perjantai 25. helmikuuta 2011

VILLEJÄ LUPIINEJA

Kotikonnuillamme vesistöt ovat vähissä. Pieni joki kuitenkin halkoo pitäjäämme ja mikä onni, miehen vanhemmat asuvat kyseisen joen rannalla. Se jos mikä on luksusta. Joesta saadaan kasteluvesi puutarhaan uppopumpun avulla. Lisäksi joki rantoineen on oiva pesimispaikka monille vesilinnuille.
Lupiinit ovat levittäytyneet puutarhan ja joen rajaan. Näky on mielestäni upea. Vastarannalla pellon reunaa myötäilevät koiranputket ja niittyleinikit.
Lupiinin kukinto on uhkea ja täynnä elinvoimaa. Upea kasvi maineestaan huolimatta.

9 kommenttia:

 1. Voi, just mietin miten iloinen olin ensimmäisistä lupiineista puutarhassamme, vaikka niitä on niin paljon villinä. Ihaniahan ne on. Olit laittanut itsestäsi tosi söpön kuvan blogiin! En voinut muuten olla laittamatta sulle tunnustusta eteenpäin, pitkäaikainen blogiystävä kun olet ja blogisikin tosi kiva ja yksi suosikeistani, tietenkin! :). Niihin kysymuksiinhän voi vastata jos huvittaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidän lupiineista, kukinta tien vierustoilla on kaunista katseltavaa. Omalla pihalla niitä ei ole, mkava olisi jotain sorttia kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit, miten ihana idylli! Ymmärrän nyt myös sinun rakkautesi kotiseutuusi :) Rakastan lupiineja.

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava lupiiniranta!
  Meilläkin on joki pihan reunassa ja käytämme siitä kasteluvesiä puutarhaan. Meillä kasvaa lupiinit tien varrella, mutta jokirannassa on puita ja pensaita sen verran että lupiini ei ole sinne levinnyt.
  Tykkään lupiinista, vaikka sitä pidetäänkin ongelmakasvina.
  Kyllä tuota kesämaisemaa on jo ikävä!
  Aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
 5. Minäkin pidän lupiineista : ) Ne ovat niin kauniita ja värikkäitä....
  Ihanat kesäkuvat !

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavava lupiiniranta! Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 7. Dahlia - lupiinit ovat tosiaan kaunottaria. Sain vihdoin jonkun kuvan itsestäni profiiliin, tosin olen tuossa 9-v! Kiitos vielä tunnustuksesta, sain juuri vastaukset eetteriin! Mukavaa viikonloppua teillekin!

  Lumipyry - Minä kylvin viime keväänä ihanaa pinkkiä lupiinia, toivon mukaan ne nousevat tulevana kesänä kohti korkeuksia.

  Tiina - ihanaa; lupiinit saavat siis sympatiaa muiltakin puutarhureilta. Kotiseutu on rakas lakeuksineen ja laajoine peltomaisemineen.

  Eeviregina - jokiranta on aivan mahtava asia, kyseinen joki virtaa lähellä meidänkin kotia, mutta valitettavasti ranta jää muutamien satojen metrien päähän. Lupiinin toinen puoli kieltämättä näyttäytyy kesäisessä maisemassa autolla ajaessa, kasvustot ovat paikoitellen levinneet todella laajalle. Maaliskuun aurinkoa sinullekin!

  Sariw - lisää pisteitä kauniille lupiinille. Kesäkuvat tosiaan hivelevät silmiä ja sydäntä.

  Inkku - kiitos, ranta on tosiaan kaunis.

  VastaaPoista
 8. Kuten muutkin ovat todenneet, upea paikka! Ja kuvasi ovat jälleen niin kauniita. En ole ikinä käynyt Pohjanmaalla, mutta kuvat houkuttelevat kyllä kovasti reissaamaan sinne :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Hortensia ja ei muuta kuin nokka kohti pohojanmaata!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.