perjantai 13. maaliskuuta 2009

VAPAAPÄIVÄ

Talo tyhjeni juuri, tosin vain muutamaksi tunniksi. Tekemättömien töiden lista on jälleen valtava. Ihan aluksi viikkosiivouksen loppuun saattaminen, sitten suurempina töinä takaraivossa tykyttävät klapien teko (ettei miesrukka joudu aivan yksin pakertamaan valtavan puusavottamme kanssa), kaappien siivous ennen kesää, vessan paneelien maalaus, varastojen täydellinen raivaus, mööpeleiden hionta ja maalaus, opiskelu... Itselleen tulee asetettua niin paljon tavoitteita ja aikarajoja. Nykyään vain huomaan lipsuvani vähän kaikessa ja yhä useammin yllätän itseni jumiutuneena johonkin täysin tuottamattomaan toimeen. Nytkin tasapainoilen mielessäni, miten käytän tämän muutaman tunnin yksinolon ja rauhan, tartunko toimeen vai istunko miettimään, lueskelemaan, olemaan. Mikä on viime kädessä tärkeää? Onko se puhdas ja tiptop-kunnossa oleva koti ja jatkuva suorittaminen, vai onko tärkeintä läsnäolo lähimpien ja oman itsensä kanssa? Kallistun ehdoitta viimeisen vaihtoehdon puolelle, mutta myönnän, että arjen pyörityksessä tulee usein valittua väärin. Nyt on kuitenkin poistuttava koneelta. Sängyt odottavat petaajaa, vessat pesijää ja pyykit viikkaajaa. Laitan kuitenkin upeaa musiikkia taustalle! Katsokaahan videon lopussa tanssiparin silmäpeliä... wow ; ) Elämäniloista viikonloppua ihan jokaiselle!

4 kommenttia:

 1. Kallistun kans viimeisen puolelle mutta onhan se sellaista tasapainottelua kun kaikenlaista pitää/haluaa kuitenkin suorittaakin. Kunhan ei aja ihmissuhteiden ja oman hyvinvoinnin yli, ajattelisin. Sitä oloa kun siivot on tehty ja pääsee asettumaan ei voita mikään.
  Elämäniloista viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Naulan kantaan! Velvollisuuksia emme voi paeta ja omille haluillekin täytyy antaa tilaa. Tasapainoilua, sitä se on, mutta kyllä tämä elämä kannattelee ja heittelee onnenrippusiakin matkan varrelle!

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Sama tasapainoilu jatkuu tääläkin. Tänään kävimme Saanan kanssa mun työpaikan porukoita moikkaamassa. Mukaan tarttui Saanalle vaatteita ja kimppu tulppaaneja.
  Nyt vaan ahkeroimaan kotona, niin oon sit kukkani ansainnut. :)

  Hyvät viikonloput sinnekin!

  Terv. Elina

  Ps. Kiitos edellisestä viestistäsi... :)

  VastaaPoista
 4. Heippa Elina! Muista sinäkin levätä ja rentoutua aherrusten lomassa :) Hyvää viikonloppua ja nähdään pian!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.