lauantai 18. toukokuuta 2013

KEVÄÄN ENSIMMÄINEN SATO

Retiiseistä on korkattu ensimmäinen sato. Varhaiskylvö onnistui kasvihuoneessa lavan suojissa. Pulleimmat söin ja laiheliinit istutin kasvimaalle pois tomaatintaimien tieltä. Viime vuonna odotin tomaatintaimien kanssa toukokuun loppua, mutta tänä vuonna päätin aikaistaa istutusta, kun en enää kestänyt katsella holtittomia taimia sisätiloissa ja ennusteet näyttävät lämpöisten kelien jatkuvan.

9 kommenttia:

 1. Retiisejä, nam!
  Ne valmistuivatkin äkkiä.
  Taidan laittaa retiisin siemenet huomenna laatikkoon.

  VastaaPoista
 2. Vau, kyllä on aikaista! Minä myös suunnittelen tomaattien siirtämistä kasvihuoneeseen, vaikka ne pieniä taimia olevatkin. Ei enää jaksiasi katsella, kun kaikki kodin tasot on taimiruukkuja täynnä ;)

  VastaaPoista
 3. NJAM! Mulla laahaa tuo hyötykasvipuoli pahasti perässä. Yhtäkään siemenpussia en ole kylvänyt. Tänään sain sentään perattua toisen viljelylaatikon ja istutin kesäkurpitsat. Kurkut venyvät ja vanuvat yhä sisällä ikkunalaudalla.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on aikaista satoa, ihanaa saada herkkuja omasta puutarhasta. Tänään istutin jo viherkaalin taimet ulos ja paksoinkin laitoin taimitunneliin. Toivottavasti lämpimät ilmat jatkuvat.

  VastaaPoista
 5. Irene - tulivat tosiaan äkkiä kasvihuoneessa, ensi vuonna voisi kylvää vieläkin aikaisemmin.

  Pirkko - totta, multapötit ja valjut taimet alkavat jo tympiä. On juhlaa, kun saa ne ulos.

  Tiina - onneksi vielä ehtii, tämä oli tällainen aikainen kokeilu! Mullakin on kurkut, chilit ja ananaskirsikat vielä sisällä.

  Cheri - maistuivat kyllä niin maukkailta. Ruohosipulia olen myös laittanut joka päivä leivälle ja ai että se on hyvää!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut sadosta, herkulliselta näyttää! Mä vasta pari päivää sitten kylvin omat retiisini, mutta eivätköhän ne sieltä vielä maisteltavaksi nouse :)

  VastaaPoista
 7. Purlina - kiitos, olivat maukkaita! Retiiseistä saakin useamman sadon, kun muistaa kylvää pitkin kesää.

  VastaaPoista
 8. No nuo ihanat aikaiset retiisit ovat taas yksi hyvä syy hiillostaa miestä tarttumaan kasvihuoneen-rakennusprojektiin :)

  VastaaPoista
 9. Siitä se lähti sanoi Annikki Tähti, satoisa kesä. :)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.