keskiviikko 2. tammikuuta 2013

LISTALLA PELARGONIT

Ihan vaivihkaa minulle on kertynyt toistakymmentä erilaista pelargonia. Viime kesänä suunnittelin kuvaavani jokaisen kukkivana ja kokoamalla niistä hieman tietoa pelkän nimen lisäksi. Ainoastaan muutama tallentui kameralle, joten täytyy saattaa työ loppuun tulevana kesänä. Tänään kävin antamassa varastossa talvehtiville luurangoille hieman vettä ja samalla kirjasin kylteistä jokaisen nimen ylös. Pukin puutarhan sivuilta löysin näistä useimmat ja sain hieman tarkempaa tietoa. Yläkuvassa näkyvä pienikukkainen 'Pink & White' kuuluu ryhmään Balkon Stellana. Kasvutapa on riippuva. Tästä en löytänyt mitään tarkempaa tietoa edes googlettamalla.
Tämän suloisen pienikukkaisen pelargonin ostin viime kesänä alesta nimettömänä. Tämä on enkelipelargoni, mahtaako olla lajikkeiden kantamuoto 'Randy'? Todella pitkään ja runsaasti kukkiva, ehdottoman ihastuttava kaikin tavoin.
Ruusunnuppupelargoni 'Appleblossom' on myös erityisen kaunis. Kukinto on tiheän pallomainen ja terälehtien reunoissa häivähtävä ruusunpuna on kuin siveltimellä sipaistu.
Myös 'Mary' on tyypiltään ruusunnuppupelargoni ja tietojen mukaan kuuluu sarjaan Tanskan kuninkaalliset, kuten myös tanskalaisten 'Mårbacka'; 'Drottning Ingrid'. Tässä lista lopuista, joista en yksittäisiä kuvia kansioistani löytänyt:

tavalliset vyöhykepelargonit, Mårbacka-ryhmä:
'Mårbacka'
'Drottning Ingrid'
'Prins Nikolai'
koristeelliset vyöhykepelargonit:
'Wilhelm Languth'
riippapelargonit:
'Tommy'
'Burgundy'
tuoksupelargonit:
'Doctor Westerlund' (ruusun ja sitruunan tuoksu)
'Concolor Lace' (hasselpähkinän tuoksu)
läiskä- eli munankuoripelargonit:
'Raspberry Ripple' (kiitos Tiina!)

14 kommenttia:

 1. Oi, tuo 'Appleblossom' on ihanan herkkä! Se oliskin aika kivaa, jos voitaisiin vaihtaa 'Tommy' kasvotusten! Pitäiskö alkaa suunnitella jotain kesätärskyjä? :)

  VastaaPoista
 2. Ihania, suosikkini on ekan kuvan kevytkukintoinen vaaleanpunavalkoinen ihanuus! Niin ja tokan kuvan karvainen ihanuus ;-) Ja kaikkien kuvien valo ja AURINKO!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia, tulispa lempeä kesä ja pelargonit pian.

  VastaaPoista
 4. Tiina - se on tosiaan jotenkin viattoman oloinen. Jokainen on niin omanlaisensa, siinä kai niiden viehätys piilee. Pukin puutarhalla näytti muuten olevan riippapelargoni 'Tomcat', jonka kuvaus sopi 'Tommyyn'. Googlettamalla selvisi, että 'Tommy' on paranneltu versio 'Tomcatista'. Mielenkiintoista, ihan kuin tekisi sukututkimusta! Kuule, olisi oikeasti aivan huippuhienoa treffata kesällä! Voin laittaa sähköpostia tulemaan...

  Saila - minustakin tuo Pink & White on ainutlaatuinen juuri siroutensa ansiosta. Tokan kuvan karvakerä on myös omaa luokkaansa!

  Cheri - sanos muuta, eilen oikein teki kipeää, kun katseli kesäisiä kuvia :/

  VastaaPoista
 5. Tuo Appleblossom Rosebud mullakin on.Pelakuut on kyllä ihania.niihin jää koukkuun ;) ihania puutarhaunelmia ja alkanutta puutarhavuotta sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Nettimartta - niitä ei voi olla kyllä rakastamatta!

  Tiina - koukuttavaa puuhaa tosiaan ja sitä myöden tilaa vaativaa! Kiitos Tiina, oikein ihanaa tulevaa puutarhavuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
 7. Vaikuttava valikoima! Olen jo melkein päättänyt, että ensi suvena aloitan keräilyn tosissani -vaikka viimesuviset paleltuikin kaikki...

  VastaaPoista
 8. Iloista uutta vuotta! Kiitos YouTube -linkeistä, puutarhavuosi on lähtenyt niillä mukavasti käyntiin. Pelargonit ovat kyllä ihania. Minulla on muutama sisällä talvehtimassa. En laittanut lappuja, kesällä sitten yllätyksenä mikä on mikäkin. Olen myös parina vuonna kasvattanut siemenistä, yllättävän helppoa.

  VastaaPoista
 9. Ihanat pelargoniat.Ovat myös mun suosikkejani, saapa nähdä miten ovat minulla talvehtineet, ovat vierihoidossa ystävän luona, luulen että hyvin, ovat osaavissa käsissä puutarhurin navetassa.
  Kyllä on ihanaa kun syksy ja kaikken kaamen ankeus on ohi. Nyt mennään kevätt ja uutta kasvukautta kohden. Jippiiii...

  VastaaPoista
 10. Pirkko - talvetus on aina hieman tuuripeliä. Onneksi uusia saa tilalle.

  Lumipyry - kiitos samoin! Kiva kun linkit ovat tuoneet iloa alkuvuoteen. Tuo siemenlisäys on kuulemma helppoa, siemeniä on vain vähän tarjolla.

  Tuija - hienoa, että on ystävä, jolle voi luottaa aarteensa hoitoon! Kevättä kohti reippain ja iloisin mielein!

  VastaaPoista
 11. Pelargonit on kyllä ihania, mulla niitä on vain kaksi sisätiloissa. Toinen on varmaan jo neljättä talvea, toinen vasta ekaa.
  Meidän takaterassille pelargonit ovat melkein niitä parhaita kukkia, eivät säikähdä kuumiakaan kelejä.

  VastaaPoista
 12. Kauniita kuvia sinulla - mukavaa talven jatkoa :) RONJA

  VastaaPoista
 13. Pioni - oletkin saanut omasi menestymään hyvin! Minäkin hankin takaterassille aina pelargonit, koska paikka on niin paahteinen. Tosin niitä en ole talvettanut, ainoastaan tätä 'kokoelmaa' yritän pitää hengissä ;)

  Ronja Ryövärintytär - kiitos, oikein mukavaa talven jatkoa ja erityisesti kevään odotusta myös sinulle!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.