keskiviikko 7. marraskuuta 2018

JALOKIVISÄVYISSÄ

Kultasypressi Cupressus macrocarpa 'Goldcrest'
Blogi on uinunut hyvin pitkään ja paluu tuntuu miltei oudolta. Kuiva kesä läkähdytti puutarhan ja vei ilon ja innon puutarhassa työskentelyltä. Olenkin nauttinut kovasti syksyn tuomasta kosteudesta ja jopa hämäryydestä. Luonnolleni sopii vuodenkierrossa tämä hiljenevä ajanjakso, jolloin elämän tempo hidastuu ja luonto pelkistyy. Smaragdin vihreänä hohtava nurmi ja sammalet sekä havujen tumma vihreys luovat kiehtovasti kontrastia lakeuksien kynnetyille pelloille ja paljaille puiden rungoille. 

Tunnustan että puutarhan syystyötkin ovat vielä osin kesken, mutta leuto sää näyttää jatkuvan, joten luotan siihen, että ehdin vielä viettää aikaansaavia hetkiä ulkona ennen pysyvän pakkasjakson alkua. Pientä somistusta kuitenkin laitoin viikonloppuna etupihan terassin pöydälle. Ajatus callunoista masensi, mutta ensimmäistä kertaa ikinä huomasin ihastuvani puutarhamyymälässä noihin kultasypresseihin. Hohtavat jalokivisävyt ovat vetäneet minua muutenkin viime aikoina puoleensa ja näissä pikkuisissa havuissa sävy on mielestäni kertakaikkisen herkullinen. Ja ah, tässä sympaattisessa havussa on vielä sitruunainen tuoksu, joka tulee esiin sormenpäillä hieraistessa, täydellistä!


11 kommenttia:

 1. Ihanan kauniit sävyt kuvassa, rauhoittavaa ja silti niin elävän vihreää. Juuri viime viikolla kuulin, että jalokivivärit ovat kovasti muotia, tosin kyseessä oli alusvaateosasto, mutta kuitenkin ;-) Aloin heti haaveilla smaragdinvihreistä rintsikoista! Tällä kertaa en siis puhu rintamamiestaloista :-D
  Mukavaa hiljaista kautta sinne laukeuksille!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava kuva <3 Kuiva ja kuuma kesä oli todellinen haaste, joka varmasti rokotti monen jaksamista. Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 3. Minustakin vuodenkierto on ihana. En jaksaisi ainaista kesääkään. Syksyllä saa tarhurikin uinua ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit kuvassa! Värit houkuttelivat niin että oli ihan pakko kurkistaa blogiisi.Kaikki vuodenajat ovat tavallaan ihania. Valoisia hetkiä työpäivän jälkeen kaipaan, jotta vois vielä tehdä loppuun ne kesken jääneet puutarhatyöt. Hyvää tulevaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis asetelma! Raikas sypressin vihreys on kaunista vastapainoa rauhallisille harmaille sävyille.
  Jotenkin nämä sumuiset syyspäivät ovat lempeitä ja rauhoittavia, kesän ja syksyn värien jälkeen.
  Oikein ihanaa loppuviikkoa ja oli tosi kiva kuulla sinusta! <3

  VastaaPoista
 6. Pitkä kesäkausi ja kuivuus uuvutti tämänkin puutarhaintoilijan. Kantovesi + usean kuukauden helle + liian monet ruukut on puutarhaintoa tappava yhdistelmä. Syksyn tulo sateineen tuntui ihanan virkistävältä minunkin mielestäni. Tämä pitkä lämmin syksy on ollut hyvä aika lopetella puutarhan töitä pikkuhiljaa. Vaikka pimeys tuntuu lannistavalta, en vielä kaipaa lunta enkä pakkasta. Sitä ehtii vielä katsella yllin kyllin. Kauniit asetelmat on sinulla niinkuin aina. Voi kun minäkin saisin blogivaihteen päälle, kohta on vuoden tauko täynnä. Iloa syksyyn!

  VastaaPoista
 7. Kaunis, silmiä hivelevä asetelma.
  Helle ja kuivuus verotti melkoisesti puutarhaintoa. Onneksi se näyttää hissukseen palaavan. Toivottavasti myös sinulle.

  VastaaPoista
 8. Upea asetelma. Tuo hento vihreys kiehtoo:) Pitkä on tauko ollut minullakin, enkä millään tahdo saada itseäni koneelle. Vaikka kesä oli kuuma ja kuiva, niin ah, oli se vaan niin ihana ja värikylläinen syksy vielä siihen päälle. Voiko enempää toivoa. Itseasiasssa koko vuosi on ollut säiden puolesta paras pitkään aikaan. Talvi oli kunnon luminen, kevät ja sitä seuraava kesä ja syksykin aurinkoinen ja lämmin ( ei valitettavasti juhannus). Marraskuu ei ihan nappaa ja joulukuusta ei vielä tiedä mitään:)
  Valkoinen joulu on silti aina toiveissa♥

  VastaaPoista
 9. Kaunis asetelma. :) Blogissani on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista
 10. Hei, ihanaa tulin katsomaan olisitko täällä ja löysin uuden postuksen😊 Jaan kanssasi samoja fiiliksiä tämän syksyn suhteen. Syksy on jollakin tavalla kuin uusi kevät, vaikkakin niin ihanan verkkainen. Keväällä ja kesällä tämä pohjoisen kansa saataa saada liiankin suuren valoannoksen☀️

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.