torstai 2. heinäkuuta 2009

USKOA UNELMAAN


Tällaisten näkymien vuoksi kannattaa uskoa unelmaan salaisesta puutarhasta. Keskipäivän helteessä tuskailin kuivaa nurmikkoa, keskeneräisyyttä, pensaiden väärää paikkaa ja pikku ahmattien syömää alppikärhöä enkä osannut iloita puutarhan ihanista ja onnistuneista asioista. Illan viiletessä, kasteen jo laskeuduttua nurmelle, hiivin paljain jaloin kameran kanssa ulos puutarhaan ja mitä kauneutta löysinkään. Nämä pienet näkymät antavat uskomattomasti voimaa ja intoa jatkaa puurtamista puutarhan parissa.

7 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Ei kannata todellakaan menettää toivoaan.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Teillähän ollaan jo pitkällä. Meillä vielä katsellaan, että 'tuohon sitten sitä...', mutta toteutus on pahasti kesken.
  Vähän kerrallaan ja ajatuksen kanssa, ei hätiköiden, sen olen päättänyt! :))

  VastaaPoista
 3. Niinhän se on, että usein sitä kiinnittää huomiota ihan vääriin asioihin. Kunnes huomaa että aarteet löytyvätkin ihan toisaalta. Puutarha on ikuisuusprojekti, siksi onkin niin palkitsevaa nähdä joku kolkka "valmiina" - edes pienen hetken.

  VastaaPoista
 4. Ooh mitä pastellisävyjä! Onnistuit valitsemaan täydellisen hetken ikuistamiseen. Tuo sinisten, violettien ja vaaleanpunaisten sekoitus on namu. Ja mitä parhain juuri illalla ihailemista varten - silloin nuo sävyt oikein hohtavat.
  Ilolla luin kirjoituksistasi, että olet päässyt lomalle, kuulostit niin nääntyneeltä viime aikoina. Ja tulipa hyvät kelit lomasi kunniaksi!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania kukkia. Ja tosi hyvin onnituneet kuvat niistä. Niin mun lempivärejä kukkapenkissä nuo kaikki. Itse en vaan ole vielä saanut loihdittua kivaa yhdistelmää, vaan tuntuu että kaikki vaaleenpunaiset kukkii samaan aikaan ja vieoletit samaan jne. Mut kyl se tästä, pikkuhiljaa...

  Henska

  VastaaPoista
 6. Eri vuosina on eri yhdistelmät, joskus kaikki kukkii samaan aikaan ja joskus ei millään. Luontoäidillä on aina viime käden sormensa pelissä.
  Tänään löysin pihalta niin suuret peuran jätökset etten meinannut uskoa simiäni. Tuskin hirvi sentään on käynyt kylässä keskellä silkkainta lomasesonkia, kun talot ovat täynnä ihmisiä. Sen sijaan peuroista on tullut yhä kasvava riesa. Naapuri heräsi yöllä kolmelta siihen, kun peurat - siis kauriit - kaivoivat porkkanoita ylös maasta ja rouskuttelivat niitä sekä papuja.
  Toivottavasti teilläpäin ei ole niistä haittaa. Peuroista saa kyllä makoisia paisteja, ja niitä paisteja alkaa tehdä sitä enemmän mieli mitä enemmän tuhoa omasta pihasta löytyy...
  Muuten kesä on aika hyvä pihan kannalta, kylmenneet yöt pitävät kukinnan pitkään päällä!

  VastaaPoista
 7. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Luulen, että nauttimista puutarhassa ainakin minulla haittaavat eniten visiot siitä, mitä se tulee olemaan - kuvista näkee itsekin kuinka kaunista siellä silti on8]

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.