkyvään tarhajouluruusuun, kolmeen pallotuijaan, lamoherukkaan ja reiluun satsiin 'Artic Fire'-ketoneilikkaa. Itseään on lähes mahdoton pidätellä tässä keväthuumassa, ainut keino on taimistojen ja puutarhamyymälöiden kaukaa kiertäminen, mutta siihenkään ei nyt itsekuri riitä. Ei muuta kuin hatusta kiinni, nyt mennään ja lujaa!

18 kommenttia:

 1. Minäkin raivasin jo orvokin taimet kasvariin. Auton ikkunat olivat kyllä tänä aamuna kuurassa, joten herkimmät kannattaa vielä hetken pitää sisällä. En olekaan vielä päässyt taimistolle, tiedustelin kyllä jo suomalainentaimi.fi sivuston kautta taimia. Se on niin kätevä palvelu, suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu sivusto, sieltä kasvitietoakin on nopeasti satavilla tarpeen mukaan. Mikään ei kuitenkaan vedä vertoja taimistoilla kiertelylle, olo on kuin karkkikaupassa!

   Poista
 2. Todellakin on vaikeaa pidätellä itseään!! Pahemmaksi vaan menee joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman sanoin tänään ääneen, vuosi vuodelta vauhti vain kiihtyy!

   Poista
 3. Heh, tunnistan tuon keväthuuman! Onneksi meiltä on pitkähkö matka lähimmälle taimistolle... Ja huokaus, ihana jouluruusu! Haluaisin niin kokeilla mutta pienten kanssa en vielä uskalla. Eivät nuo toki kukkia popsi tuosta vaan mutta äiti on vähän ylihuolehtivainen joissakin asioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoisia äidit ovat! Onneksi lapset kasvavat ja puutarha elää ja muuttaa muotoaan siinä rinnalla.

   Poista
 4. Voi ihanaa! Ehkäpä tästä pitäisi uskaltautua taimimyymälään... iik...

  VastaaPoista
 5. Voi nuata sun esikasvatuksia. Aiva hävettää viiren kelloköynnöksen kans. Joka vuasi päätän, että tänävuanna pirän matalaa profiilia taimihankinnoos. Lapaasesta se aina lähtöö johonaki vaihees. Aiva ihana jouluruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules, olen aika räpeltäjä näiden kanssa, tämä vuosi on mennyt kumman putkeen aikaisempiin verrattuna eli älähän yhtään vähättele viittä kelloköynnöstäsi. Ei mulla nytkään kaikki itäneet ja en jaksa niitä turhaan odotella eli kippasin kompostiin!

   Poista
 6. Voi itku miten ihanat ostokset. Lääh puuh. Nyt ei kannata jarrutella, elämä on siihen aivan liian lyhyt ja pitkä talvi ilman taimistoja edessä taas jossain vaiheessa. Onpa jo hienot taimet. Eiköhän ne siellä kasvihuoneessa pärjää jo, mullakin on jo mansikkaa siellä ja muutkin aion viedä heti kun jaksan roudata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta tuo, talvi on pitkä ja piinallinen, elämä on taas tässä ja nyt. Aika rimpuloita nämä taimet ovat, mutta eivätköhän vahvistu ja karaistu kasvihuoneessa.

   Poista
 7. Minä en ole vielä käynyt taimistoilla, mutta ehkä pian;) ja se on tosiaan menoa sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kierrokset ovat yhtä juhlaa, minä ainakin riehaannun aina alussa!

   Poista
 8. Ihanuuksia jälleen. Ajattelin juurikin samaa, että nyt vaan esikasvatetut taimet jo kasvariin, eli taidan tehdä siirron jo tänään =) Vai taimistot ovat heränneet =) Eli lähipäivinä kierrokselle siis ;)

  VastaaPoista
 9. Kasvihuone on aivan mainio tässäkin suhteessa! Toissa yönä oli muutama pakkasaste mutta taimet olivat aamusta ihan hyväkuntoisina. paremmin siellä vantteroituvat kuin sisätiloissa.

  VastaaPoista
 10. Kyllä olen kade kasvihuoneesta. Mä hukun näihin potteihin. Onneksi viritelmät ovat parantuneet ajan kanssa. Mullakin lähtee nyt vikat kylvöt käyntiin. Krassit, tuoksuherneet sun muut lyhyen kasvatuksen kasvit. Taimimyymälään en edes uskalla vielä. Ruokakauppakin on jo liian kuumottava. Ajatukset ovat maitohyllyssä ja vasen käsen rohmuaa samalla liljan sipuleita. Maailman paras harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, pitäisikin kylvää ne viimeiset.... hih tuo ruokakauppakuvaus, näin se menee!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.