lauantai 30. elokuuta 2014

ILTA-AURINGOSSA

Syksyisen ilta-auringon valo saa puutarhan hehkumaan eikä keskeneräisyyskään näytä hullummalta. Kesällä viritin kevyen kaaren kahdesta harjaterästangosta kasvihuoneen sisäänkäyntiin ja istutin toiselle puolelle tuoksuköynnöskuusaman ja toiselle 'John Davis' pilariruusun, joka kukkii hempeän vaaleanpunaisena, ei tosin enää. 
Tämä alue on ollut työn alla jo pidemmän aikaa, en siis ole aktiivisesti yrittänyt tehdä sitä valmiiksi. Olen oppinut, että oikeat kasvit löytyvät vähitellen itsestään eli ei kannata turhaan yrittääkään istuttaa kaikkea kerralla. Osa ale-purppurakeijunkukista päätyi reunuskasveiksi sisäänkäynnin molemmille puolille, osa löysi paikkansa sammakkolammen reunalta ja vielä olisi muutama istutettavana. Sopiva kasvien toisto toimii puutarhassa ja purppurakeijunkukkien punainen hehku tekee kasvista oivallisen tähän tarkoitukseen.
'
 Karhunvatukka 'Sonja' on kasvanut kesän aikana viivottimen pituisesta rangasta tällaiseksi puskaksi, mitähän tästä vielä seuraa! Sormet verillä virittelin oksia harjaterästukeen ja mietin, olisiko pehko pitänyt istuttaa toisaalle. Tässä se toisi luontevaa varjostusta kasvihuoneeseen ja itse 'Sonja' saisi lämpimällä seinustalla tarpeksi valoa ja lämpöä. Katsotaan mitä tästä seuraa.
Pieni kuvakulma vielä tänä kesänä tehdylle sammakkolammelle, jossa siis asuu jo ihan oikea sammakko. Kasvien osalta altaan ympäristö ei ole vielä valmis, etenen tässäkin samalla hitaalla taktiikalla. Onneksi kaikkea ei tarvitse ostaa, jakamalla ja siirtelemällä omasta puutarhasta saa jo materiaalia vaikka kuinka. Etualan sakasankurjenmiekatkin siirtyivät metsäpuutarhan reunalta tähän ja istuvat uudelle paikalleen paljon luontevammin.

18 kommenttia:

 1. Kaunista kirjoitan, vaikka toistankin itseäni ;) Ihana asenne sulla, että oikeat kasvit löytyvät ajan kanssa. Tuota minäkin harjoittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas Pirkko! On sitä tullut tohotettua ja opittua, ettei kannata :)

   Poista
 2. Pihasi on niin upea näköinen, blogissasi on aina niin ihana pistäytyä! Sinulla on jo kasvamassa ja toteutuneena niin monta asiaa, joista täällä vasta unelmoidaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinullekin Marjorie! Unelmilla on taipumusta toteutua hiljalleen ja onneksi puutarhassa haaveita riittää :)

   Poista
 3. Ihania ilta-aurinkokuvia!
  Onneksi joka kukkapenkki ei tarvi olla heti valmis, vaan ajatuksia voi kypytellä vaikka talven yli;) Ja loppujenlopuksi ne parhaat ideat vaan lopulta tulevat kuin itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Puutarhassa palaset loksahtelevat paikoilleen omalla painollaan ja hitaus onkin hieno asia.

   Poista
 4. Upeaa ilta-auringon hehkua. Lampi näyttää tunnelmalliselta, ei ihme, että sammakko viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyni vesi on rauhoittava. Ilman pumppua vesi on vain melko sameaa. Toisaalta en moiti sitäkään.

   Poista
 5. Kaunista! Kunpa pääsis taimi- ja sipulikaupoille. Voi tosin olla, että tän syksyn hedelmäksi jää pieni vaippahousu. :) Töitä siinäkin riittää ihan tarpeeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, onko pieni vaippahousu jo syntynyt, olet ollut kovasti mielessäni. Uskon että tämä syksy menee ihmistaimen hoidossa niin, ettei puutarhaan juuri ehdi, mutta uusi kevät tulee sitten aikanaan. Onnea koko perheelle sylintäydeltä!!!

   Poista
  2. Kiitos.. :)

   Hän päätti syntyä viime kuun alussa. Siksipä vähän hiljaista tämä sosiaalisen median seuraaminenkin. Ihanaa silti, että edes joskus ehtii vilkaista.

   Poista
  3. Voi että, kiva kuulla! Nauttikaa pikkuisesta, puutarha voi odottaa, vauvat eivät ;)

   Poista
 6. Vau mikä kasvihuone! Ihana piha ja blogi.

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihanan näköistä. Nuo Purppiskeijunkukat on piste iin päälle, tosi hyvin sopii tuonne kasvihuonemiljööseen, ihanat!! Lampi on suloinen....Minulla kasvaa samaan tapaan Mustavadelma kasvihuoneen viekussa, ei kylläkään tee marjoja :/ Minustakin sopii kivasti siihen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en ole aikaisemmin ymmärtänyt, miten hienoa kontrastia nämä keijunkukat tuovat. Hauskaa, ollaan istutettu vatukat samoissa ajattuksissa :)

   Poista
 8. Niin ihana tuo kasvihuoneen edusta <3 Noin se juuri kannattaakin tehdä, pikkuhiljaa. Siten syntyy jokaiselle paikalle oma sielunsa ja persoonallisuutensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiina! Hitaus on hyve puutarhassa ja toivoisi olevan muuallakin!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.