tiistai 7. kesäkuuta 2011

KUMIVASARA PAUKKUU

Olen naputellut innolla tiiliä lattiaan. Työ käy joutuisaan ja on pelkkää nautintoa syreenien huumaavassa tuoksussa. Sokkelin kolmas tiilikerros uupuu vielä, mutta valmistuu viikonloppuna, kunhan saan muurarikaverin takaisin kotiin. Sitä ennen on ladottava lattia valmiiksi. Sokkelin päädyssä on aukko viiniköynnöstä varten, jonka muuten ostin tänään. Varman päälle Zilgaa. Tarkoituksena on istuttaa viiniköynnös kasvihuoneen ulkopuolelle ja ohjata verso aukosta sisään.
Osa syyreeneistä on onneksi vielä nupuilla, eihän tästä huumasta saa tarpeekseen. 
Angelique-tulppaanit kukkivat vielä hetken. Olen yllättynyt, miten ne nousivat maasta tänäkin vuonna. Riittikö siemenkotien napsiminen takaamaan uuden kukinnan?
Odotan villiviinin voimistuvan ja peittävän raudoitusverkkokaaren vauhdilla. 

12 kommenttia:

 1. Wauu hyvältä näyttää!!itselläni kasvihuoneessa sama viiniköynnös ja on menestynyt monta talvea.Rypäleetkin ovat makoisia=)Työn iloa!

  VastaaPoista
 2. Tuosta kasvihuoneesta tulee hieno! Uskaltaako kysyä onko Olgaa näkynyt?

  VastaaPoista
 3. Lattia näyttää hienolta! Meilläkin Angeliquet kukkivat hienosti, mutta väri oli haaleampi kuin edellisvuonna. Tai sitten muisti pettää... Juuri tänään napsin varret poikki.

  VastaaPoista
 4. Ikävä lukea Olgasta, toivottavasti löytyy.

  VastaaPoista
 5. Kyllä näyttää kauniilta tuo lattia, oih ja voi:) Rupee kohta syreenit uupumaan mutta onneksi perään tulee jasmiinipensaat joten huumaava tuoksu sen kun jatkuu.

  VastaaPoista
 6. Mahtavalta näyttää =)! Lattia on aivan ihana. Minulla Angeliguet nousivat nyt taas välivuoden jälkeen. Siemenkodat olen vaan napsaissut ja heittänyt välillä kompostia niskaan.

  VastaaPoista
 7. Hienoa jälkeä! Kasvihuoneesta tulee varmasti oikein hieno :) Ja syreenit <3

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää tuo lattia! Pitänee ladata muurausakut ja tulla jatkamaan...
  "Muurari"

  VastaaPoista
 9. Nanna -kiitos ja kiva kuulla, että jopa rypäleille on mahdollista päästä!

  Cheri- kiitos! Tilanne on edelleen sama, Olga on kadonnut jäjettömiin enkä enää osaa tehdä asian eteen muuta kuin odottaa ihmettä tapahtuvaksi.

  Lumipyry - Olgan mahdollinen menetys on suuri suru, toivo löytymisestä hiipuu, mutta eihän sitä tiedä, mitä on tapahtunut ja toivonkipinä kotiinpaluusta elää yhä.

  Nämä minun Angeliquet näyttävät minusta paremmilta kuin viime vuonna :)

  Henrietta - meillä taitaa syreenit olla juuri nyt parhaimmillaan. Itse istutin kolme loistojasmiketta viime kesänä, tuksuvat kuulemma mansikalta.

  Piipertäjä - kiitos! Saadaanko kohta 'juhlia' teidän kasvaria? Minulla on kovana tavoitteena saada tupa kuntoon juhannukseksi!

  Tiina - kiitos, olen onnesta soikeana tämän projektin suhteen, tähän asti hommat ovat menneet nappiin, vaikka valmistumista saakin odotella.

  Mökkeilevä muurari poikineen - täällä odotellaan jo!!!

  VastaaPoista
 10. Miten voi olla noin kaunista...taikakädet! Kiva, että sait viiniköynnöksen :) Ja muurari äkkiä kotiin avuksi, hih.

  VastaaPoista
 11. Oi,lattia on tosiaankin hieno! Jatkoa edelleen mielenkiinnolla odotellen. :)Ja hei kuule, jos haluat lattiasi täysin puhtaaksi muurauslaastista, se lähtee karkealla hiekalla/soralla harjaamalla! Miulla se putsautu samalla kun harjasin soraa saumoihin, en osaa sanoa onko oikeaoppinen saumaushiekka tai kivituhka yhtä tehokasta.

  VastaaPoista
 12. Hortensia - kiitos! Lattia on vieläkin kesken, mutta ollaan me edistyttykin. Viiniköynnös oli poakko hakea valmiiksi, luottotaimistolta se oli jo loppu mutta Plantagenilta löytyi.

  Vaahteramäki - kiitos, vähitellen edistymme. Tuop laasti tosiaan lähtee helposti, olen putsannut vähän suurpiirteisesti, tykkään sen antiikkisesta fiiliksestä :)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.