sunnuntai 22. toukokuuta 2011

TUULET PUHALTAA

Varastosta löytyi purkki tummanruskeaa puuöljyä ja sävy olikin kuin nenä päähän. Nyt ovat kasvihuoneen uudet roskalavakalusteet valmiina palvelukseen. Hurahdin niin tuohon hetekkaan, että pelottelin miestä ja uhkasin kantaa sen olohuoneeseen! Mutta kyllä kasvihuoneessa täytyy olla paikka, jossa oikoa jäseniä ja laverihan on alkukesästä mitä mainioin paikka mahdolliselle taimien kansainvaellukselle.
Toissa vuonna istutetut tulppaanit ovat yllättäneet iloisesti jatkamalla kukoistustaan tänäkin keväänä. Ryppäät ovat laajentuneet ja näyttävät nyt paljon luonnollisemmilta myös kokonsa puolesta.
Tuulet ovat olleet kiusana viikonloppuna ja kukkien kuvaaminen on ollut hankalaa. Särkynytsydänkin liitää kuvassa, mutta halusin saada sen eetteriin, kun se kukkii niin kauniisti ja viihtyy selvästi paremmin uudessa paikassaan. Helmihyasinttien sini sopii vielä täydellisesti ruusunpunan sävyyn. Ai että, miten nautin onnistuneista väriyhdistelmistä, tämäkin tuli ihan yllätyksenä.
Sama sävy hieman violettiin menevänä jatkuu niinikään edellisvuonna istutetuissa tulppaneissa. Ja nyt odotetaan huomisen vesisateita, uhkasivat ukkosillakin...

10 kommenttia:

 1. Oijoijoi, mitä ihanuuksia! Voisin kuvitella paksun täkin ja paljon tyynyjä ja pienet päiväunet....... Täällä paistaa vielä aurinko, mut rupes tuulemaan ja pilvet kasaantuu meren päälle. Ukkostakin luvattu, jihuu. Nyt tää lähtis vielä töihin ja sit olis kaks vapaata ennen 9 päivän putkea...

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo peti :) Jotain pehmustetta vielä lisäksi. Fantastiset lilat tulpsut myös. Kuvaaminen näillä tuulilla on kyllä ihan mahdotonta kun koko kukkatupas räpsähtää pois kuvasta, hih. Täällä ainakin sataa ja ukkostaa kovasti tänään. Hui.

  VastaaPoista
 3. Täällä on kyllä loistava sää, mutta tulppaanit antavat vielä odottaa. Sen verran niitä olen kyllä jo katsellut, että on varmaan pakko tiivistää niitä syksyllä, kun ovat niin erillään toisistaan. Sinulla ne ovat nätisti yhdessä.

  VastaaPoista
 4. Jepsistä...Ompelukonejalkapöytä tulossa meijänki etuterassille :)

  VastaaPoista
 5. Tiina - pehmukesta tarvitaan! Ukkosilta säästyttiin, mutta vettä tuli mukavasti. Nautinnollisia vapaapäiviä, puutarhahommissa saa voimaa taas rutistaa pitempikin työputki!

  Hortensia - jos ei sada, sitten tuulee ;)

  Miia - niin, töpäkkä ryhmä näyttää kivalta, mutta harvempi asetelmakin sopii perennojen sekaan.

  Lovviisa - kiva, kiva, mukavia nuo Singerit ja muut!

  VastaaPoista
 6. Upeat pihakalusteet! Hetekat kunniaan!

  VastaaPoista
 7. Mullakin särkyneensydämen kanssa helmililjoja, vielä voisi laittaa valkoisia tulppaaneja...

  Ja kyllä tuulee, ja sadettakin tuli, ei kylläkään ukkosen kanssa vaan ihan ilman.

  VastaaPoista
 8. Cheri - kiitos, mitä elämä olisikaan ilman hetekoita!

  Pioni - ukkoset jäi tulematta täälläkin, vettä saatiin sopivasti.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä! Edesmenneen anopin jäämistössä on heteka, joka ilmiselvästi saa uuden elämän, kiitos sinun. Kunhan kesäkeittiö / kasvihuone / patio ennättävät. Mutta ensin pitää rakentaa ulkovarasto, jonka kupeeseen, tuulilta suojaan ja auringon hellittäväksi, olen moisia haaveilemassa.

  VastaaPoista
 10. Vanha rouva - onpas kiva toimia innoittajana! Onnea projekteihin!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.