lauantai 1. kesäkuuta 2013

ARMAS AIKA

Suvivirsi on laulettu ja syreenit kukkivat, tänä vuonna luonnossa tuntuu olevan kiivas tahti päällä. Uusi polkupyörä taas on vauhdittanut omaa tahtia eikä auton rattiin tee mieli kuin pakon edessä.
Valkoinen syreeni 'Alba' kukkii kauneimmin. Tämän olen siirtänyt lapsuuden kodin pihamaalta pienenä alkuna.
Villiviinin lehdet ovat puhjenneet ja rautakaari peittyy pehmeästi vihreään.
Varjoisalla etupihan puolella helmihyasintit kukkivat vasta nyt ja näyttävätkin erityisen kauniilta avautuneiden kuunliljalehtikääröjen kanssa.
Tulppaanien kukinta epäonnistui puutarhassani monin paikoin tänä keväänä. Kauneimmin kukkivat nämä viime syksynä istuttamani liljakukkaiset 'Claudiat'.
Ihana särkynytsydän kukkii vain tovin, joten aina ohi kulkiessaan on kyykistyttävä sen äärelle. Nyt menen istuttamaan metsäpuutarhaan kieloja ja suunnittelemaan aitaprojektia.

12 kommenttia:

 1. Ihanan herkkiä ja nostalgisia kuvia! Uusi pyöräsi on ihana :)

  VastaaPoista
 2. Vau mikä ihana pyörä ja yhtä ihana syreeni! On mukavaa, että on lapsuudenkodin peruja olevia kasveja, omalla pihallani sitä ovat varjoliljat ja yksi rusopäivänlilja, tosin sitä ilmeni olevan tälläkin pihalla, kun sen ensin heinikon seasta löysin.
  Minullakin ovat vanhemmat tulppaanikasvustot taantuneet, mutta onneksi ei ihan kaikki sentään. Nuo 'Claudiat' ovat tosi samanlaisia kuin omat liljakukkaiset 'Balladet', huippuihania kumpikin. Täyteläistä kesäkuuta sinne teille!

  VastaaPoista
 3. Ihania puutarhapuuhia ja kauniita kuvia! Mistä olet hankkinut tuon hienon pyörän?

  VastaaPoista
 4. Söpö fillari tyyliin vintage:)

  VastaaPoista
 5. Vaikka nämä päivät ovat olleet ihan huippuja, olen onnellinen että nyt sataa vettä. Ehkä tulppaaninikin kasvavat nyt hiukan enemmän pituutta, suurimmassa osassa varret ovat aika lyhkäsiä, kuivuudesta luulen.

  VastaaPoista
 6. Tweety Blue - kiitos, pyörä oli pitkäaikainen haave.

  Saila - syreenitkin kukkivat tänä vuonna tosi aikaisin. Pyöräilystä tekeekin nyt erityisen nautinnollista teiden varsilla tuoksuvat kasvustot.

  Ano - pyörä on Anttilan postimyynnistä, mutta tuon kauniimman korin hankin jostain Kokkolalaisesta pyöräliikkeestä.

  Henrietta Hassinen - just sitä tyyliä! Tekee mieli laittaa mekko päälle kun lähtee polkemaan :)

  Pioni - kyllä minäkin huokaisin, kun eilen viimein satoi ja yöllä sade vielä jatkui tosi voimakkaana. Nyt taas lämpö hellii, täytyykin mennä kitkemään rikkaruhoja, lähtevät nyt helposti.

  VastaaPoista
 7. Suvivirren jälkeen suvi, suloinen syreenipensas täydessä kukassa. Minullakin on kasveja lapsuudenkodin pihamaalta ja ne ovat erityisen rakkaita.

  VastaaPoista
 8. Cheri - kasveissa voi siirtää omaa historiaa. Minulle rakas on myös kuolanpioni, joka on alunperin lapsuudenkodin naapurin vanhan tädin pihamaalta. Minulla on kyseisestä tädistä paljon ihania muistoja.

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana pyörä! Haluaisin just tuollaisen korin. Kauniit nuo Claudia-tulpsut. Alba-syreeni on ihan paras ja mukavaa kun tuo mieleesi muistoja..

  VastaaPoista
 10. Kasvit joilla on oma tärkeä merkityksensä puutarhurille ovat aina ilahduttava lisä omassa pihassa :)

  Mulla ei tänä keväänä onnistuneet mitkään syyssipulikukat.

  VastaaPoista
 11. Katja - jotain tuossa menneessä talvessa oli. Syksyllä täytyy istuttaa sipuleita taas uusi toivo silmissä.

  Pirkko - kiitos!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.