perjantai 15. elokuuta 2014

MAAHUMALAVINKKI

Jossain vaiheessa kesää hoksasin kokeilla maahumalaa ruukuissa. Maassa kasvaessaan maahumala muodostuu äkkiä riesaksi, mutta olen onnistunut rajaamaan kasvuston metsäpuutarhan reunaan. Kaivoin maasta muutamia versoja ja istutin astioihin. Kasvustot villiintyivät viikossa ja laatumullassa lehdistä muodostui suuria ja mehevän vihreitä. Luulen, että tulevina kesinä muutoinkin harvat kesäkukkaistutukset korvautuvat ryöppyävillä maahumalaputouksilla. Ilmaista ja omaan silmääni viehkoa. Siirikin esittäytyy pitkästä aikaa, viehkona myös. 

18 kommenttia:

 1. Halpa ja nopeakasvuinen näyttävä kasvi ruukussa tuo maahumala, totta.
  Siiri on kaunotar, iso tyttö jo ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siiri on tosiaankin kasvanut isoksi tytöksi :)

   Poista
 2. Pitääpä kokeilla. Jos kestäisi paremmin auringossa kuin muratti, aivan paloi, kun en heti hoksannut siirtää vajoon. Ihanat edellisen postauksen pioniunikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on kestänyt, kastelua kyllä vaatii. Pioniunikot ovat uhkeita kaunottaria, voisin lähettää sulle siemenpostia jos haluat...

   Poista
 3. Viehkoja molemmat, Siiri ja maahumalaputouksesi.

  VastaaPoista
 4. Onpa hyvä idea! Täytyy kokeilla. Ja voi söpöys tuota Siiria!

  VastaaPoista
 5. Suloinen Siiri. Tiedän mitä tarkoitat riesalla, mutta noin näppärästi sen voi kääntää voitoksi. Hyvä vinkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta. metsäpuutarha meinasi tukahtua kyseiseen kasviin, mutta sain sen kitkettyä ennen kuin oli liian myöhäistä. Nyt maahumalakasvusto rajautuu kivipolun ulkopuolelle ja pysyy aisoissa siten. Ruukussa se näyttää parhaan puolensa.

   Poista
 6. Tosi hyvä idea, kun vaan muistas ensi vuonna. Kun innostus saattaa iskeä puutarhamyymälässä kesäkukkia ihaillessa:)
  Siirillä on hyvä tähystyspaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukat vain uuvuttavat kastelun, lannoituksen ja nyppimisen tarpeellaan, tässä säästyy ainakin se nyppiminen eikä lannoituskaan ole niin olennaista.

   Poista
 7. Maahumala on tosi kaunis isona ryöppynä. Meillä on ollut kirjavalehtistä maahumalaa, tosin se ei aina talvehdi.
  Veikeä ilme Siirillä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavalehtistä olen kesäkukkamyynnissä katselut ja siitä idean sainkin kaivaa omaa tavis-humalaa kokeiluun :)

   Poista
 8. Hei! Täällä yksi maahumalan käyttäjäkonkari. Kasvaa todella reheväksi, jopa terassinkaiteelta maahan asti, johon sitten tarttuu ja kasvaa hyvin myös sorassa...josta toki kitkettävissäkin on. Pitää vain hieman katsoa mihin istutusastiat sijoittaa. Amppelissakin on kaunis, joskus tuuli piiskaa hieman piloille. Aina itsekin otan pienet alut maasta. T. Päivi VI vyöhykkeeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Olen minä nähnyt maahumalaa ruukuissa, mutta jostain syystä en aikaisemmin ole sitä tajunnut siirtää ihan omasta pihasta ruukkuihin. Mullakin osa rönsyää jo maata myöden, aika vekkulin näköistä.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.