perjantai 28. marraskuuta 2014

PUUTARHA-AIHEET VÄHISSÄ

 Esikoinen on jo iso poika, mutta äidithän leipovat pojilleen synttärikakun vähintäänkin siihen asti kunnes joku toinen nainen ottaa tehtävän hoitaakseen. Tänä vuonna kaupassa silmiin osuneet karhunvatukat sanelivat tahdin ja tuloksena oli suklaakakku vadelmavaahtotäytteellä. Pensasmustikoitakin ostin koristeeksi, omat syötiin kesällä suoraan puskista. Karhunvatukat ovat kivan näköisiä, vähän kuin käpyjä. Sopisivat oikein hyvin jouluisten kakkujen tai jälkiruokien koristeeksi. 
Tarjolla oli myös valkosuklaakuorrutteisia mustikkamuffinsseja, nämä tosin ovat isännän leipomia. Puutarha-aiheet ovat selvästi vähissä, mutta ei syytä huoleen; blogi ei ole muuttumassa leivonta-aiheiseksi...

21 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset tarjottavat! Sulla on mun näköinen värisilmä. Nam!

    VastaaPoista
  2. Olette molemmat noin taitavia leipureita, mahtavat herkut! Nams, ja niin kauniit myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) joskus leipomukset onnistuvat, mutta eivät aina. Näistä tuli kivat noiden söpöjen ja maukkaiden koristeiden ansiosta!

      Poista
  3. Ooh, namnamnam! Meillä on huomenna juhlat ja pitäisi löytää sopivia täytteitä kakkuun. Marjathan passais, kiitos vinkistä! Hillo ei tällä kertaa käy. Nyt kun vielä ehtis kauppaan ennen juhlia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillo on yleensä vähän äkkimakeaa. Marjat ja vaniljavaahto on kiva vaihtoehto. Itse laitoin täytteeseen tällä kertaa mukaan myös liivatetta, kermakakkuun vain surautan marjat soseeksi ja levitän kerroksittain vaniljavaahdon kanssa täytteeksi.

      Poista
  4. Herkkuja niin silmälle kuin vatsallekin.
    Totta, äidit tosiaan taitavat leipoa synttärikakut pojalle likimain ikuisesti. Ainakin meillä, kun sitä vaimoa ei vain ole näkyvissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D joo, tytöt varmaan taas leipovat kakkunsa tässä vaiheessa jo itse!

      Poista
  5. Komeat koristeet. Saisipa tuoreita karhunvatukoita omalta maalta! Minulla on vielä pensasmustikatkin hankkimatta, vaikka vuosia olen niitä miettinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vatukat olivat mahtavan kookkaita, miten myrkytettyjä sitten lienivätkään...
      Istutin kesällä karhunvatukka 'Sonjan' kasvihuoneen ulkoseinustalle. Se kasvatti hirvittävät voimakkaat versot jo ensimmäisenä vuonna, toivottavasti tulee joskus marjojakin.

      Poista
  6. Apua miten ihanat leipomukset! Minäkin odottelen niitä marjoja, tosin mustavadelmia. Toivottavasti karhunvatukkasi tekee ensi vuonna jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muistelinkin sinun istuttaneen mustavadelman! Toivotaan meille hyviä satovuosia :)

      Poista
  7. Njamii! :P Mahtoi olla aika maukasta. Karhunvatukkaa ja pensasmustikoita täytyy ehdottomasti istuttaa uudelle pihalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukasta ja makeaa, onneksi oli suolapalana voileipäkakku, joka ei tallentunut muistikortille. Pensasmustikat ovat vähitellen alkaneet tehdä enemmän marjoja, tosin hitaastihan pensaat ensin kasvoivatkin; nyt ovat jo aika hyvän kokoisia. Karhunvatukka taas kasvoi niin, että pelkään sen kietovan koko kasvihuoneen järkyttävän piikkisiin versoihinsa :D

      Poista
  8. Kauniita ja varmaan myös makoisia leivonnaisia.
    Mun esikoispojalla on huomenna synttärit. Mutta silloin vietetään heidän tyttärensä 4-vuotissynttäreitä. Juhlat ovat suuret ja vietetään leikkipuistossa nyyttärihengessä. Minä teen pellillisen kasvisfetapiirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin maistuivat, ehkä suklaakaku olisi saanut olla sisältä kosteampi. Teillä onkin hauskat synttärit, mukavaa leikkipuistopäivää!

      Poista

Sanasi ilahduttavat aina.