keskiviikko 6. marraskuuta 2013

SKANSEN

Syksy on ollut kovin kaunis ja nyt marraskuu on iskenut pimeänä ja sateisena. Blogitauko on venähtänyt ja pitkänsitkeä flunssa viipynyt vaivana. Mutta uuden puutarhakauden odotus on jo alkanut ja aina sopivan hetken tullen pakenen puutarha-ajatuksiin. Nyt täytyisi jo laitaa suunnitelmia paperille etteivät vain katoa päästä. Syyslomalla piipahdimme Tukholmassa ja ehdimme käydä ikisuosikki Skanssenillakin.
Syyspäivä ei olisi voinut kauniimpi enää olla. Kaikille löytyi mielenkiintoista katseltavaa ja minä livahdin kameran kanssa vähän väliä omille teille. Tätä kasvihuonetta en ollut aikaisemmilla reissuilla huomannut. 
Syrjäisessä kolkassa viehättävä puurakenteinen kasvihuone, jossa upea pelargonikokoelma, wau!
Viipyilin tunnelmassa tovin ja tutkailin nimikylttejä, muutama omasta pikku kokoelmastakin tuttu pelargoni löytyi. 
Kasvihuoneelta lähti polku kohti Skånegårdia.
Maalaismiljöössä kanat kuopsuttelivat kompostia ja kukko piti tarkalla silmällä vahtia hieman etäämpänä. Tunnelma oli ihanan rauhallinen ja sain hiipiä poluilla aivan yksikseni. Turistivirrat vaelsivat lähinnä alueen pääväylillä.
Skånegårdin päärakennuksen yhteydessä oli viehättävä puutarha. Voi vitsit kun haluaisin kanoja omaankin pihapiiriin.
Puksipuureunukset tuoksuivat vahvana ja muutamat perennat ja ruusut olivat vielä kukassa. Syksyinen valo siilautui matalalta ja sai puutarhan hohtamaan. Olisin voinut viipyillä täälläkin ties kuinka kauan.
Ensi kesänä toivon mukaan uusia puutarhakohteita. Oma puutarha on lähes talvilevossa. Jyrsiverkot pitäisi vielä laittaa paikoilleen ja nostaa talvetettavat ruukut varastoon. Flunssasta toivuttuani voisin vielä käydä tarkistamassa, joskos kukkasipuleita löytyisi ulosheittohintaan. 

16 kommenttia:

 1. Ihanan paratiisin löysitkin tuolta Skansenilta. Minulla on vielä kassillinen sipuleita istuttamatta, nyt olisi mukavan aurinkoinen päivä ryhtyä puuhaan. Iloista flunssatonta oloa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Cheri! Olen koittanut olla säästeliäs enkä ole tosiaankaan ostanut yhtään sipulipussia, onneksi vielä ehdimme kaivaa muutaman multiin!

  VastaaPoista
 3. Oi mikä ihana kasvihuone - ja löytää tuollainen jostakin syrjäisestä kolkasta, missä ei muita ole, on oikea onnenpotku!
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila ja äläs muuta sano! Tuli melkein tunne, että olen ensimmäinen joka tämän salaisen kasvihuoneen löysi ;)

   Poista
 4. Onpa ihana kasvari ja miten komea kukko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näille kasvihuoneille ei voi olla kuin heikkona! Kukkokin olisi kiva, vaan mitä sanoisivat naapurit...

   Poista
 5. Upeita kuvia!
  Tuollainen kasvihuone olisi ihana omallekin pihalle...
  Ja nuo puksipuuaidat. Haaveilu on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilu on tosiaan ihanaa, tänään olen tehnyt sitä oikein antaumuksella. Taidan ihan oikeasti ottaa kynän käteen ja alata listaamaan :)

   Poista
 6. Voi paranemisia sinne! Tuo Skansen on kyllä ihana. Kanoja teille, mutta ehkä kuitenkin kanalaan :)? Toivottavasti löydät sibuleita! Kerrohan taas suunnitelmia kun ehdit ja jaksat, täällä kuunnellaan mieluusti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sametti Hortensia! Pieni kanala kuuluu niihin haaveisiin, joita riittää...;)

   Poista
 7. Ihana puutarha! Minä olen aina kaasutellut kovaa Tukholman läpi etelään, jospa joskus ehtisi pysähtyä vaikkapa tuonne Skansenille. Hauskaa on se, että isäni on juuri tänään siellä Skansenilla ja Vaasamuseossa kierroksella!
  Minä en istuttanut ainuttakaan sipulia tänä syksynä, muita kasveja kylläkin.
  Tunnelmallista marraskuuta toivottelee täälläkin flunssasta toipuva Eeviregina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, hauska sattuma. Me ollaan käyty joskus katsastamassa samainen museo, hieno laiva! Onpas hyvä, että joku muukin on jättänyt sipulit väliin tänä vuonna, tuleehan noita vuosia. Tunnelmallisia hetkiä sullekin ja toipumisia!

   Poista
 8. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Upean kasvarinpa löysit, nyt on unelmoinnin aika kun oma puutarha lepää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Olen ollut vähän jumissa, arjen kiireet vieneet voimia. Mutta täällä ollaan ja kuinka mukava onkaan taas vaihtaa ajatuksia teidän kaikkien kanssa. Puutarhahaaveilu otti tänä vuonna varaslähdön, mutta ainakin aikaa haaveiluun on riittävästi ennen kevään tositoimia!

   Poista
 9. Oi, mikä kasvihuone ja puutarha! Teille sattui vielä kiva ilmakin. Auringonpaiste pilkahtelee kauniisti kuvistasi. Minullakin on vielä suojaverkot laittamatta ja nyt viikonloppuna ajattelin tarttua asiaan. Sitten onkin aika haaveiluun ja uuden suunnitteluun. ♥

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.