tiistai 29. maaliskuuta 2011

APUA!

Talon eteläinen pääty näyttää jo tältä, mutta muutoin lunta on aivan liikaa. Tämän hetkistä olotilaa värittää ärsyttävä turhautuminen. Tiedän, muutama lämmin päivä ja vesisade ja kaikki kääntyy turaajan kannalta parhain päin ja onhan se puutarhakausi oikeasti jo ihan ovella. Odotus on vain tänäkin vuonna kestänyt liian kauan. Pää on täynnä suunnitelmia ja kroppa on ihan turta, kun ei pääse jo kaivamaan ja kääntämään, myöhimään ja kikkaroimaan.
Mutta aivan kuin vastauksena turaajan hätähuutoihin liihotteli ohitseni äsken kevään ensimmäinen nokkosperhonen! Kestetään vielä hetki, aprillia juhlitaan jo lämmössä!

12 kommenttia:

 1. Miten oot raaskinu viedä ton ompelukoneen pöydän ulos?? Kylläpäs siinä on jo keväinen kohta. Täällä ei ole vielä perhosia mun silmiini osunu, veli kylläkin näki yks päivä lenkillä nokkosperhosen.

  VastaaPoista
 2. Tuohan on jo ihan keväässä. Meillä Espoossa ei ole tuollaista nähtykkään. Takapihalla oli ehkä 1x1 metri puhdasta laudotusta näkuvissä mistä oltiin lumia luotu mutta nyt taas satanu kolmena päivänä lunta joten se siitä Sulla on jo toivoa, oman toivoni täällä olen melkein jo heittänyt kaivoon, huah.

  VastaaPoista
 3. Täällä lunta metritolokulla...Ja sulla siellä perhonenki:)

  VastaaPoista
 4. Ooh, nokkosperhonen maaliskuussa! Se on kyllä varhain! Juur tänään kirosin lumipyryä - taas! - mutta nyt otan kiroukset takasin.
  Ihana tuo sinun TÄYSIN lumeton puuhailupaikkasi.

  VastaaPoista
 5. Dahlia - kiitos! Isäntä tuo kuvan nappasi kielloista huolimatta ja työn iloa löytyi taas pitkästä aikaa tämmöisiin puhteisiin.
  Tämä talvi on kyllä saanut monenmoista tuhoa aikaiseksi. Mulla on yksi viime kesänä metallipajalla teetetty vankka köynnöskaari aivan mutterilla...

  Tiina - :)
  Mulla on yksi oikein komea ompelukone pöytineen sisällä ja tämän jalan ostin kirpparilta nimenomaan pihakäyttöön. Isäntä teki siihen tuon kannen. Näitä kun löytäis lisää mutta ei taida enää ihan heti tulla vastaan ainakaan samaan hintaan.

  Henrietta - me ollaankin koko talvi ihmetellen katsottu säätiedotuksia, kun Etelä-Suomeen on luvattu aina vaan lisää lunta. Kyllä mekin täällä länsirannikolla ollaan osamme saatu, mutta kyllä teillä on alunperinkin ollut paksummat hanget. Mutta nyt lämpenee, viikonlopusta on tulossa ihana, älä luovuta!

  Lovviisa - lumista päästään, odotahan vain... ja kohta perhosia on joka puolella!

  Saila - kyllä mäkin hämmästyin. Eli nyt saa pyryt riittää, kevät alkakoon! Totesin muuten, että tuohon kohtaan on syksyllä istutettava kevätsipuleita.

  VastaaPoista
 6. Voi tuota nokkosperhosta :( aikasiin on lähtenyt liikenteeseen.
  Lunta on niin paljon, että on ihme jos juhannuksena on kaikki sulanut. Ihan tyhmää!! Kovasti tekee mieli lähteä puutarha hommiin, mutta ei pääse ei.
  Ilo uutinen oli, että sunnuntaina on täällä 7 astetta lämmintä!!!!

  VastaaPoista
 7. Minustakin tuo näyttää aivan paratiisilta! Meillä ei edes maata vielä näy ja kahtena viikonloppuna olen vetänyt verhot ikkunan eteen kun lumentulo on ketuttanut niin. Tänä aamuna oli taas "lunta tulvillaan, raikas talvisää". Murr! Erittäin viehättävä puuhanurkkaus sinulla! Hauskoja nämä pohjalaissanat (?) turaaja ja kikkarointi, hih.

  VastaaPoista
 8. Oih, ihana kevään eka perhonen ! Sen näkeminen sykähdyttää aina : )
  Minäkin ihmettelen tuota lumetonta kohtaanne, täällä meillä kun eteläseinustoilla on vielä paaaljon lunta.
  Houkutteleva tuo nurkkaus : )

  VastaaPoista
 9. Inkku - aikaisessa on. Jotenkin tuo perhosen näkeminen oli kuin lupaus ja totta tosiaan, nyt lämpenee ihan sääennusteidenkin mukaan! Kyllä noista lumista päästään nopeasti, kun alkavat oikeasti sulaa.

  Hortensia - oi, paratiisi Marian eteläseinustalla kelpaa minulle :)
  Itse asiassa turaajan olen varastanut Mari Mörön aivan mahtavista puutarhakirjoista ja mistähän tuo kikkarointi sitten tuli...!?!

  Sariw - kiitos! En syksyllä jaksanut viedä kaikkea roinaa varastoon vaan kasasin kaiken tuohon nurkkaukseen. Siinäpä ovat taas valmiina käyttöön!

  VastaaPoista
 10. Voi Maria, tämä sun blogisi on aivan ihastuttava!!! Mä en ymmärrä puutarhanhoidosta tuon taivaallista ja kaikki vihreä kuolee käsiin hetkessä. Mutta tässä blogipuutarhassa on kyllä ihana piipahtaa. Oot niin taitava kuvaajakin - upeita otoksia!!! Jahka kotiudumme Hong Kongista, ja etsitään kenties uusi koti siinä vaiheessa, niin mä tuun kyllä teille katsastamaan hyviä sisustus- ja puutarhavinkkejä;)
  t: työtoverisi Hanna

  VastaaPoista
 11. Teillähän näyttää paikoitellen jo ihan keväältä:)
  Meillä lunta ihan joka paikassa varmaan yli puoli metriä:(
  Onneksi kuitenkin mittari näyttää nyt öisinkin plussaa, kyllä se kevät tulee...

  VastaaPoista
 12. Hei Hanna! Onneksi puutarhoista voi nauttia ihan vain katselemallakin ;)
  Siellä Hong Kongissa näyttikin olevan vehreitä puistoja ja erityisen eksoottiset kasvi- ja eläinkannat, saatte nauttia tuosta kaikesta. Ja olet tietenkin tervetullut ihan oikeaan Marian kotiin ja puutarhaan sitten kun taas palaatte koti-Suomeen!

  Pioni - joo, ja vähitelen tulee uusia sulapaikkoja ympäri pihaa. Kyllä tämä on nyt lumien lähtö!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.