lauantai 21. toukokuuta 2011

MALTTAMATON ON IHMISMIELI

Antura valettiin tänään. Arvaatte varmaan, miten malttamattomana odotan jo seuraavia vaiheita. Sokkelin tiilet olen saanut melkein puhdistettua, sitten pitää tehdä sama vielä liki kolmellesadalle lattiatiilelle. Olisi tämän projektin kai voinut helpomminkin toteuttaa, mutta kuten mies tänään sarkastisesti totesi, kukin valitsee tiensä.
Yritin äsken kuvata pihan kukkijoita, mutta tuuli teki kuvista kovin epätarkkoja. 'Tage Lundell' on nauttinut mitä ilmeisimmin kompostikasasta juurellaan ja avaa pian ihanat violetit kukintonsa.  Plantagenista nappasin tänään mukaani sinivuokon ja vaatimaton pionikokoelmani karttui 'Dr. Alexander Flemingillä'. Eilen nikkaroimme yksissä tuumin vankan pöydänkannen Singerin jalkoihin ja laverin hetekan runkoon. Kasvihuoneen kalustuskin alkaa nyt siis olla valmiina. Laitan kuvia, kunhan vielä käsittelen puuosat. Huomenna hommat jatkuvat, tuskin maltan odottaa.

10 kommenttia:

 1. Ihana kärhönnuppu tuossa ruostuneessa tuessaan! Minä olen vähän huolestuneena yrittänyt antaa tehohoitoa viime vuonna istutetulle 'White Swanille', joka alkoi hienosti versoa muotopuutarhani risukaaren juurelta mutta sitten lurpahti- Liian aurinkoinen paikka? Hankin sille varjostukseksi vanhan saviruukun ja olen nyt kastellut joka päivä. Huokaus. Tapan kärhöjä huomattavasti nopeammin kuin ehdin hankkia uusia!
  Mutta en aio luovuttaa. Viime kesänä ekaa kertaa tiesin istuttaa ne huomattavan syvään. Silti Hagley Hybridistä ja Pamela Jackmanista ei näy pihaustakaan :-(
  Voi ihanuus tuota teidän kasvihuonetta, ja sen kalusteista lukeminen saa ihan veden kielelle! Hyvän tien olet takuulla valinnut :-)

  VastaaPoista
 2. Muutama on multakin kadonnut multiin ;D
  Olen koittanut nyt hankkia varmoja tapauksia. Ilahduin, kun viime vuonna hankkimani viinikärhö 'Etoile Violette' näytti nousevan!

  VastaaPoista
 3. Kärhöt on valitettavan oikukkaita tai sitten niitä vaan oppii jossain vaiheessa kasvattamaan - odotan sitä aikaa;) Oi voi, kyllä onkin jännät ajat sinulla!

  VastaaPoista
 4. No KÄÄÄÄÄK, tuskin minäkään maltan odottaa :D Vesi kielellä odottelen postauksia, kuinka kasvari etenee :P

  VastaaPoista
 5. Inkivääri - niin se taitaa olla. Onneksi on noita alppikärhöjä ja muita helppoja tyyppejä.

  Tiina - :D Maltti on valttia, mutta arvaa, haaveilenko päiväunista laverilla kasvihuoneen lämmössä ja yrteistä, jotka kasvavat ruukuissaan (tomaatit ja muut tuskin ovat vielä tämän kesän heiniä)!

  VastaaPoista
 6. Minultakin kuolee kärhöjä tasaiseen tahtiin, auts. Hienolta näyttää tuo valu! Apua, 300 tiiltä, voisinpa auttaa sinua täältä käsin.

  VastaaPoista
 7. Poltetta on täälläkin - nimittäin hinkua nähdä kasvihuoneprojektisi etenevän. Suloisen kärhön kukinta onneksi lieventää odotusta.

  VastaaPoista
 8. Oijoi :) Kuulostaa niin ihanalle tuo kasvihuoneen tuleva sisustus! Tiilissä on urakkansa, mutta varmasti vaivan arvoinen. Tuskin maltan odottaa että pääsen kurkkaamaan sinun kasvihuoneeseesi.

  VastaaPoista
 9. Oooh! Tää on niin kivaa. Nähdä sun projektia, kun itse ährää omansa kanssa. Tosiaan, ei mennä helpoimman kautta ei. Minä penkasin vielä illalla raunioista tiiliä. Ehjiä ei ole juurikaan.

  Onko kärhöt sun mielestä aikasemmassa kuin yleensä? Mulla on kauheen isot kasvustot ja muistan huolehtineeni monena vuonna, että nouseeko ne ollenkaan.

  VastaaPoista
 10. Hortensia - kiitos, apu oli mainio juttu, mutta naputtelen joka päivä pienen satsin ja toisen avähän isommankin, ettei aivan käsi äidy.

  Jori - näyttäisin jo niin mielelläni enemmän, mutta kun tarvitsen tuota miehen apua, täytyy malttaa ;)

  Piipertäjä - samat sanat ja teillä se on jo pystyssä!

  Sanni - mustakin on niin mainiota, kun useammalla muullakin on sama projekti käynnissä. Noihin tiiliin muuten hurahtaa, sopivat niin mielettömän hyvin puutarhaan. En ihan osaa sanoa, ovatko kärhöt aikaisemmassa, saattavat ollakin. Pitäisi oikeasti pitää havaintopäiväkirjaa, muisti ei toimi.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.