lauantai 16. marraskuuta 2013

ARVONTA MARRASKUUN ILOKSI

Löysin kuin löysinkin itseni penkomasta jo joulun valtaamasta marketista vielä viimeisiä kukkasipuleita. Hiippailin vielä oven takana olevalle viherpihalle ja kuljeskelin käytäviä pitkin yksinäni. Ruukut, työkalut ja lannoiteet, kaikki tykötarpeet hyllyissä ilman ainuttakaan käytävillä sänteilevää, kevään horroksesta herättämää kotipuutarhuria. Onnellinen tunne. Minun ei tarvitse unohtaa puutarhaani puoleksi vuodeksi, se on ajatuksissa läpi vuoden. Mitä tiiviimmäksi marraskuun pimeys käy, sen hanakammin tartun jo uuden kevään suunnitteluun. Puutarhasta tulee vuosien saatossa koko ajan rakkaampi, se kasvaa ja muovautuu ja minä sen mukana. En tiedä, voisiko mikään muu harrastus tehdä minua onnellisemmaksi. Tuskin.

Viherpihahiippailu olikin tuloksekasta, hyllyssä riippui nimittäin kaikki Jamie Oliver -sarjan puutarhatyökalut 40 prosentin alennuksella. Puuosat saarnia ja metalliosat ruostumatonta terästä eli oikein mukavan tuntuisia työkaluja. Ostin sekatöötit, laattaraudan ja kaksi istutuspuikkoa. Nyt aion ilahduttaa teitä arpomalla hyllystäni ylimääräisen kappaleen Saila-ystäväni hienoa kirjaa Puutarha laatikoissa. Paketin mukana tulee myös Jamie Oliver -sarjan istutuspuikko. Aikaa osallistumiseen on kaksi viikkoa eli palaan asiaan lauantaina 30.11. Osallistua voit jättämällä viestin alla olevaan kommenttilaatikkoon. Mukavaa viikonloppua!

55 kommenttia:

 1. Pakko osallistua... ! :) Ensi kevään ja kesän työlistalla olisi nimenomaan puutarha laatikoissa: laatikot hommattuina, mutta muuten homma levällään. Aurinkoista syksyn jatkoa täältä aurinkoiselta Keski-Pohjanmaalta! - Mari Koo-

  VastaaPoista
 2. Toki mukana :) Kiersin myös lähikaupassa puutarhahyllyt, mutta ilmeisesti myöhästyin...

  VastaaPoista
 3. Mukana arvonnassa! Kyllä se kevät ja puutarha on jo kovastikin ajatuksissa.

  suunnittelija(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 4. Tulin juuri ulkoa kääntämästä uuden varjotarhan perustuksia ja olo ei voisi olla onnellisempi<3 Kyllä meillä on sitten ihan maailman paras harrastus:) Mukana ihanassa arvonnassa!

  VastaaPoista
 5. Tiukasti mukana. Kirja minulla jo on, mutta jos voitto osuu kohdalle, niin joku ystävistäni saa mieluisan joululahjan.

  VastaaPoista
 6. Ehottomasti mukana!!! Blackie myös!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Olen välttänyt puutarhamyymälöitä tänä syksynä, mutta pitäisko kuitenkin mennä vielä...

  VastaaPoista
 8. Pakkohan tätä on tavoitella, kun antaisin kälylleni lahjaksi :)

  VastaaPoista
 9. Vähän on liikennnettä puutarhaosastoilla nyt, mutta aina jonkun puutarhatontun siellä voi nähdähaahuilevn. Sailan kirja on aarre !
  Palkintoa tavoittelee Ransun kaukaisen sukulaiskissa Onnin mamma. Niin, siis kirja menisi systerille lahjaksi, kun itsellä se jo on .J. Oliverin vehkeet on hienoja , siis työkalut :)

  VastaaPoista
 10. Minä myös mukaan ihanan kesäiseen arvontaan ;-)

  VastaaPoista
 11. Vau mikä J. Oliver!! Ja kirja myös, olen sitä kirjastosta lainannut, mutta mukava olisi se myös omistaa!! :D

  VastaaPoista
 12. Voi miten ihana arvonta. Talvella ihan parasta puuhaa on puutarhakirjojen lukeminen ja istutusten suunnittelu, niin kuluu pakollinen tauko nopeammin. Minulta usein kysytään, miten saan täällä syrjässä aikani kulumaan, vastaukseni on: minullahan on puutarha. Minäkään en osaa kuvitella parempaa, antoisampaa ja monipuolisempaa harrastusta.

  VastaaPoista
 13. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Täällä Kainuussa ei ole vielä lunta, vaikka monesti tähän aikaan on pysyvä lumi jo maassa, Tuntuu, että kevät on lähempänä, kun lumi ei ole peittänyt pihamaata...kaikki on näkyvissä ja kukkapenkit odottavat ja muistuttavat tulevasta keväästä ja kesästä...ja ihanasta kasvun ihmeestä. Kyllä kevään ja puutarhan ajatteleminen on terapeuttista.

  VastaaPoista
 14. Oih, ihana palkinto luvassa jollekin onnekkaalle! Minä kurkin siemenlaatikkoon, istutin vielä muutamat kukkasipulit, ja lueskelen iltaisin vanhoja puutarhalehtiä teekupista siemaillen :)

  VastaaPoista
 15. Arvonta piristää kyllä mukavasti marraskuuta :). Mökkipuutarhassa olisi tilaa vaikka kuinka laatikkoviljelmän perustamiseksi!

  VastaaPoista
 16. Olen mukana arvonnassa! Talven varalle tarvitsee aina luettavaa, joka inspiroi läpi jäätyneen maan kauden.
  perho.kerttunen at gmail.com/ kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 17. Tuo on tavoittelemisen arvoinen palkinto. Meikä on mukana.

  VastaaPoista
 18. Piristävä arvonta! Kyllä olisi mieleinen palkinto... kokeillaan onnea.
  minnapo1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa myös Minni Kerimäeltä :)

  VastaaPoista
 20. Olisipa kiva yllätys saada tuo kirja koska juuri ajattelin ensi kesänä laittaa omaan pihaan puutarhalaatikoita. Maili :)

  VastaaPoista
 21. Voi hitsit, vielä marraskuussa puutarhahankintoja, ihanaa!
  Mulla jo joulu mielessä.
  Vaikka tänään kun luin uusinta puutarhalehteä, huomasin suunnittelevani ensi kesän projekteja;)

  VastaaPoista
 22. Mielenkiintoinen kirja. Arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 23. Tuo sama ihana tunne on ollut mielessäni viime aikoina, puutarhaa ei tarvitse unohtaa puoleksi vuodeksi. Ainahan se on läsnä. Talvisinkin puutarhassa voi puksailla vaikka mitä ja ainakin voi haaveilla ja suunnitella. Eilen oli ihana ilma, kitkin ja tyhjentelin kompostia ja olin valtavan onnellinen. Olen myös mukana kivassa arvonnassa.

  VastaaPoista
 24. Sailan kirja olisi mukava voittaa. Laatikkopuutarha kuulostaa hyvältä. Talvella onkin aikaa lueskella puutarhakirjoja, kerätä voimia ja uusia ideoita. Mukavaa kevään odottelua!

  VastaaPoista
 25. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta. Olen mukana arvonnassa : )

  VastaaPoista
 26. Sailan kirja kuulostaa mielenkiintoiselta, arvonnassa minäkin mukana.

  Saila kivipellosta.

  VastaaPoista
 27. Vasta tänä vuonna pääsin talonkorjaamisen ohella putarhahommiin, eli 3 vuotta meni remppaillessa. Nyt on hieman aloitettu mutta olen aika aloittelija. Onneksi ihana miniä auttaa.

  VastaaPoista
 28. Perjantaina istutin viimeiset 50 krookusta, lauantaina kävin puutarhaliikkeessä ostamassa leikkokukkia, enkä enää sortunut sipulialelaarin houkutuksiin. Ilmiömäistä itsehillintää. Eikös?
  Nyt keskitytään kevään odotteluun, kunhan joulusta on selvitty.....

  VastaaPoista
 29. Minäkin vielä tuikkasin parit, viime keväänä ostetut helmililjamättäät multiin lauantaina ja voin sanoa, että mielessä kyllä kävi, että vieläköhän muutaman tulppaanin voisi istuttaa....:) hih..aina mielessä! Ihana kevät.Minulla on tuo kirja, mutta mukaan tahdon silti, voisin vaikka ystävää ilahduttaa keväisellä joululahjalla.

  VastaaPoista
 30. Osallistun arvontaan ja peukut pystyyn voiton maksimoimiseksi.
  Syyshommat alkavat olla hyvällä mallilla ja lumi voisi sataa maahan. Eilen laitettiin kasvihuoneen katon päälle pressu suojaamaan kattoa. Tai siis näin lumet valuvat pois katolta eivätkä jäädy kiinni rakenteisiin. Toivottavasti kasvihuone selviää kunnialla ensimmäisestä talvestaan.

  VastaaPoista
 31. Oo mikä arvonta,mukana ehdottomasti!

  VastaaPoista
 32. Tottakai mukana arvonnassa, kun on noin mukavat palkinnot! Toivottavasti onni suosii.
  Terveisin "mökkipuutarhuri"

  VastaaPoista
 33. Mukana arvonnassa. Olisi kiva saada talvi-illoiksi luettavaa ja istutuspuikko kiinnostaa myös, koska kuulen sellaisesta nyt ensimmäistä kertaa.
  T. Kotitarvetarhuri

  VastaaPoista
 34. Mukana arvonnassa. Myös minä hairahduin vielä alennussipulihyllylle ja nyt odottelee 130 kpl kukkasipuleita maahan laittajaa. Nyt haaveilen kasvatusvalosta joka mahdollistaisi chilien kasvatuksen ja mukavan tanakat tomaatin taimet. Taisin asiasta jo vähän vihjailla joulupukillekin :)

  VastaaPoista
 35. Tuo on ihana kirja, se oli hetken lainassa enkä ole vielä hankkinut omakseni joten toivottavasti onni suosii =)

  VastaaPoista
 36. Arvonnassa mukana. Toivottavasti onni suosii.. olen heikkona perinteisiin puutarhavälineisiin. Olen niitä tilannut Englannista asti. Kirjakin on hankintalistallani. T: Päkäräikkänä

  VastaaPoista
 37. mukana arvonnassa!
  elina_myllykoski@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Tulisivat niin kesällä mökillä tarpeeseen =)

  minddu6@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Niin täysin samaa mieltä kanssasi! kuinka monia suunnitelmia ensi kevään varalle muhiikaan jo päässäni.puutarha lepää, puutarhurikin näennäisesti, mutta pää työstää :) Sailan kirja mulla jo on, se on ihan huippu! Mutta tuollanen hieno istutuspuikko kyllä houkuttais. jos onni potkaisee mua, lahjoitan sit kirjan eteenpäin :)
  Tunnelmallista marraskuuta.

  VastaaPoista
 40. Voi oisin niin mieluusti änkeytynyt mukaasi tuonne taimistolle jos vaan huolisit! Olet niin oikeassa harrastuksen onnellistavasta vaikutuksesta....Osallistun arvontaan vaikken koskaan voita mitään. Upea kirja ja istutuspuikko, hieno löytö ja alennus. Mulla on hankkeilla myös arvontajutka, toivottavasti et luule, että matkin sua :o Kiitos kovasti tästä mahdollisuudesta!

  VastaaPoista
 41. Onpa kauniita työkaluja, huh. Olen mieluusti mukana arvonnassa.
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 42. Arvonnassa mukana, upeita työkaluja!

  suvik2013 (a) gmail.com

  VastaaPoista
 43. Hei! Onpa kiva arvonta, mukana ollaan!
  marsar69@luukku.com

  VastaaPoista
 44. Mikä löytö:) Arvonnassa mukana ilman muuta.

  VastaaPoista
 45. Vasta löysin ihanan inspiroivan blogisi. Hartaana tätä lukenut ja ah katsellut. Kevään odotus nousi potenssiin kakstoista :)

  terveisin Elenna

  VastaaPoista
 46. Joulua odotellessa halusin osallistua tähän arvontaan! terveisin paperitähti.

  VastaaPoista
 47. Meillä puutarha on pakko käytännön syistä pitää laatikoissa, joten uudet ideat ja inspiraatio olisi enemmän kuin tervetullutta. Mukana arvonnassa siis.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
 48. Arvonta on päättynyt, kiitokset kaikille innokkaasta osallistumisesta!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.