sunnuntai 6. syyskuuta 2009

YLEISÖN PYYNNÖSTÄ

Risulintu pyysi minua vielä esittelemään tätä nurkkausta puutarhassamme. Paikka on viehättävä, koska se on suurten kuusten alla ja lähes sateilta suojassa. Aurinko lämmittää istuskelijoita puoleen päivään saakka. Tykkään aivan mahdottomasti myös näistä miehen nikkaroimista kalusteista. Ongelmana on ollut löytää kasveja, jotka menestyvät näin kuivassa paikassa. Alueen taustalla taikinamarjapensaat ovat jo hyvässä kasvussa, etualalla sinnittelevät viime kesänä istutetut piiskataimet. Hieman sivummalla näkyy päivänliljapenkki, joka siis eilen siirtyi hieman toisaalle. Tilalle siirrän viiruhelpikasvustoni, joka saa rauhassa valloittaa koko alueen. Päivänliljat kasvoivat paikalla melko hyvin, mutta katsellessani niitä mietin aina, että jokin on pielessä! Kasvin muoto oli kohdallaan, lehtien väri ei. Tuli tunne, että tilalle tarvitaan valkoreunaista kasvia, joka tuo nurkkaukseen valoa, poistaa yksitoikkoisen vaikutelman ja sitoo valkoiset kalusteet maisemaan. Sitten muistin viiruhelpeni, jotka kitkuttelevat hieman liian varjoisassa paikassa. Uskon niiden menestyvän uudessa penkissään paremmin, koska valoa ja kosteutta tulee kuitenkin olemaan enemmän.

5 kommenttia:

 1. Houkuttelevan näköinen paikka. Muistan tän sun aikasemmasta postauksesta. Silloinkin tätä ihastelin jo.
  Taitava mies sulla :)

  VastaaPoista
 2. Taitavat miehet ovat kyllä mukavia kapistuksia ;D

  VastaaPoista
 3. Tuo kiveys on kokonaisuudessaan kertakaikkisen hieno!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tina! Itseäni ilahduttaa, kun kivien välissä kasvaa jo vähitellen sammalta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kun laitoin tästä lisää kuvia. Tuolit on upeat. Onko niissä myös hyvä istua tai löhöstää? Ja tuo laatoitus on ihan nappi. Tuo reuna tekee siitä niin huolitellun näköisen.

  Tuli mieleen vielä kirjokuunlilja, se on aika vaatimaton ja kasvaa melkein missä vaan. Tai sitten kirjava vuohenputki.. ei ainakaan meillä kasva juuri yhtään vaikka oletin sen valtaavan vaahteranalusen.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.