lauantai 7. syyskuuta 2013

GLADIOLUS CALLIANTHUS

Kesän mittainen odotus palkittiin, kun tuoksumiekkaliljat alkoivat viimeinkin kukkia. Istutin sipulit keväällä astiaan ja melkein jo luovuin toivosta päästä tuoksuttelemaan näitä ihania kukkia miekkamaisten lehtien vain kasvaessa kohti korkeuksia. Astia on nyt ulkona kasvihuoneen edustalla ja kukkia avautuu koko ajan lisää. Päivisin niiden uskomattoman ihanaa tuoksua ei juuri huomaa, mutta iltaisin tuoksun aistii huumaavana. Nämä olisivat olleet kauniita perennapenkeissäkin. Lämpö ja aurinko jatkavat voittokulkuaan, mutta kaipaan sadetta. Olen kulkenut täysin tunteettomasti kaupan sipulihyllyjenkin ohi. Voisihan niitä hankkia, mutta kuiva ja kova maa eivät juuri nyt houkuttele puutarhatöihin. Ruukkuistutuksetkin huutavat kuivuuttaan vaikka kuinka yritän muistaa kastella. Nautitaan silti kauniista syksystä, kyllä ne sateetkin tulevat sitten aikanaan.

13 kommenttia:

 1. On kaunis kukka ja kun viellä saisi sen tuoksun tähän kiinni.

  VastaaPoista
 2. Joo gladiolukset on jonkun verran sitkeyttä vaativia kasvatettavia. Kerran on tullut kokeiltua. Mutta hieeeno on ja kiva kun tuoksuu!! (ja vain aito puutarhuri toivoo sadetta :D
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 3. Minullakin viimein alkavat avautua! Täytyykin käydä illalla nuuskimassa;D Kuivaa on täälläkin mut sipuleita ostin jo perjantaina!

  VastaaPoista
 4. Upean näköisiä! Nyt on kyllä kuivaa, istutuksille saa kantaa vettä ja ekat sipulikukkaostokset odottavat kellarin viileydessä otollisempia hetkiä päästä maahan.

  VastaaPoista
 5. Minullakin miekkaliljat kukkivat parhaillaan isoissa ruukuissa ja niiden tuoksu on tosiaan tosi miellyttävä. Kukinta ei ole ollut kuitenkaan tänä vuonna yhtä runsas, kuin avomaalla viime kesänä.

  VastaaPoista
 6. Upeita, kiitos pitkän ja lämpimän kesän ne ehtivät kukkia. Nautitaan lämmöstä ja kesän jatkumisesta, kyllä sitä vielä jaksaa kastelukannua liikutella.

  VastaaPoista
 7. Upeat kukat, oikeat kaunottaret :)

  VastaaPoista
 8. Juu, kyllä noita saa odottaa. Kannattaa! On kyllä kauniin näköinen lehdistökin.
  Ei sipuleilla mikään kiire ole. Lokakuussa ehtii hyvin. Maakin on jo pehmeämpä tuolloin.

  VastaaPoista
 9. .... ja kun sateet tulevat ja pihalle ei enää ole niin suuri houkutus - löytyy sinulle blogistani Puutarha Haaste!
  Värikästä ja iloista syksyä!

  VastaaPoista
 10. Sulle on haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
 11. Beautiful photo!
  Greetings, RW & SK

  VastaaPoista
 12. Kiitokset kaikille ja anteeksi blogihiljaisuus! Palaan Karoliinan ja Tiinan haasteisiin!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.