maanantai 23. elokuuta 2010

YLÄILMOISSA

Tänään ilmakuvia. En kiivennyt katolle enkä kuusenlatvaan, riitti kun avasin yläkerran ikkunan ja kurkotin hieman. Mies kauhisteli uuden istutusalueen kokoa ja hankittavien taimien määrää, mutta lohdutin eteneväni hitaasti ja harkiten. Minulla on vähän semmoinen tuntuma japanilaistunnelmasta tässä osassa puutarhaa. Täytyy tosiaan edetä hitaasti ja kuunnella vaistoja, eikä lähteä suinpäin istuttamaan. Mongolianvaahtera tuohon keskelle ainakin tulee. Kukkivia ei juurikaan, paljon vihreän sävyjä ja erilaisia lehtimuotoja. Piste.

9 kommenttia:

 1. Näyttää upealta vaikkei mitään vielä olekkaan mutta pidän muodoista joita olet hakenut tuohon.

  VastaaPoista
 2. Hei hyvältä kuulostaa. Ainoastaan miettisin vähän tuota mongolianvaahteraa, se kasvaa lopulta aika suureksi... olisiko siro-/rusotuomipihlaja parempi vaihtoehto? (Kasvavatko sielläpäin? Mun kirjassa sanotaan: kestävä Keski-Suomeen asti). Niillä on japanilaisen siro kasvutapa - kuten japaninvaahterat etelämpänä, voi valita esim. 3 tai vain 1 verson rungoksi niin siitä tulee kaunismuotoinen pieni puu.
  Vähänks emäntä on kaivanut, ei ihme että olit poikki!!!

  VastaaPoista
 3. Ooh, se on ihana jo nyt! Ilman muuta japanilaisfiilistä, vihreän eri sävyjä ja erilaisia lehtimuotoja.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihanalta, tuo japanilaistunnelma : )
  Meillä oli ennen omenapuualue, vihreä "lehto". Se oli ihana kontrasti pihan muuhun kukkivaan...

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Kävi kyllä mielessä, josko tuo mongolianvaahtera onkin liian iso puu tuohon. Täytyy siis harkita ja miettiä noita muitakin vaihtoehtoja. Japaninvaahterat ovat kauniita ja uusin ihastukseni, mutta ovat valitettavasti liian arkoja. Plantagenista ostin puoleen hintaa riutuneen sulkajapaninvaahteran ja istutin isohkoon vanhaan soikkoon. Talvetan sen sitten varastossa.

  VastaaPoista
 6. Kiva kuvakulma:)
  Tuohon metsäiseen tunnelmaan sopii varmasti oikein hyvin japanilaistyylinen puutarha.

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva tulee, sen näkee nyt jo.
  Huoh..mistä minä saan energia tehdä jotain pihajuttuja...kun olis niin paljon kaikkee...
  -tuija-

  VastaaPoista
 8. En ole paljoa bloggaillut joten ekana haluan sanoa että teidän uusi perheenjäsen Olga on aivan ihastuttava. Huomaan kans et olet ottanut ilon irti hyvästä kesästä. Tästä (kin) istutuksesta tulee taatusti hieno!

  VastaaPoista
 9. Näyttää oikein lupaavalta!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.