sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

KIRJOITTAJA BLOGIN TAKANA

Karolina heitti minulle mukavan Kirjoittaja blogin takana-haasteen, kiitos siitä. Tässä vastaukseni kysymyksiin, jotka raottavat vähän tarkemmin, että kuka ja mitä, missä ja milloin.
1. Kerro puutarhastasi, minkä kokoinen se on? Minkä ikäinen ja millä vyöhykkeellä?
Puutarha on kooltaan 2040 neliötä ja sijaitsee kasvuvyöhykkeellä III. Talo on valmistunut vuonna 2004 ja siitä asti myös pihaa ja puutarhaa on laitettu. 
2. Kuinka kauan olet ollut puutarha-harrastaja ja miten innostus puutarhaan syttyi?
Innostus puutarhaan ja kasveihin on elänyt minussa lapsesta saakka. Ensimmäisessä lapsuuden kodissa meillä ei oikeastaan ollut puutarhaa, mutta keksin kaikenlaista. Tein esimerkiksi minikasvihuoneen kyljelleen käännetystä lelulaatikosta ja vuorasin avoimen sivun leipäpusseista leikatuilla muovisuikaleilla. Keräsin ojanpientareilta kasvien siemeniä, kylvin niitä purkkeihin ja kas, pian kasvihuoneessa alkoi vihertää. Nuoruudessani tein joka kevät kasvimaan ja olin erikoistunut kuivakukkien kasvattamiseen. Varsinaiseksi elämäntavaksi puutarhanhoito on muotoutunut tämän nykyisen puutarhani myötä. 
3. Minä vuonna aloitit bloggaamisen - ja mikä siinä on mielestäsi parasta?
Keväällä 2009. Parasta bloggaamisessa on puutarhan dokumentointi kuvin ja sanoin sekä siitä saatava palaute ja yhteisöllisyys, intohimon jakaminen ja uudet tuttavuudet. Puutarhablogin pitäminen on äärimmäisen antoisa lisä puutarhaharrastukselle.
4. Mitkä ovat blogisi tärkeimpiä teemoja?
Rakkaus puutarhaan ja sen jatkuvaan kehittymiseen, vuodenaikojen rytmi ja elämän pienet ilot.
5. Kuinka monta lukijaa käy blogissasi kuukausittain?
Viime kuussa kävijoitä oli yli 8000.
6. Miten blogisi nimi syntyi? 
Hmm, tähän en oikeastaan osaa vastata. Varmasti tämä tuli ensimmäisenä mieleeni. Minusta nimi on todella tylsä, mutta eihän sitä kenenkään nimeä enää noin vain mennä vaihtamaan, ei edes blogin!
7. Mitä asioita kerrot blogissasi itsestäsi- mitä et?
Ehkä rivien välistä oma persoonallisuus väkisinkin jollain tasolla paljastuu, mutta muutoin pitäydyn selkeästi puutarha-aiheissa ja jätän muun vähemmälle.
8. Laita linkki tai kuva ensimmäiseen postaukseesi. 
Se löytyy tästä.
9. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hankkia lukijoita- ja kuinka tärkeää on että muut lukevat blogiasi? Onko blogin tärkein tehtävä olla itselle puutarhapäiväkirja?
Blogin elinehto on tietenkin se, että täällä joku käy, mutta itse vierastan ajatusta lukijoiden haalimisesta. Jokainen lukija ja varsinkin kommentoija lämmittää mieltä ja pidän tärkeänä, että myös itse huomioin kommentit. Olen ollut aina huono pitämään päiväkirjaa, mutta on totta, että blogi toimii hyvin myös omana puutarhapäiväkirjana. Vanhoihin teksteihin ja kuviin on kiva palata ja usein jotain juttuja tulee kirjoituksista tarkisteltua.
10. Mikä on suosituin blogi-kirjoituksesi? 
Yllättäen tämän vuoden tammikuussa kirjoitettu Menneen puutarhavuoden upeimmat puutarhat ja kohtaamiset, jonka voit lukea tästä.
 11. Onko blogissasi kaupallisia tai muita yhteistyökumppaneita?
Ei ole. Kaupallisuuskin tuntuu hieman vieraalta eivätkä monetkaan tähän asti tarjotut yhteistyöt ole itseäni houkutelleet. Ainoastaan yhden kirjan ja riippumaton olen vastaanottanut blogiyhteistyönä.
12. Kuinka paljon aikaa viikossa käytät blogin tekemiseen? Muiden blogien lukemiseen?
Kyllä minä yleensä päivittäin pidän itseni ajantasalla, mitä lukemiini blogeihin tulee. Omista voimavaroista ja liikenevästä ajasta riippuen päivitän omaani. 
13. Kerro paras/parhaat vinkkisi aloittelevalle bloggaajalle? 
Jos blogin pitäminen houkuttelee, älä epäröi. Tämä on oikein hauskaa ja koukuttavaa puuhaa. Itse luen mieluiten blogeja, joissa on houkuttelevat kuvat ja napakat tekstit sekä omakohtainen ja persoonallinen ote aiheeseen.
14. Halutessasi laita kuva itsestäsi tai puutarhastasi. 
Kuva tulikin tuohon alkuun, onnellinen puutarhuri keväällä 2013 kera upeiden  'Silver Lace' loistoesikoiden.

24 kommenttia:

 1. Tuo kuva sinusta ja haaveilemistasi esikoista on niin huippu!
  Ai niin, muistankin tuon lapsuuden kasvihuoneesi jostain vanhemmasta postauksestasi, todella hauska muisto! On totta, että blogin pitäminen on antoisaa. Puutarhapäiväkirjana se toimii erinomaisesti, kun on nuo sanatunnisteet, mistä pääsee kuhunkin aiheeseen tai kasviin. Ja toisaalta blogiyhteisöllisyys on todella kivaa myös, tässä on kaksi puolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin oikeasti niin onnellinen noista esikoista, että se varmasti paistaa naamasta :)

   Poista
 2. Kaikkein kivointa bloggaamisessa on just ajatusten ja kokemuksien vaihto samanhenkisten ihmisten kanssa. Totta, että koukuttava harrastus tämä on. Minäkin yritän joka päivä ehtiä kurkkaamaan suosikkieni kirjoitukset. Oma bloggaamistahti vaihtelee mieleen pulpahtavien juttujen mukaan. :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sinuunkin on ollut niin kiva tutustua ja seurata sekä puutarhasi kuulumisia että opintojen edistymistä!

   Poista
 3. Ihana kuva sinusta noiden esikoiden kanssa <3
  Ihailen kykyäsi kirjoittaa asiat juurikin napakasti -mietin juuri miten moninaisesti ja rönsyilevästi tuli oma haasteeni vastattua ja sinä olet saanut kaiken oleellisen mahtumaan niin sopivaan pakettiin =)

  Aivan upean luova olet ollut jo lapsena- mahtava kuin kerroit tuon muistosi! Ei ihme jos siellä edelleen kukoistaa!
  Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minulla vain sattuu olemaan paita nurinpäin :D
   Olen ehkä työnikin puolesta oppinut tiivistämään kirjallisessa muodossa esitettävät asiat, mutta puhepuolella sitten pompin asiasta toiseen ja rönsyilen!

   Poista
 4. Näytät aivan äidiltä joka on saanut kauan odotetun lapsen syliinsä :) Ylpeä ja onnellinen. Kasvun ihme on kiehtonut sinua siis aina, eipä ihme, että oma puutarhasi kukoistaa ja on ehtymätön ilon lähde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, niinpä taidan näyttääkin! Tuli vielä mieleeni, että keräilinhän minä kaktuskokoelmaakin, joka sitten kerran lensi ulos kun löysin piikikkäistä ystävistäni kirvoja!

   Poista
 5. Kiva tutustua sinuun paremmin!
  Ihana tuo lapsuutesi kasvihuonemuisto, olit todella kekseliäs!
  Pidän blogisi ja puutarhasi tyylistä. Kaunis puutarha jossa käytetty kierrätysjuttuja mutta kuitenkin niin siistiä. Ja ottamasi kuvat ovat myös ihania.

  Näytät todellakin onnelliselta puutarhurilta esikot sylissäsi.
  Aurinkoista viikkoa ja mukavia kuopsutteluhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Riina, kiva kuulla! Tietenkin sitä itsekin toivoo, että onnistuisi välittämään tunnelmia niin kuin niitä itsekin kokee.

   Poista
 6. Ihana kuva sinusta Maria ja nuo esikot on kauniita. Olisipa taas kiva nähdäkin sitten toukokuussa. Minähän lupauduin sinulle ja Anulle kuskiksi. :)
  Aurinkoista viikon alkua sinulle Maria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan nähdään! Kiva jos sinulta saa kuljetuspalvelua!

   Poista
 7. Näitä tällaisia on niin mukava lueskella :) Näytät niin tyytyväiseltä esikoittesi kera :P Puutarhahommiinkin olit jo päässyt, hieno homma. Maltan tuskin odottaa mitä ihanaa tänä vuonna luot puutarhaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen jo aloitellut jotain pientä, siistimistä lähinnä. Lista töistä on pitkä, katsotaan miten pitkälle sen kanssa kesän aikana pääsen ;)

   Poista
 8. Ihana tuo kuva ja nuo esikot, jotka veivät heti ajatukseni Englannin kevääseen! Mullakin on yksi tuollainen, jos on talvesta selvinnyt.
  Kiva postaus, on aina mukava saada kirjoittajasta tietoa ja tutustua persoonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo esikot tuovat mieleen heti Englannin. Omani istutin sitten maahan ja toivon, että ainakin jokin kolmesta selvisi talvesta, pitääkin mennä tarkistamaan tilanne.

   Poista
 9. Näitä blogin takana postauksia on tosi kiva lueskella.Ja aivan upea tuo kuva sinusta pienten sulottarien kera ; )
  Olet näköjään ollut kekseliäs jo lapsena. Se on jännä, miten jotkut hurahtaa puutarhaan jo pienenä lapsena.... ja toiset sitten vähän vanhempana ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sariw! Kyllä minulla oli kipinä asiaan jo lapsena, ehkä sen tiedostaminen vain vei aikaa, mutta tässä ollaan!

   Poista
 10. Kirjoituksestasi henkii, että olet puutarhaihminen henkeen ja vereen ja lapsuudesta asti. Hieno kuva, ja mahtavat Silver Lacet ! Isojakin ovat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos Pivi! Nuo esikot ovat kyllä aivan lemppareitani!

   Poista
 11. Hei! Voitit blogini arvonnassa siemenpaketin!
  Ilmoitathan osoitteesi, niin postitan ne sinulle:)
  t. Marja

  VastaaPoista
 12. Voi ihanaa, kiitos Marja! Laitoin osoitetietoni tulemaan ja jään odottamaan ihastuttavia siemeniä tulevaksi!

  VastaaPoista
 13. Tosi monta "puutarhaystävää" on löytynyt blogimaailmasta:)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.