maanantai 23. kesäkuuta 2014

PAKERRUSTA

Perinteiset keltapäivänliljat Hemerocallis lilio-asphodelus kukkivat ja tuoksuvat ihanasti. 
Tämän illan olen pakertanut metsäpuutarhassa, joka on jäänyt vähälle huomiolle takapihan uusien aluevaltausten vuoksi. Onneksi metsäpuutarhan kasvit ovat jo pääasiallisesti hyvässä kasvuvauhdissa, kitkettävää löytyy ainoastaan muutamista aukkopaikoista. Polkuja sen sijaan saisi olla harjaamassa koko ajan, kun aina jokin puu varistaa. Suurimmat työt alkavat olla tehtynä tulevaa sunnuntaita ajatellen. Tänä keväänä olen tehnyt puutarhassa ehkä ennätyksellisen paljon työtä ja viikonlopun jälkeen taidankin keskittyä hetkeksi muihin mukaviin asioihin. Syksyä kohti mentäessä uusi puutarhainnostus iskee joka tapauksessa ja ainakin alennusmyyntien aikaan on oltava asialla, jotta saan uusille istutusalueille täytettä. Tuntuu, että olen nytkin ostellut jo vaikka mitä, mutta eiväthän pienet taimenalut isolla multa-alueella näytä vielä miltään. Onneksi on jo perennoja, joita voi surutta jakaa osiin, tänäänkin sain kolme uutta kuunliljaa laittamalla isot kasvustot puoliksi.

12 kommenttia:

 1. Kaunis kuva päivänliljasta. Ehkä on hyvä pitää hieman taukoa puutarhatöistä ja sunnuntaina voit vain nautiskella vieraiden ihastelevista kommenteista. Toivottavasti sää on suosiollinen viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääennusteet lupaavat hyvää säätä. Nyt vain pää kylmänä, en tiedä yhtään mitä odottaa, toivon vain, ettei kukaan koe itseään pettyneeksi...

   Poista
 2. Keltapäivänliljalla onkin aivan hurmaava tuoksu : )
  Tsemppiä sunnuntaille!

  VastaaPoista
 3. Ihana varmastikin huokaista sunnuntaina, kun vieraat ovat lähteneet. Sitten saat ansaitusti vain nautiskella.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa Avointen puutarhojen päivää sinulle, ompa hurmaava tervetuloa-logo tuossa sivu palkissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Ajattelin tyylitellä logon blogin bannerin tyyliin.

   Poista
 5. Minullakin on Tampereella puutarha auki ja monta projektia vielä tekemättä. Jännittää jo kovasti, vaikka olen toista kertaa mukana. Nautinnollista puutarhapäivää ja ole hyvillä mielin: kuvista päätellen ihana puutarha sinulla! Hyvä, kun meitä uskaliaita "hulluja" riittää aukaisemaan puutarha yleisölle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ja lohdullista kuulla! Nyt on täällä tehty lähes kaikki mitää enää tehtävissä on enkä taida osata edes jännittää. Toivon vain, että päivästä muodostuu kiva kaikille.

   Poista
 6. Onnea huomiseksi :) Toivottavasti tulee paljon ihmisiä katsomaan puutarhaasi, valitettavasti en pääse tulemaan, kun meillä on synttärijuhla täällä meillä. Älä stressaa liian paljon, tiedän liiankin hyvin kuinka paljon stressiä mä otan kun meillä on avoin puutarha...huh, mutta kivaahan se on, ilman muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Kieltämättä jännittää, mutta toivottavasti päivästä tulee kaikille mukava.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.