torstai 18. heinäkuuta 2013

VIELÄ MUUTAMA TUNNELMAPALA

En voi olla laittamatta vielä muutamaa kuvaa Paulan puutarhasta. Tämä vanhoista pulloista ja pullolaatikoista koostuva asetelma oli erityisen hieno ja pensaiden lomasta siilautuva ilta-aurinko sai lasin hohtamaan maagisesti. Pehmeä olkikate ja vanhat ruostuneet kottikärryt, no, ei tämä näky selittelyjä kaipaa.
Hieno oli myös tämä kookas koristemuna pikkutalvioiden keskellä. Pikkutalvio kasvoi puiden ja pensaiden juurella laajana mattona, yksi kauneimmista varjoisamman paikan maanpeittäjistä.
Ja lopuksi vielä yksi seinäasetelma; näihin ihastuin erityisesti. Menee varmasti muutama päivä vierailua sulatellen, silmä löysi niin paljon kaikkea kaunista. Ehkä suurin elämys oli oikeasti kokea ja nähdä elinvoimainen ja vihreä puutarha, jossa ei ole ollenkaan nurmikkoa. Lisäksi pieneen tilaan oli saatu mahtumaan niin paljon erilaisia rakenteita. Puutarhassa kulkiessaan tuli tunne, että oma puutarhammehan on pelkkää nurmikenttää ja sinnehän mahtuu vielä vaikka mitä. Ei muuta kuin uusia istutusalueita valtaamaan ja lisää rakenteita suunnittelemaan, lapio on onneksi lempityökaluni!

16 kommenttia:

 1. Ihanan rentoa ja runsasta. Nurmikentäthän tuottavat vain työtä :) Eikö ole ihanaa, että voi vallata uusia alueita käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Jes! Ilman nurmikkoakin voi näyttää hyvältä :) On kyllä iahania kuvia nämäkin, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Aivan hurmaavia elämyksiä olet päässyt kokemaan Paulan puutarhassa! Lumoavalta paikalta suorastaan vaikuttaa tuo.
  Voi sentään, me ollaan kylvämässä juuri uutta nurmikkoa, no sehän onkin oikeastaan hyvä pohja uusille valtauksille ;)

  VastaaPoista
 4. Oi vitsit miten kaunista! Kiitos kun laitoit näitä kuvia meidän muidenkin nähtäville. Ihana tuo ensimmäisen kuvan asetelma ja miten runsas ja rehevä pikkutalvio!

  VastaaPoista
 5. Paulassa on kyllä iso annos taiteilijaa. Niin kauniita yksityikohtia koko puutarha on täynnä. Täytyy myöntää, että tämä kyllä innostaa itseäkin oman puutarhan perusaskareisiin. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Cheri - nurmi on tosiaan työläs hoidettava ja laajana kenttänä tylsä. Täytyy ihan tosissaan alkaa taas vähentämään sitä!

  Pirkko - todellakin, ilmankin voisi pärjätä!

  Marja - äläs muuta sano! No älä sure nurmikkoa, siitä pääsee aina eroon ;)

  Tiina - mustakin tuo ekan kuvan asetelma on niin kaunis!

  Irene - totta! Rohkeudella ja näkemyksellä saa aikaan mieleenpainuvaa.

  VastaaPoista
 7. Voi hitsit miten kaunis paikka. Tuo muna varjopenkissä <3 <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos kivoista kuvista! Olen myös Paulan paratiisin ihailija, livenä en ole nähnyt, mutta selailen hänen puutarhastaan tehtyä kuvakirjaa usein. Hänellä on taito luoda erilaisia tiloja ja tunnelmia, ja tietysti vihreä peukalo:)

  VastaaPoista
 9. Vau, olet päässyt käymään todella ihastuttavassa puutarhassa!

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva tuollainen puutarhavisiitti :) nurtsihan on oikein hyvä lähtökohta, siitä vaan pikku hiljaa laajenemaan vaan :) Romuromantiikka on kyllä ihanaa!

  VastaaPoista
 11. Ohhoh, ihanalta näyttää! Ihan varmasti menee hetki sulatellessa, kun on tuollaisen paikan livenä nähnyt. Mäkin taidan joutua sulattelemaan pelkkiä kuvia jokusen päivän ;D

  VastaaPoista
 12. Kyllä mullakin on tavoitteena piha ilman turhaa nurmikkoa. Joka vuosi vähennän sitä. En tykkää nurmen leikkuusta ollenkaan. Mielummin hoidan istutuksia. Isot numikentät kuuluu futiskentälle eikä puutarhaan. =)

  VastaaPoista
 13. Kiitos kauniin ja idearikkaan puutarhan jakamisesta! Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 14. Kiitokset kommenteista, näistä kuvista varmasti ammentaa inspiraatiota omankin puutarhan laittoon!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.