lauantai 9. marraskuuta 2013

KULTASUONI

Tänä vuonna en ollut ajoissa sipuleiden kanssa, oikeastaan suunnittelin jo pitäväni välivuoden. Nyt olen kuitenkin muutamana päivänä penkonut kauppojen peränurkkia löytämisen toivossa ja päivällä iskin kultasuoneen. Kaikki pussit 0,20 euroa, joten ostin silmää räpäyttämättä 35 pussia! Triumph-, liljakukkaisia ja kasvitieteellisiä tulppaaneja, krookuksia, erilaisia pikkulaukkoja, helmihyasintteja ja iiriksiä. Osan ehdin jo kaivaa maahan ennen pimeää, aamulla istutan sitten loput. Krookuksia istuttelin paikkoihin, jotka sulavat aina ensimmäisenä. Pienet laukat ja kasvitieteelliset tulppaanit pääsevät metsäpuutarhan polkujen reunoille ja liljakukkaiset pinkit ja keltaiset tulppaanit kaivan metsäpuutarhan keskiosaan. Iiriksiä en ole aikaisemmin kokeillut ja itseasiassa ne olisi istutettava jo alkusyksystä. Sipulit olivat kuitenkin hyväkuntoisia, joten kokeilen miten niiden kanssa käy. Nälkä kasvaa syödessä enkä yhtään ihmettele, vaikka löydän itseni maanantaina penkomassa taas samaista laaria...

20 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvistä löydöistä! Tuolla hinnalla voisit ostaa vielä toisen kuorman :) Upeita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään, kun muutoinkaan malta ostaa mitään normaalihintaista, tämmöinen löytö tuntuu niin hienolta! Kyllä, minä voisin vielä ostaa toisen 7 euron kuorman.

   Poista
 2. Minä olen myös toppuutellut itseäni sipulien kanssa tänä syksynä, mutta olisin kyllä retkahtanut tuon laarin vieressä;D Mari Mörö kirjoitti blogissaan hortoholistista ja tunnustaudun kyllä moiseksi. Mutta nuo nyt oli kyllä ihan tosi, tosi edullisia, mikä ihana löytö!

  VastaaPoista
 3. Siis nämä olivat lähes ilmaisia! Mörön jutut ovat muuten ihanhuippuja!

  VastaaPoista
 4. Vau! Minäkin ostin tänään vielä pari pussia, taidan laittaa ne ruukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Minäkin laitan hollanninkurjenmiekat ruukkuun, keväinen sipuliruukkuistutus on luksusta.

   Poista
 5. Siis vau, minkä kultasuonen löysit ! Nuo on tosiaan melkein ilmaisia, joten eihän niitä voi olla ostamatta ; )
  Täytyypäs käväistä muutamassa myymälässä, jospa sielläkin olisi edullisia sipuleita jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo luopua toivosta näin Matti-myöhäisenä ja sitten sainkin mielettömällä alennuksella, joskus onni potkaisee! Kannattaa käydä vielä etsimässä, varmasti löydät jotain.

   Poista
 6. Wau!!!Minäkin tahdon tuommoiseen laariin tonkimaan...tai asumaan :D

  VastaaPoista
 7. Osuit todella kultasuoneen! Nyt keväällä odottaakaunis kukkaloisto! Meitä hortoholisteja on näköjään paljon, mutta tästä riippuvuudesta saavat muutkin ihmiset nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä kannattaa nähdä istuttamisen vaiva, kevät on monin verroin juhlavampi sipulikukkien kera!

   Poista
 8. Hyvät kaupat. Eikös sipuleita voi istuttaa niin kauan kuin maa on sula, että hyvin vielä ehtii useimpien kanssa. Niin ja jos kaikki eivät onnistu, ei harmitakkaan, kun noin halpoja olivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Sipuleilla on omat suositukset istutusajoista, toiset tarvitsevat aikaa juurtuakseen, kuten narsissit ja toiset pitää saada multiin ajoissa ennen kuin pienet ja herkät sipulit kuivuvat, kuten lumikellot. Tämän olen myös itse kantapään kautta kokenut, joten jätin suosiolla muun muassa edellämainitut pussukat laariin. Mutta nämä olivat niin halpoja, että pieni kokeilu kannattaa :)

   Poista
 9. Oi, ihana jättipotti!! Mä kans bongailen alesipuleita!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kassaneiti kertoi eilen, että minun lisäkseni joku toinenkin rouva oli ostanut kaksi muovipussillista!

   Poista
 10. Mun vissiin pitäis mennä penkomaan myös. Ostin nimittäin ihan täydellä hinnalla ison satsin, mutta kaikki kukkapenkit ovat nyt täynnä myyränreikiä... ja ne pulskat myyrät vissiin tarvitsisivat lisäruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kuulostaa niin harmilliselta! Tilannetta ehtisi tosiaan korjata vielä muutamalla alelöydöllä. Toivotaan, että edes osa on säästynyt myyriltä ja saat kevääksi iloa.

   Poista
 11. Voi kääk! Pitäisiköhän vielä itsekin mennä penkomaan...

  VastaaPoista
 12. Syksyn sipulijutut ovat niitä, joiden kanssa ei kannata pitää kiirettä. Viimeinen kana löytää parhaan madon :)
  Siirrän aina sipulien maahanlaitonkin mahdollisimman myöhäiseksi, jotteivät myyrät ehdi popsia niitä.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.