keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

KOTIKUTOISTA PUUTARHATERAPIAA

Tälle iltaa yksi kuva puutarhassa ensi kertaa kukkivasta 'New Moon' tarhakullerosta. Kukkien tarkastelu on äärimmäisen terapeuttista. Ne ovat täydellisiä yksinkertaisessa kauneudessaan kuten luonnossa kaikki. Ilman luontoa ja sen tarjoamia kokemuksia en ainakaan minä jaksaisi tässä ihmisten luomassa monimutkaisessa ja sekavassa maailmassa, joka usein turhauttaa ja väsyttää mielen. Onneksi oma maailmanjärjestys on helposti palautettavissa raiteilleen kotikutoisen puutarhaterapian avulla. Hyvää yötä!

30 kommenttia:

  1. Puutarha on parasta terapiaa, se on vanha totuus. Kaunis New Moon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja voi kun mahdollisimman moni oivaltaisi tämän.

      Poista
  2. Allekirjoitan myös tämän. :)
    Sain terapiaa myös kuvasi kautta. Ihana ja herkkä New moon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luontokuvatkin tosiaan saavat ihmismielen rentoutumaan.

      Poista
  3. Hei Maria, oletko itse tehnyt linkin Avoimet Puutarhat 2014-sivustolle - saako kuvaa käyttää, haluaisin linkin myös omaan blogiini?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä Anne, ihan itse tein linkin. Ajattelin, että olisi kiva tehdä teemapäivään oma logo, joka tyylittelisi tuota blogini banneria. Siksi toivoisin, ettei sitä kopioida. Toivottavasti et pahoita mieltäsi tästä. Hienoa, että teidänkin puutarha on mukana, eläimet luovatkin puutarhaanne aivan oman tunnelman!

      Poista
    2. Ei tietenkään, niin arvelinkin, kun on niin samantyylinen :) Itse en osaa tehdä tuollaisia, mutta taidan vinkata tuonne avoimet puutarhat-portaaliin että jos he tekisivät bloginapin myös yleiseen käyttöön :)

      Poista
  4. Puutarhaterapia taitaa olla kaikkein parasta terapiaa!

    VastaaPoista
  5. Mäkin jaksan kurkkia kurkkien sisään aina vaan. Esim tuo sun black barlow oli aika täydellinen. Mulla on white barlow joka kaunis sekin, mutta tumma oli upea. Kiinnostaako vaihtaa siemeniä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein mielelläni teen vaihtokaupan! Laita vaikka jossain vaiheessa sähköpostiini yhteystietojasi, kerään siemeniä talteen!

      Poista
  6. Hyvin sanottu. Kukat ovat ihmeellisiä, luonto niin voimakas. Tuota ihanaa kulleroa minäkin odottelen kukkivaksi, lähes auki on ensimmäinen kukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja luontoelämykset tulevat vanhetessa koko ajan tärkeämmiksi ja mitään ylimääräistä säätämistä sietää koko ajan vähemmän ;)
      Kullero on kyllä ihastuttava, sävy niin pehmeän keltainen. Ostin toisenkin, tämä on viimevuotinen hankinta.

      Poista
  7. Ihan totta! Kasvarissa käydessä ihmettelen lähes joka kerta, kuinka onnelliseksi voikaan tulla parista tomaatin raakileesta. Onneksi on piha ja vielä energiaa puuhastella siellä, vaikka kasvava masu jo vähän väsyttää tahtia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppas muuta ja sitten kun niitä pääsee vielä syömään! Voimia masun kanssa puuhasteluun, onneksi se ei ole este, pieni hidaste vain!

      Poista
  8. Tuio vaalea kullero taitaa olla monen suosiossa tänä kesänä =) Ihastuttava se onkin. Meidänkin pihalle se löysi tiensä juuri ja jossain muuallakin törmäsin hänen kauneuteensa. Puutarhaterapia on parhautta. Yksityiskohtia ihastellessa, tuoksujen tulvasta nauttiessa ja lintujen liverrystä taustamusiikkina niin kyllä kaikki maailman murheet unohtuvat =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, puutarhaan ei murheet vain jotenkin löydä tietänsä ja puutarhamurheetkin ovat enemmän haasteita, joiden kimpussa puuhastellessa mieli virkistyy! Aika jännä, miten tietyt kasvit pulpahtavat pintaan. Näin ämän viime kesänä Multasormessa ja oli pakko ostaa.

      Poista
  9. Voi miten hienosti sanottu!

    VastaaPoista
  10. Totta, puutarha antaa suunnattomasti voimia. Onneksi on puutarha ! Ihana lampi edellisessä postauksessasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pivi! Minäkin toisinaan mietin, ettei oma puutarhakaan ole mikään elämän itsestäänselvyys, kiitollinen siis omasta pläntistä!

      Poista
  11. Minäkään en jaksaisi millään ilman puutarhaa! Ja meitä on onneksi monta samanlaista. Ihana Kullero, trendikasvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi lajitovereita löytyy, joskus kun tuntuu, että saa osakseen kummeksuntaa! Jaahas, että trendin harjalla ollaan :D

      Poista
  12. Voi että mitä ihania uusia päivityksiä täällä! Lukaisin kerralla kaikki väliin jääneet. On pitänyt niin kiirusta, ettei ole oikein blogistaniaan kerinny syventymään. Nytkin juhannus painaa päälle ja ne perinteisen ja plääh niin tylsät sisäsiivoukset kummittelee mielessä:( Ai niin ja sulla avoimien puutarhojen päivä lähestyy, toivottavasti et ota siitä paineita, puutarhasi on hurmaava<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä kiireistä aikaa. Juhannussiivoista en ota paineita, mutta täytyy myöntää, että avoimet puutarhat vähän jännittää ja pitää minut tiiviisti puutarhatöissä ;/

      Poista
  13. Mas Charles could now be heard, and so could Miss Zelda and
    Brother Peabot. Even animals like dragon plush, which are more mythical than they are 'real.

    Their menstrual cycle is about 30 days, and they menstruate for three to
    four days.

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.