sunnuntai 24. elokuuta 2014

PUNERRUSTA JA TAIMIALEHUUMAA

 Punaisen sävyt ovat juuri nyt parasta sateen virkistäneen vihreän joukossa. Etelänruusuruoho on kukkinut kasvihuoneen kulmalla jo toista kuukautta. Tämä on varmasti yksi lempiperennoistani.
 Tarhapäivänlilja 'Pardon Me' on myös tämän hetken kukkijoista kauneimpia. Siirsin taimet väljempään tilaan sammakkolammen reunoille. Sammakkolampeen on muuten muuttanut sammakko! Kitkiessäni eilen lammen ympäristöä sain kunnian tutustua tyyppiin ja voi että kun tulin hänestä iloiseksi!
Ruusutarhan kaariportissa kukkii kanadalainen pilariruusu 'John Cabot'. Kesällä löysin myös vaaleanpunaisen 'John Davis'n, joka pääsi kasvihuoneelle vievän kaariportin kupeeseen. 
 Keväällä istuttamani tarhaviinikärhö  'Mme Julia Correvon' kiipeilee harjaterästukea vasten ja kukkii kiitollisena.
Samaten kukkii loistokärhö 'Rouge Cardinal', jonka luulin jo kuolleen.
Viikonloppu on ollut taimiostosten aikaa. Neljänkymmenen prosentin alesta tehtyjä löytöjä ovat kymmenen purppurakeijunkukkaa, neljä japaninsaraa, ranskanruusu 'Rosa Mundi', kääpiöserbiankuusi ja yksirunkoinen helmipihjala. Osan ehdin jo istuttaa, täytyy toivoa, että ehdin huomenna töiden jälkeen jatkaa. Taas iltasella tuli mieleeni, että tarhavarjohiippakin olisi pitänyt sieltä taimistolta pelastaa ja ehkä toinen kääpiöserbiankuusi ja sitten noita uusia purppurakeijunkukka-ihastuksia tarvitsisin vielä vähän lisää... 

16 kommenttia:

 1. Taimialehuumaa oli täälläkin jo toissa viikolla, kun löysin Hongkongista perennoja ja pensaita -50%!
  Osa on jo maassa, osa vielä etsii paikkaansa, kun halavalla sain...
  Oikein tunnelmallista elokuun loppua puutarhalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, Honkkarissa en ole nyt käynytkään! Keväällä tein sieltä taas monta hyvää löytöä, pitääkin piipahtaa joku päivä. Tunnelmallisia hetkiä sinnekin!

   Poista
 2. Piristävää punaista löytyy mukavasti vielä pihastasi.
  Nyt ale-aikaan alkaa taas uusi istutussesonki. Nyt oikeasti kannattaakin noita kasveja istutella, kun ovat niin edullisia.
  Ja sitten ne ovat jo keväällä hyvässä kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi sesonki ja innostus on todellakin löytynyt! Ja kosteaan maahan on ilo istuttaa.

   Poista
 3. Ihania punaisi kukkijoita sinulla! Ruusuruohon siemeniä tilasinkin jo ensi kevään kylvöjä varten, olipa kiva nähdä se kuvissasi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, minäkin istutin nämä jokunen vuosi sitten ja onneksi muutama iti!

   Poista
 4. Ale-hinnat kannattaa hyödyntää! Pitääkin käydä katsastamassa lähiseudun tarjonta taasen tällä viikolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella! Tuntuu hienolta raahata autoon koko kottikärryllinen, joka maksaa vain murto-osan normihinnoista!

   Poista
 5. Oh la la mitkä ostokset! Keijunkukkaraportia odottelen vielä, toivottavasti tulee :) Hienoja kasveja kukassa siellä nyt. Hyvä, että hait sen pihlajan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   keijunkukat pääsivät multiin, mutta en tiedä näyttävätkö vielä juuri miltään sijoillaan, kun koko alue on vähän vaiheessa. Yritän tsuumata jonkun hyvän kuvakulman! Pihlaja oli kyllä kiva löytö, kasvi jota en ollut aikaisemmin tiennyt haluavanikaan kunnes sen näin viikonloppuna.

   Poista
 6. Punaiset/ punartavasävyiset kyllä loistavat näin syyskesällä!
  Minäkin vähän hullaannuin Blomqvistilla, kun menin ostamaan siskolle omppupuuta synttärilahjaksi... Onneksi on hyvät istutusilmat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Loppukesän kukkijoilla värit ovat syviä ja intensiiviä, pastellit eivät näytä ollenkaan niin hyviltä syksyisessä puutarhassa. Kiva kun olet sinäkin heittäytynyt hulvattomaksi!

   Poista
 7. Ihania ostoksia! Minä olen koittanut kiertää taimimyymälät kaukaa kun isohko tilaus Virosta on vetämässä ja joitakin kesäisiä hankintokin on vielä istuttamatta. Havuja kyllä tarvitsin, rohtokatajaa ym. Varmaan "joudun" pian antamaan periksi;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, Virosta asti! Kuulemme varmasti pian, mitä kaikkea kuormasi sisältää!

   Poista
 8. Nyt on hyvä aika hankkia taimia, itse en ole vielä ehtinyt taimistoihin. Onnellisia istutuksia!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.