perjantai 8. tammikuuta 2010

TEKELES

Nyt olen rohkea ja näytän teille kuvan itsestäni ja tekeleestäni! En ole mikään neuloja. Ala-asteella neuloin kaksi saman käden lapasta ja neulejälki oli niin tiukkaa, että puikot narisi. Osaan kyllä, kun päätän niin. Tämä malli oli tosin naurettavan helppo, yhtä putkea vaan, reiät käsiä varten ja kauluksen levennys yhden kierroksen aikana. Lanka oli kivaa; Novitan Puroa, värinä Tundra.

7 kommenttia:

 1. Hehei!!
  Täälläkin näkyy omakuvaa, kappas vain! Olemme olleet samalla aaltopituudella tänään. Kiitos vain naureskeluista, mutta se parhaiten nauraa joka...

  Vaan ei tuossa neuleessasi ole mitään nauramista, se on hieno! Ilmeisesti lanka on ns. liukuvärjättyä, siis että siitä tulee itszestään tuollaisia nättejä raitoja vautsi! Ihanat värit.
  Kaunis kaulus myös. Etkö siis missään kohdassa kaventanut tai leventänyt "pötköäsi"?

  Juu, olen samaa mieltä tuosta Samurain ilmeestä, ihan kuin hän olisi joku Pohjanmaan kalastusneuvottelukunnan puheenjohtaja haastateltavana, joka kohta selittää miten asiat silakkain osalta on. Saattaapa hyvinkin tietää ne asiat.

  VastaaPoista
 2. Pohjanmaan kalastusneuvottelukunnan puheenjohtaja kuulostaakin eri pätevältä tyypiltä!

  Tuosta tekeleksestä vielä, lanka oli just semmoista liukuvärjättyä ja muuten tein putkea, paitsi käsiaukkojen jälkeen yhdellä kierroksella tehtiin lisäykset kaulusta varten. Kauluksesta itsekin tykkään, alaosa näyttää kyllä vähän liian pötköltä ja olisin voinut tehdä vähän pidemmän helman.

  VastaaPoista
 3. Kuva on hyvä ja neule huippu!!
  Tekisipä mieli itselläkin tehdä tuollainen. On senvertasen komea ja lämpimän näköinen! Hyvä Sinä!! :DD

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksesta kaimaseni! Täytyy myöntää, että puikkojen kilisyttelyyn jää koukkuun. Tekisi mieli aloittaa joku uusi tekeles heti perään.

  VastaaPoista
 5. Joo, kyllähän sää sanoit tuon kauluksen levennyksen jo tuossa tekstissä, mutta kun luetun ymmärrys on heikkoa!
  Siitä vain, paksuhkoa lankaa kun valitsee niin valmista tulee nopeaan, ja se on kivaa. Kilikili!

  VastaaPoista
 6. Hejsan Maria ja kiva nähdä sut! =) Just sanoin miehelleni etten kudo enää koskaan koska KAIKKI tekeleeni on jäänyt kesken... mutta tuollainen "putki" vois jopa onnistua?! Näyttää ainakin tosi hyvälle!

  VastaaPoista
 7. Hei Dahlia! Tämän putken ohje löytyy Novitan sivuilta! Mulla on ollu aina vähän sama ongelma, kesken jää, kun tekeleisiin ehtii kyllästyä ennen valmistumista!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.