keskiviikko 31. elokuuta 2011

KESÄ LIPEE KÄSISTÄ

 Kesä alkaa irrottaa otettaan puutarhassa. Muutama viikko sitten nämä tähtisilmät ihastuttivat vielä purppuraisilla kukillaan, mutta laiskana en ole enää jaksanut lannoittaa ja kukinta on hiipunut tyystin. Kukkasipuleiden hamstraus on alkanut, puodit notkuvat toinen toistaan hemaisevampia lajeja ja lajikkeita. Voi kun olisin kirjannut ylös kaikki parhaat istutuspaikat, jotka keväällä tulivat mieleen! 

9 kommenttia:

 1. Nyyh, alan jojättämään kesälle hyvästejä. Pakko sopeutua syksyn tuloon, ei voi muuta. Syyslannotettakin jo puutarhaan laittelin...

  VastaaPoista
 2. Ehkä ne paikat tulevat mieleen jos selaat blogissasi keväisiä kirjoituksia? Saattaa tulla se "mielentila", vaikka et suoraan niistä paikoista puhuisikaan.
  Yhdyn Elämäni matkojen nyyhkyttelyyn, vaikka tänään ei täällä ollutkaan yhtään syksyistä, oli lämmin ja hiki lensi kasveja istuttaessa (ovat muuten nyt KAIKKI maassa!)
  Voi että, lähden kohta käymään kaupungissa, pitänee käydä taivastelemassa niitä sipulipussihyllyjä ;-) Vaikka olenkin tilannut kahdesta (vai oliko se sittenkin kolmesta kaupasta?) postin kautta.

  VastaaPoista
 3. Niin, kyllä nyt on jo kohta aika sanoa tälle kesälle hyvästit ja kesäkukille myös. Osa verenpisaroista on vielä suht hyväsä kunnossa ja annan niiden olla niin kauan kunnes kupsahtavat itsekseen. Nuo tähtisilmät ovat kauniin värisiä, Loviisassa käydessäni löysin täydellisen yhdistelmän, laventelia ja tuon väristä koristetupakkaa yhdistelmä, mutta tuokin kävisi siihen hyvin.

  Joko muuten kissasi on löytynyt?

  VastaaPoista
 4. Joka kevät päätän aloittaa puutarhapäiväkirjan ja usein aloitankin. Mutta kun innoissani olen saanut sinne muutaman merkinnän ja muistiinpanon niin homma hyytyy ja pihakiireiden keskellä ajattelen, että kirjaan sitten myöhemmin. Ehkä nyt syksyllä pitää ryhdistäytyä ja kirjata ylös kasvien paikkoja ja perennapenkkisuunnitelmia. Onneksi on valokuvia, joiden perusteella voi päätellä jotakin. Iloista syksyn alkua, Maria!

  VastaaPoista
 5. Nyt vaan katsomaan keväällä otettuja valokuvia puutarhasta, niin ne sipulikukkapaikat löytyvät kuin itsestään:)

  VastaaPoista
 6. Mun pitää kyllä sanoa, että aika aikaa kutakin. Musta on ihan kiva, kun tulee syksy ja pimeää, saa sytytellä kynttilät ja vetää villasukat jalkaan. Kaikkialla valitetaan, kn kesä loppuu. Arvaas, kuinka kauheeta on olla töissä puutarhamyymälässä kukkasipulihyllyn läheisyydessä ;) Mulla on kassillinen kerättynä, tänään hamstrasin lisää. Kaikkia ihanuuksia olis... Mietitään vielä palkkapäivään asti, mitä lopulta ostetaan :P Ylös kirjaamisesta puheenollen, olen hukannu puutarhapäiväkirjani. APUA!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos mukavista viesteistä! Eiköhän sipuleille löydy sopivia koloja ja itse asiassa jotain paikkoja on muistissa kevään jäljiltä :)

  Kummasti mieli tähyää tulevaan kevääseen eikä syksyn tulo oikeastaan tunnu ollenkaan kurjalta. Edessä oleva pitkä pimeys ja kylmyys kyllä taas hirvittää.

  Valitettavasti Olgaa ei ole löytynyt Tuija.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen unohtanut ne paikat johon piti sipuleita istuttaa! No, täytyy vaan olla luova. Kerrothan sitten mitä kaikkea ihanuutta aiot laittaa?

  VastaaPoista
 9. Hortensia - joo, nyt luovitaan! Laitan postausta sipuleista, koskahan istutusinto vain iskisi...

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.