perjantai 11. tammikuuta 2013

PUUTARHAMYYMÄLÄN KANTA-ASIAKAS

Seeds-laatikko löytyi paikallisesta Multasormesta. Itse asiassa katselin laatikkoa jo syksyllä, mutta harkitsin pikku ostostani näin pitkään. Laatikko löytyi myymälän pihapuodista lumen alta, josta myyjä kävi sen minulle hakemassa. Samalla valikoin hyllystä muutaman viimevuotisen siemenpussin; rohtosormustinkukkaa ja tummanpunaista unikkoa 'Black Peony'. Puutarhamyymälässä ei luonnollisestikaan ollut muita turaajia, mutta minähän olenkin kanta-asiakas, vuodenaikaan katsomatta! 

15 kommenttia:

 1. Nätti laatikko. Siihen on hyvä laittaa siemenpussit!

  VastaaPoista
 2. Tuota purnukkaa mäkin hipelöin ja nimenomaan vihreänä, kun ne syksyllä myymälään saapuivat. Ihana on, mutta en sit lopulta raaskinutkaan.

  VastaaPoista
 3. Nonni, nythän munkin on ihan pakko saa tuo loora!!! Ihana, en voi kuvitellakaan laittavani siemenpussukoitani muualle;)

  VastaaPoista
 4. My life - joo, pussit ovat laatikossa näteissä riveissä ja nyt sieltä on helppo löytää etsimänsä!

  Tiina - mäkään en syksyllä malttanut tuota ostaa ja siitä lähtien laatikko onkin kummitellut mielessä. Siellä olikin jäljellä kaikki kolme eri väriä ja ehdottomasti halusin tuon tummanvihreän, se on jotenkin väreitä ykkösin tällä hetkellä.

  Pirkko - ilman muuta, onhan siellä teidän lähimaastossa samainen myymälä?!

  VastaaPoista
 5. Oi ihanaa, minustakin puutarhamyymälöissä pitää voida käydä läpi vuoden! Kävin yhdessä Multasormessa juuri ennen vuodenvaihdetta ja tutkin siemenhyllyjä, jotka oli harmillisesti työnnetty hallin perälle roskisten taakse :-D Ei se estänyt niitä tutkimasta, vaikka yksi myyjä vilkuilikin vähän silmäkulmastaan!

  VastaaPoista
 6. Saila - joo, harmittaa kun täällä Suomessa ei aina ymmärretä, että puutarhaharrastajat ovat hereillä läpi vuoden! Kaikki puutarhaohjelmatkin tulevat vuodesta toiseen loppukeväällä tai kesällä, vaikka nyt niitä pitäisi esittää.

  VastaaPoista
 7. Kaunis laatikko! Kysyisin tuosta potin tekijästä, että oletko tykännyt ja onko sillä helppo tehdä? Pysyykö ne kasassa? On pitänyt jo vuosia tuo hommata, mut jotenkin olen epäillyt että osaisinko kuitenkaan sitä käyttää. Olen jo pari viikkoa säästänyt jugurttipurkit ja lähempänä maaliskuussa sitten on taas joka paikka täynnä pestyjä maitopurkkeja:D Huomenna olis muuten kuukalenterin mukaan hyvä kylvö ajankohta! Mukavaa viikonloppua! T.Minna

  VastaaPoista
 8. Minna - pottien teko käy käden käänteessä tuolla vehkeellä, mutta paperiset potit eivät tosiaankaan kestä kovinkaan hyvin. Ehkä paras tapa käyttää niitä on lyhyen esikasvatusajan vaativille siemenille, jolloin taimen voi istuttaa maahan pehmenneen potin kera. Kieltämättä jogurttipurkit ja muut on käytännöllisempiä. Mullakin on nyt kuukalenteri, mutta en ole tarkistanutkaan vielä sopivia kylvöajankohtia. Huomenna voisin kylvää japaninesikot ja laittaa ne sunnuntaina lumen alle.

  VastaaPoista
 9. Ihana laatikko siemenille, ja tarpeeksi suuri;)
  Mun ensimmäinen siementilaukseni tuli jo ja voi kuinka ne pienet pussit saivat hymyn huulille. Eihän siihen enää niin kauaa ole, kun niitä saa multaan laittaa...

  VastaaPoista
 10. Niin kuvaannollista, lumen alta :D Puutarhamyymälät voisivat keksiä alkuvuoden toimintaa myymälöihinsä, sillä nyt puutarhaväki haluaa ravintoa talviunien jälkeen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Pioni - joo, hyvin mahtuivat pussukat laatikkoon :)
  Mäkin sain ekat siemenlähetykset ja ajattelin kylvää tänään japaninesikkoa. Mukavaa kevään odotelua!

  Cheri - :D availtiin siinä myyjän kanssa laatikoita jäisistä pusseista esiin!

  Puutarhamyymälät voisivat tosiaan keksiä jotain ja kansalaisopistot tarjota kurssitarjontaa turaajille.

  VastaaPoista
 12. Eihän se niin vuodenaikasidonnaista olekaan, kyllä puutarhaihmisen täytyy voida harrastaa silloin, kun se fiilis iskee ;) Vaikka sitten pelastamalla kauniin siemenlaatikon lumen alta!

  VastaaPoista
 13. Ihana laatikko, hieno löytö :) En myöskään tajua miksei puutarhasesonki voisi olla hieman pidempi tai ainakin aktiivisempi? Kyllähän meitä asiakkaita riittäisi. Odotan innolla, että saan kylvää niitä Sinun unikon siemeniä :)

  VastaaPoista
 14. Purlina - vähän tämä Suomen ilmasto meinaa harrastustoimintaa rajoittaa, mutta puutarhaihmiset ovat nokkelia keksimään kaikenlaista pientä toimintaa, millä nostattaa fiilistä näinä ankeina aikoina ;)

  Sametti Hortensia - onneksi hain sen pois, olen miettinyt laatikkoa syksystä asti ;D
  Ihanaa, kun unikot pääsevät puutarhaasi. Itse sain siemeniä muutama vuosi sitten ystävältä ja olen ehtinyt jakaa niitä jo muutamalle muullekin. Unikosta on kuva postauksessani 'Siemenen ihme'.

  VastaaPoista
 15. Onko tuossa laatikossa välilehtiä? Kun tuntuu, ettei siemenpussit ikinä pysy järjestyksessä. Olen pitkään kaivannut sellaista "all inclusive-laatikkoa", mutta mistään en ole löytänyt. Toki voihan välilehdet tehdä itsekin (kuten tuli tehtyä maustelaatikkoonkin), mutta olihan siinä hommaa.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.