keskiviikko 7. marraskuuta 2018

JALOKIVISÄVYISSÄ

Kultasypressi Cupressus macrocarpa 'Goldcrest'
Blogi on uinunut hyvin pitkään ja paluu tuntuu miltei oudolta. Kuiva kesä läkähdytti puutarhan ja vei ilon ja innon puutarhassa työskentelyltä. Olenkin nauttinut kovasti syksyn tuomasta kosteudesta ja jopa hämäryydestä. Luonnolleni sopii vuodenkierrossa tämä hiljenevä ajanjakso, jolloin elämän tempo hidastuu ja luonto pelkistyy. Smaragdin vihreänä hohtava nurmi ja sammalet sekä havujen tumma vihreys luovat kiehtovasti kontrastia lakeuksien kynnetyille pelloille ja paljaille puiden rungoille. 

Tunnustan että puutarhan syystyötkin ovat vielä osin kesken, mutta leuto sää näyttää jatkuvan, joten luotan siihen, että ehdin vielä viettää aikaansaavia hetkiä ulkona ennen pysyvän pakkasjakson alkua. Pientä somistusta kuitenkin laitoin viikonloppuna etupihan terassin pöydälle. Ajatus callunoista masensi, mutta ensimmäistä kertaa ikinä huomasin ihastuvani puutarhamyymälässä noihin kultasypresseihin. Hohtavat jalokivisävyt ovat vetäneet minua muutenkin viime aikoina puoleensa ja näissä pikkuisissa havuissa sävy on mielestäni kertakaikkisen herkullinen. Ja ah, tässä sympaattisessa havussa on vielä sitruunainen tuoksu, joka tulee esiin sormenpäillä hieraistessa, täydellistä!


22 kommenttia:

  1. Ihanan kauniit sävyt kuvassa, rauhoittavaa ja silti niin elävän vihreää. Juuri viime viikolla kuulin, että jalokivivärit ovat kovasti muotia, tosin kyseessä oli alusvaateosasto, mutta kuitenkin ;-) Aloin heti haaveilla smaragdinvihreistä rintsikoista! Tällä kertaa en siis puhu rintamamiestaloista :-D
    Mukavaa hiljaista kautta sinne laukeuksille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sitten olenkin ollut aallonharjalla ;D! Olisipa hemaisevat semmoiset hohtavanvihreät rintikat, minäkin haluaisin!

      Poista
  2. Ihastuttava kuva <3 Kuiva ja kuuma kesä oli todellinen haaste, joka varmasti rokotti monen jaksamista. Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatiaiskananen! Voi kun ensi kesänä saataisiin tasaisesti myös sateita...

      Poista
  3. Minustakin vuodenkierto on ihana. En jaksaisi ainaista kesääkään. Syksyllä saa tarhurikin uinua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepo tekee terää puutarhahommistakin. Ja ollaan taas siinä pisteessä, että uuden puutarhavuoden odotus voi alkaa, ihanaa!

      Poista
  4. Ihanat värit kuvassa! Värit houkuttelivat niin että oli ihan pakko kurkistaa blogiisi.Kaikki vuodenajat ovat tavallaan ihania. Valoisia hetkiä työpäivän jälkeen kaipaan, jotta vois vielä tehdä loppuun ne kesken jääneet puutarhatyöt. Hyvää tulevaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inkeri! Voi kun taas päästään kevääseen, ihanimpaan aikaan vuodesta!

      Poista
  5. Onpa kaunis asetelma! Raikas sypressin vihreys on kaunista vastapainoa rauhallisille harmaille sävyille.
    Jotenkin nämä sumuiset syyspäivät ovat lempeitä ja rauhoittavia, kesän ja syksyn värien jälkeen.
    Oikein ihanaa loppuviikkoa ja oli tosi kiva kuulla sinusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Lepo puutarhasta on tehnyt hyvää ja nyt katse kääntyy uuteen kevääseen... minäkin olen taasen herännyt blogihorroksesta ;D

      Poista
  6. Pitkä kesäkausi ja kuivuus uuvutti tämänkin puutarhaintoilijan. Kantovesi + usean kuukauden helle + liian monet ruukut on puutarhaintoa tappava yhdistelmä. Syksyn tulo sateineen tuntui ihanan virkistävältä minunkin mielestäni. Tämä pitkä lämmin syksy on ollut hyvä aika lopetella puutarhan töitä pikkuhiljaa. Vaikka pimeys tuntuu lannistavalta, en vielä kaipaa lunta enkä pakkasta. Sitä ehtii vielä katsella yllin kyllin. Kauniit asetelmat on sinulla niinkuin aina. Voi kun minäkin saisin blogivaihteen päälle, kohta on vuoden tauko täynnä. Iloa syksyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tiedän tunteen Tuula, olisin niin kaivannut sateitakin. Itselläni vei koko syksy saatella puutarha talviunille ja kiirekin taisi vielä tulla. Mutta nyt on aikaa ainoastaan taas uuden kevään odotteluun, siksi innostuin taas pitkästä aikaa tänne blogiinkin.

      Poista
  7. Kaunis, silmiä hivelevä asetelma.
    Helle ja kuivuus verotti melkoisesti puutarhaintoa. Onneksi se näyttää hissukseen palaavan. Toivottavasti myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Voimia on keräilty tässä pidemmän aikaa, tämmöistä tämä ihmisen elämä välillä on, mutta nyt on jo vähäsen katse tulevassakin!

      Poista
  8. Upea asetelma. Tuo hento vihreys kiehtoo:) Pitkä on tauko ollut minullakin, enkä millään tahdo saada itseäni koneelle. Vaikka kesä oli kuuma ja kuiva, niin ah, oli se vaan niin ihana ja värikylläinen syksy vielä siihen päälle. Voiko enempää toivoa. Itseasiasssa koko vuosi on ollut säiden puolesta paras pitkään aikaan. Talvi oli kunnon luminen, kevät ja sitä seuraava kesä ja syksykin aurinkoinen ja lämmin ( ei valitettavasti juhannus). Marraskuu ei ihan nappaa ja joulukuusta ei vielä tiedä mitään:)
    Valkoinen joulu on silti aina toiveissa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne, tuo vihreän sävy oli kyllä kaunis. Toivottavasti joulunne oli valkoinen, täällä oli ohut lumipeite.

      Poista
  9. Kaunis asetelma. :) Blogissani on sinulle haaste! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Voi pahoittelut kovasti, mulla on mennyt haaste ihan sivu suun, olen aika tumpelo nykyään näiden kanssa... :(

      Poista
  10. Hei, ihanaa tulin katsomaan olisitko täällä ja löysin uuden postuksen😊 Jaan kanssasi samoja fiiliksiä tämän syksyn suhteen. Syksy on jollakin tavalla kuin uusi kevät, vaikkakin niin ihanan verkkainen. Keväällä ja kesällä tämä pohjoisen kansa saataa saada liiankin suuren valoannoksen☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiva kuulla Minna! Onneksi vuodenkierto tarjoaa mahdollisuuden puutarhurillekin lepoon, minä ainakin tarvitsen sitä!

      Poista

Sanasi ilahduttavat aina.