keskiviikko 4. tammikuuta 2012

KASVIT JÄRJESTYKSEEN

Joulukukat jatkavat kukintaansa ja näyttävät nyt määrätietoisesti tietä kevääseen. Huonekasvit pääsivät suihkuun virkistäytymään ja itse olen paneutunut suurella intensiteetillä kasviluettelon tekoon. Luettelo löytyy myös tuosta sivupalkista, jos jotakuta kiinnostaa. Seuraavaksi täytyy kai järjestää siemenpussit ;)

10 kommenttia:

 1. Ooh, vaikuttava perennalista! Tuli taas monta kasvia mieleen jotka ois kiva omaankin puutarhaan saada. :)Itellänikin on vastaava listaus siintäny suunnitelmissa, joskus jo vähän alkua paperille suhersin. Hyvää kevään odotusta sinne!

  VastaaPoista
 2. Onkos siellä kevätkaipuuta? Minä aloitan siemenpussienrapisteluterapian vasta helmi- maaliskuussa. Se auttaa hyvin silloin nousevaan puutarhakuumeeseen. Listasi vaikuttaa kauppapuutarhan sortimentilta, todella vaikuttava!

  VastaaPoista
 3. Hieno lista ja loistoidea! Siellähän ne ovat yhtenä listana. Minulla kun on puutarhapäiväkirja, joka on todella hyvä kyllä, mutta tuollainen yksi lista olisi silti paikallaan, mistä näkisi heti ilman monien sivujen lehteilyä mitä pihalla on. Kun päiväkirjan kanssa pitää yrittää ensin muistaa, koska mikäkin kasvi on istutettu jotta sen maininnan löytää. Siitä se on kiva, että siellä lukee tosiaan koska on istutettu ja mistä/keenltä saatu.
  Ai että odotan kesää ja kaikkien niiden ihanien kasvien jälleennäkemistä, ja ystäviltä saatujen taimien tapaamista!
  Ihanaa keväänodotusta!

  VastaaPoista
 4. Olipas komea kasviluettelo!
  Tuon homman kun jaksaisi tehdä, olis helpompi pitää mielessä mitä pihalta löytyy.
  Meillä on kaikki tämän joulun hyasintit liloja ja mun mielestä niissä ei ole tuoksua juuri ollenkaan! Enkä ole täällä nenä tukossa.
  Just selailin puutarhalehtiä ja suunnittelin mistä keväällä aloitan.
  Eikös se ole sitten jo puoliksi tehty!

  VastaaPoista
 5. Kasvilistassasi on tosiaan pituutta! Voi kun olisi jo kevät! puutarhalehtiä lueskelen joka päivä, siemeniäkin piti jo tilailla :-)

  VastaaPoista
 6. Kasvilistassasi on tosiaan pituutta! Voi kun olisi jo kevät! puutarhalehtiä lueskelen joka päivä, siemeniäkin piti jo tilailla :-)

  VastaaPoista
 7. Hmm, yllättävän paljon niitä lajeja ja lajikkeita löytyy pihalta, kun niitä rupeaa listaamaan. Olen vuosien saatossa kirjannut ylös hankitut tai muulla tavoin saadut kasvit, mutta nyt sain aikaiseksi etsiä latinankieliset nimet ja laittaa koko rimpsun aakkoselliseen muotoon. Joku joskus kaipaili kasvilistaa kasveistani ja nyt se olikin helppo siirtää myös tänne.

  Puutarhapäiväkirja on varmasti käytännöllinen ja sinne voi tosiaan kirjata monenlaisia asioita ylös ja kaiken lisäksi niitä on erityisen hauska lukea myöhemmin. Itsekin olen aloitellut jonkinlaista manuaalista kirjanpitoa kasvihaaveista, suunnitelmista ja muusta mukavasta. Otan kirjan sitten mukaan, kun lähden taimiostoksille ;D

  Kevät siintää mielessä myös täällä melkein joka hetki, silloin kun ei ole muuta ajateltavaa. Yhden siementilauksenkin jo tein ja jotain ostin kaupastakin!

  VastaaPoista
 8. Mulla on myös kasvilista blogissa, mutta se päiväkirjan hukkuminen on kyllä superkurja juttu. Kun siellä luki vähän muutakin kuin kasvin suomen- ja latinankielinen nimi. Kuten koska ja mihin on istutettu, miten on menestynyt, koska tehnyt ensimmäistä kertaa satoa jne... Pitääkin lukea tuo sun lista läpi :)

  VastaaPoista
 9. Tiina - olen käynytkin tiiraamassa, mitä kaikkea listallasi on! Harmittava takaisku puutarhapäiväkirjan katoaminen, kerrassaan. Itse olen pitänyt kirjaa puutarhajutuista tosi epäsäännöllisesti, mutta nyt otin käyttöön Englannista tuliaiseksi saamani varta vasten hommaan tarkoitetun Garden journal -kirjan, johon listasin jo tuiki tärkeitä juttuja ;)

  VastaaPoista
 10. Kasviluettelo on tosi hyvä idea, mulla samanlainen tekeillä. Kaikki kasvit siinä taitavat jo olla, mutta yritän saada kaikkiin vielä kuvatkin. Liekö ikinä valmistuu...

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.