perjantai 3. joulukuuta 2010

IHANAINEN HELLEBORUS

Jouluruusussa on jotain tavattoman herkkää, viatonta ja pyhää, ilmankos se sopii joulukukaksi niin hyvin. Jouluruusu eri väreineen ja muotoineen on ihana myös puutarhassa. Hankin viime kesänä kaksi eri sävyistä omaan puutarhaani ja nyt odotan kevättä ja toivon näkeväni jouluruusuni nousevan idänvirpiangervon alta. Yritän myös pitää tästä ruukussa olevasta kaunokaisesta riittävän hyvää huolta, että se voi jatkaa elämää puutarhassa. Tietoa jouluruususta ja hoito-ohjeet löytyvät täältä.

5 kommenttia:

 1. Kaunis on! Pidän niin kovasti kukista. Sulla on usein tosi inspiroivia kuvia ja tietoa niistä. Tämänkin ohi olen vahingossa mennyt varmaan ja vain napannut ne tavanomaiset hyasintit. Vaan odotan kyllä niittenkin avautumista innoissani. Heti muuten lämmitti kun mainitsin tuon kevään...;)

  VastaaPoista
 2. Jouluruusu on munkin joulukukista nykyään ihan ykkönen, se vaan on niin kaunis.

  VastaaPoista
 3. Ihana :) Eilen katselin kaupassa tollasta, mutten sitten raaskinutkaan ja ostin vaan hyasintin ja tulppaaneja :)

  VastaaPoista
 4. Jouluruusu on kyllä kaunis ! Aion hankkia vielä sellaisen.... on se niin ihana.
  Ennen kuin lumi satoi maahan, meidän jouluruusuissa oli jo selvät nupun alut. Eli keväällä ne kehittyvät kukkiviksi varmaan heti kun lumi vain sulaa : )

  VastaaPoista
 5. Dahlia - kiitos kauniista sanoista! Hyasintit okuuluvat kyllä minunkin suosikkeihini ja tuoksusta pidän eritoten. Kevät tuntuu taas kovin kaukaiselta, mutta siellä se odottaa, ihanaa.

  Pioni - jouluruusu on tosiaan erityisen kaunis; pidän sen tummanvihreistä lehdistä ja kukan yksinkertaisuudesta ja suloisuudesta.

  Tina - vaan on ne hyasintit ja tulppaanitkin kauniita! Jouluruusun hinta tosiaan aina kirpaisee, mutta toivon tosiaan, että saan ruusuni keväällä maahan.

  Sariw - tosiaan, jouluruusu on aikainen kevään kukkija. Omani vain vähän riutui loppukesästä ja siksikin jännittää, nousevatko ne.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.