lauantai 27. heinäkuuta 2013

KUUMIEN PÄIVIEN ILOT

 Kuumaa kuumaa. Puutarha alkaa kuivua harmillisesti eivätkä helteet sovi ainakaan tämän puutarhurin ruumiinrakenteelle. Puutarhavierailut herättivät innon taas omankin puutarhan tekemiseen, mutta kroppa ei kerta kaikkiaan kestä työskentelyä tässä kuumuudessa. Lisäksi hirvittävä niska-päänsärky on ollut kiusana jo kolmatta päivää. Ainoaksi työksi onkin jäänyt veden kanto ruukkukasveille sekä kasvihuoneeseen. On minulla kyllä monta uutta ideaa ja aionkin laittaa tuulemaan tulevalla viikolla ennen töihin paluuta. Pelargonit nauttivat lämmöstä ja ilahduttavat kauniilla kukinnoillaan. 
 Viime vuonna istuttamat kärhöt ovat talvehtineet hyvin. Tämä pylväsvalaisinta rautalangan avittamana kiipeilevä pienikukkainen viinikärhö 'Venosa Violacea' on erityisen kaunis.
Melonikokeilun tuloksena kasvihuoneessa kypsyy kolme hassun hauskaa palleroista ja viiniköynnöksessä on kokonaiset kaksi rypäleen raakiletta!
Kuumien päivien iloja on hartaudella tehty kesäruoka terassilla varjon alla nautittuna. Perunaa, sipulia, hernettä, kesäkurpitsaa, yrttejä, kurkkua ja tomaattia voi nauttia oman maan tuotantona. Tässä parin päivän takainen hampurilaislounas omatekoisilla pihveillä, sämpylöillä ja kastikkeella. Jostain syystä ruoanlaittokin on kesällä hauskempaa.

12 kommenttia:

  1. Kesällä elo on tosiaan hauskempaa, kaikki tuntuu niin helpolta ja kevyeltä. Kun on kesä ♥
    Hurmaava tuo viinikärhö! Minunkin täytyy kokeilla joskus, jos onnistuisin jonkun viinikärhön kanssa, niissä on niin kauniit kukat.
    Uusia suunnitelmia ei oikein nyt voi toteuttaakaan, on aivan liian kuivaa kasvien siirtelyyn tai istutteluun. Toisaalta hyvä niin, voi vaan nauttia, vähän kitkeä ja tietenkin kastella.

    VastaaPoista
  2. Joskus kuuluu nauttiakin puutarhasta. Pysähtyä ja kiittää kaikista kauniista näkymistä. Jos ei kuumassa heinäkuussa - niin milloin?
    Pelargonit ovat hurmaavia, samoin viinikärhö.
    Oletko itse muistanut juoda tarpeeksi? Se on itselläni usein syynä päänsärkyyn.

    VastaaPoista
  3. Voi sentään miten söpö meloonin palleroinen<3 Leikkasitko taimea jotenkin vai annatko vain kasvaa? Täytyy ensi vuonna kyllä itsekin kokeilla ihan kunnon siemenillä. Viime kesänä oli yksi taimi kaupan melonista, kukki kauniisti vaan ei tehnyt hedelmää. Tämä kuumuus kyllä nahistaa myös meidät tarhurit:(

    VastaaPoista
  4. Ihanat herkkuhampurilaiset, nam nam! Valtavan kaunis tuo kärhö. Mulla sama ongelma, hirveä päänsärky kolmatta päivää, tulen ihan hulluksi joten otan osaa & toivotan sinne tervehtymisiä sinulle <3

    VastaaPoista
  5. Pelakuut tosiaan viihtyvät auringossa mainiosti. Muuten menen samoilla fiiliksillä kanssasi: kuumaa, liian kuumaa työntekoon. :)

    VastaaPoista
  6. Ihastuttava beibi-meloni! Toisaalta lämmin sää pysätyttää hieman lepäämään ja nauttimaan puutarhasta:)

    VastaaPoista
  7. Minäkin olen ihan hurahtanut noihin viinikärhöihin, ovat kestäviä meilläkin, toisin kuin jalommat sukulaisensa.
    Täälläkin vietetään siestaa;)

    VastaaPoista
  8. Nyt on kyllä superkuivaa! Toivottavasti huomiselle ja tiistaille luvatut vesisateet tulevat maahan saakka eivätkä taas lykkäänny eteenpäin. Puutarhassa ei näillä helteillä juuri muuta viitsi kuin kantaa vettä kriittisimpiin paikkoihin ja lopun aikaa vain kuljeskella ja pohtia suunnitelmia vilpoisempien päivien varalle.

    VastaaPoista
  9. Onpas sinulla ihana blogi! Löysin tänne Kotipuutarha-lehden blogilistan kautta ja lukijaksi jään. :)

    VastaaPoista
  10. Nam;herkullisen näköinen hamppari. Mekin harrastamme,etenkin kesällä,itsetehtyjen hampurilaisten tekoa ja oman mielipiteeni on,että hakkaavat kyllä mennen tullen hampurilaisravintoloiden tuotteet.

    Voi,olen kade,sulla on tulossa meloneja. Monta kertaa olen niitä yrittänyt kasvattaa,mutta olen luopunut toivosta,että saisin joskus maistaa itsekasvattamaani melonia.Pitäisiköhän sitä kuitenkin ensi keväänä taas yrittää...

    Toivottavasti maanantaina ja tiistaina sataa. Täälläpäin kaikki paikat suorastaan huutavat sadetta.

    VastaaPoista
  11. Saila - Kyllä, elo on keveämpää näin kesällä! Nyt saadaan jo sadettakin, ihanaa!

    Irene - vedenjuonti on tärkeää jä myönnän, unohdan usein. Mutta nämä niska-päänsäryt eivät siitäkään yksinomaan johdu, ikävä vaiva pitkin vuotta.

    Minna - en ole leikannut taimea, ohjannut sen vain bambutikkua pitkin kiipeämään. Onneksi nyt vähän viileni ja ssdaan sadetta, tarhurit kiittävät!

    Sametti Hortensia - voi ei, sympatiat lähtevät myös sinne, päänsärky vie terän kaikesta tekemisestä, inhottava vaiva.

    Nettimartta - kasvihuone on oiva paikka pelargonioille, ovat paljon helppohoitoisempia siellä.

    Maarit, totta, heinäkuu meneekin usein toimettomana puutarhassa.

    Pioni - totta ja minusta nuo kukatkin ovat melkein kauniimpia.

    Tiina - kuiva kausi kestikin turhan kauan mutta onneksi tilanne korjaantui.

    Kanatarha - kiitos, kiva kuulla!

    Katja - kyllä nuo itsetehdyt ovat aivan omaa luokkaansa. Nämä melonit olivat ensimmäinen kokeilu, jännää, miltähän ne mahtavat maistua...


    VastaaPoista
  12. Hienoa nähdä että joku muukin noita meloneja kasvattelee! Olen jo luullut olevani ainoa hassahtanut niitä kokeileva! Sinulla on mukava blogi, kiitos siitä.

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.