maanantai 25. toukokuuta 2009

VALMISTA TULI

Tänään sain yhden keskeneräisen puutarhaprojektin valmiiksi. Koko päivän olenkin antautuneena touhunnut pihamaalla. Aamusella ensin peräkärryn kanssa hakemaan kivituhkaa, sitten kotiin lapioimaan kivituhka valmiiseen kuoppaan, välillä reissu puutarhamyymälään ja sitten taas peräkärryn kanssa seulanpääkiviä hakemaan. Loppupäivä onkin kulunut kiviä asetellessa ja puuhastelupaikkaa viimeistellessä. Siinä se nyt on, valmiina. Kesäkukkia nurkkaus vielä kaipaisi. Puutarhamyymälästä ostin etupihan ikkunoiden alle vaaleanpunaisia ahkeraliisoja, saapa nähdä, miten kukkivat. Takapihan ikkunoille laitan jokavuotisia pelargoneja, mutta ne ovat vielä kaupassa.

Pitkällisen harkinnan jälkeen ostin myös kolme timanttituijaa, vaikka en lukeudukaan tuijien ystäväksi. Meillä on talon edustalla muurikivillä reunustettu iso istutusallas, joka on hakenut muotoaan jo monena kesänä. Viime kesänä altaasta sai lähtöpassit ihan hulluna levinnyt lamoherukka ja nyt olen korvannut sen seppelvarvuilla. Myös hopeakuunliljoja olen istuttanut pitkän rivin. Altaan keskellä on ollut kuusi pallotuijaa, jotka ovat kasvaneet toispuolisiksi ja kuivuneet kurjan näköisiksi kevättuulissa. Tänään nekin saivat lähteä ja tilalle tulivat nuo kolme tuijaa. Kauheaa tuhlausta, tiedän, mutta allas on niin keskeisellä paikalla, että se on saatava kukoistamaan! Tuijilla altaaseen tulee ryhtiä ja ne sopivat yhteen altaan reunoilla kasvavan tuivion kanssa. Kuvat ovat muuten tosi huonoja, sorry!

13 kommenttia:

 1. Sinähän olet ahkeroinut. Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno paikka. Ei ihan joka paikka kesäkukkai kaipaa, vaikka ymmärrän tarpeesi "viimeistellä" paikka. Ihailen seinän kaunista turkoosinsinistä väriä, onko se talonne ulkoseinä, joka toisissa kuvissa näyttää harmaalta?
  Kuvasi ovat muuten todella hienoja, olen jo ennenkin meinannut kysyä, harrastatko valokuvausta ammatillisesti tai oletko opiskellut alaa? Noilla kuvaustaidoilla pystyt hyvin esittelemään kättesi tuloksia niin, että muutkin pääsevät kauneudesta jyvälle.

  VastaaPoista
 3. Hei Vekarus ja Saila, kiitos kommenteista! Joo, ei mitään suureellisia kesäkukkaistutuksia, ehkä yksi pelakuu pöydälle! Talon seinä se siinä on, mutta väri on näissä kuvissa vääristynyt. Näyttää tosiaan turkoosilta; oikea väri on se siniharmaa. Ja vielä tuosta valokuvaamisesta... aivan kotitarpeiksi olen vain kuvaillut, eli fiilispohjalla mennään :D

  VastaaPoista
 4. Ihanan rauhallisen näköinen puuhastelupaikka. Itse taitaisin unohtua tuohon penkille istuskelemaan ja haaveilemaan, niin hieno on tunnelma. Ja tosiaan ehkä yksi pelakuu tuohon pöydälle. Täydellistä! Kovan työn olet tehnyt tuon pohjan kanssa, mutta kyllä kannatti..

  VastaaPoista
 5. Hymyilitti kovasti kun näin sun pöydän. Sehän on minusta aivan mahtava;) Sulla oli kans singeri olemassa=) Saila tuolla edellä sanoo kuvistasi kuten minäkin ajattelen; ne ja kuvattavat kohteet ovat aina ihastuttavia! Mulla on sama suhtautuminen tuijiin mutta käytän niitä tontin laidalla koska ovat ikivihreitä ja siten kiitollisia istutettavia näkyvälle paikalle!

  VastaaPoista
 6. Kaunista on. Tuohon olisi ihana istahtaa ja hengähtää.
  Tykkään erityisesti kivistä maassa, ne on laitettu kauniisti.
  Singeri ja tuoli sopii loistavasti toistensa pariksi niin kuin aiemmin jo tuumasit!!

  VastaaPoista
 7. Hieno!
  Meillä haaveillaan pation/terassin edustalle vähän samantyyppistä. Kivet vielä mökillä ja muut hommat kesken...
  Pihasi on ihana!

  VastaaPoista
 8. Hienosti olet laittanut kivet ja kaikki muutkin jutut tuohon oleskelupaikkaasi. Ahkera olet!

  VastaaPoista
 9. Ihana puuhastelu nurkkaus.

  Eksyin blogiisi ekaa kertaa ja sulla on todella kauniita kuvia täällä.
  Aurinkoista loppu viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Teitpä hienon alueen. Näyttää upealta ilman kukkaakin.

  VastaaPoista
 11. Kiitokset kaikille kommenteista! Tänään tuulee niin mahdottomasti, että olen pitänyt siivousillan sisätiloissa. Jospas sitä huominen ilta kuluisi taas ulkona; pihassa odottaa peräkärryllinen hiekkaa ja se täytyisi kärrätä ja möyhiä uusiin perennapenkkeihin savimaata keventämään.

  Heinähattu - Kiveystä oli hauska tehdä, ei oikeastaan kovinkaan vaivalloista. Ehkä teen tätä mallia lisääkin...

  Dahlia - Joo, mulla on Singeri kans, siis jalat! Sisällä mulla on Frigga-niminen, jossa on konekin paikoillaan. Se toimittaa eteisen pöydän virkaa. Sitten löytyy vielä mummani vanha käsin pyöritettävä malli, taitaa olla Singeri sekin!

  Jossu - Jep, IKEAn tuoli oli tosiaan oiva kaveri singeripöydälle.

  VastaaPoista
 12. Tosi mukavan näköistä. Itekkin haaveilen moisesta, mutta vielä ei ole riitänyt aika, eikä tarmo. Mutta kesäähän on vielä jäljellä... :)

  Henska

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.