perjantai 28. toukokuuta 2010

SATEISEN ILLAN TÄRPIT


Revontuliatsalea on yllättänyt ihanaisella kukinnollaan ja nuppujakin löytyy. En ole oikein ihastunut alppiruusuihin, mutta luulen, että atsaleoihin voisin tykästyä enemmänkin.
*

 

Siperiankärhöön voi aina luottaa. Kasvupaikka kuusen alla ei ole kummoinen, mutta ilmeisesti riittävän hyvä. Taikinamarjaan on hyvä nojailla. Kerrassaan kaunis ja herkkä kukinto.
*


Kirjopikarililjan sipuleita istutin kymmeniä, mutta vain kaksi nousi pintaan. Paikka oli mielestäni sopivan kostea ja puolivarjoinen, mutta eivät vain lähteneet kasvuun. Sipulit olivat kyllä aika nahistuneita... no, joka tapauksessa yritän syksyllä uudelleen. Minusta ne sointuisivat kauniisti pikkusydänten lomaan.
*

4 kommenttia:

 1. Voi että! Minulla on kaksi viime kesänä istutettua atsaleaa, en ole varma kukkivatko ne vielä tänä vuonna. Peurat kun kävivät verottamassa niitä rankalla kädellä, mutta elossa ovat (myös peurat, vaikka paisti kelpaisi, etenkin sen tyypin joka kävi syömässä atsaleani!)

  VastaaPoista
 2. Sama juttu, istutin kirjopikareita reilusti, mutta vain kaksi jaksoi kukkia. Syksyllä uudelleen!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on revontuliatsalea ja ihanasti täynnä nuppuja : ) Muistatko, mikä on tuon teidän pensaan lajikenimi ? Sen kukka on aika vaalea...

  VastaaPoista
 4. Saila - omani istutin myös viimekesänä, alesta ostin ja nyt huomasin, että kasvihan on ihastuttava! Täällä ei peuroista ole riesaa, rusakoista kylläkin.

  Piitu - olen kuullut jonkun muunkin valittavan samaa. Siis pussikaupalla kirjopikarililjaa taas maahan syksyllä!

  Sariw - lappu roikkuu vielä rungossa ja lajike näytti olevan Orchid Lights.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.