keskiviikko 3. helmikuuta 2016

PUUTARHANÄYTTELY

Siemenlaatikko pursuaa yli äyräiden, vaikka kävin kaikki pussukat läpi ja heitin pois vanhimmat monen vuoden takaiset jäämistöt uusien tieltä. Löysin Plantagenista söpön kastelukannun joka oli pakko ostaa tuon muodon ja siemenlaatikkoon täysin mätsäävän värin vuoksi. Elsan lempituolista tilasin kaksin kappalein noita puukoreja ja toiseen kokosin tämän 'puutarhanäyttelyn' liennyttämään kevään kaipuuta. Äsken muistin hakea puutarhasta onnenpensaan oksan ja nyt saan odotella ihanien keltaisten kukkien avautumista. Kamera pitäisi viedä huoltoon, ärsyttää nämä epätarkat kuvat. Ihanaa olla jo helmikuussa, maaliskuu onkin ensimmäinen kevätkuu. Varastossa talvehtivat narsissiruukutkin lupailevat jo vaikka mitä, vihreät versot ovat nousseet pintaan!

24 kommenttia:

  1. Kiva kastelukannu ja sopii täydellisesti tuohon siemenlaatikkoosi. Minäkin kävin autotallissa katsastamassa äsken mitä talvettamilleni pelapuille lue (pelargonioille) kuuluu. Hyviltä näyttivät toistaiseksi, mitä nyt vaativat kuivien lehtien ja versojen karsimista.
    Mukavaa talvenjatkoa ja myöskin kevään odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun on noita talvetettavia jotka ilahduttavat uudella kasvulla! Mukavaa melkein alkanutta kevättä!

      Poista
  2. Ihana pieni puutarhanäyttely! Ostin viime keväänä Tukholman messuilta tuollaisen kastelukannun, punaisen ja oli pikkutaimien kanssa ehdoton! Helmikuu melkein aloittaa kevään ja maaliskuussa on pontta jo enemmänkin, malttia vielä tarvitaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Malttia tosiaan vielä tarvitaan mutta koko ajan lähempänä ollaan :)

      Poista
  3. Eihän tuata kastelukannua voinu olla ostamatta. Täyrelline pari. Kävin kans kattomas kellarin asukkia. Kärhöt taas tyäntää valakoosta vartta. En oo huamannu kuvis mitää häiskää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei voinut! Aah, sulla on kärhöjäkin talvetuksessa, aikas ihanaa!

      Poista
  4. Tosi kaunis ja kevään toivoa herättävä ´puutarhanäyttely`!
    Mä niin tykkään sun tyylistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Riina, mietin kyllä itse että tulipas tyhjänpäiväinen postaus, mutta kiva jos näyttely ihastutti!

      Poista
  5. Ihana näyttely, siis niin ihana ajatus, puutarha kotona :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös Saila ja samat sanat kuin tuossa yllä Riinalle!

      Poista
  6. Ihastuttava näyttely! Tuo lievittää varmasti puutarhakuumetta, alkukevät on tukalaa aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cheri! Tiukkaa tekee ja koko ajan pitää keksiä jotain aktiviteettia ettei aivan tuskastu.

      Poista
  7. Apua, nyt on kyllä tänään päästävä edes kotikylän Multasormeen, jospa siellä olisi jo jotakin uutta saapunut myyntiin. Laitan pystyyn oman näyttelyn:) Ensin täytyy kyllä siivota, mutta ehkä senkin jaksaa paremmin kun voi suunnitella imurin varressa näytteille asettelua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas kiva että tämä näyttely innosti, joko sait omasi valmiiksi?

      Poista
  8. Siellä odottaa jo puutarhurin työvälineet kevättä. Liennyttää siinä pahinta odottamisen tuskaa. Kaunis palanen puutarhaa sisätiloissa silmien alla.

    VastaaPoista
  9. Ui, ihana kevätasetelma! Kauniita ja klassisia puutarhajuttuja. Kannu näyttää ihan samanlaiselta kuin se Haws, turhaan tilailin maailman ääristä. Tosi nätti. Huippua, että narsissejakin jo tulollaan! Voi kun helmikuu menisi nopsaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haws mullekin tuli mieleen ja väri vielä oli just mun eli oli pakko-ostos! Onneksi kelit ovat keväiset vaikka helmikuuta vielä riittää.

      Poista
  10. Heh, samanlaista kannua pitelin kaupassa kädessäni, mutta kun ei ollut mun siemenlaatikkoon mätsäävää sävyä, niin en sitten ostanut :) Ehkä tulen vielä toisiin ajatuksiin. Kiva puutarha-asetelma, tuollainen olisi kiva eteisessä seisovalle istutuspöydällenikin. Ehkä väsään oman puutarhanäyttelyn, kun flunssa on helittänyt otteensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, oisko kannu kuitenkin pitänyt hankkia, muoto oli niin kiva. Toivottavasti flunssa alkaa hellittää, täällä on ollut sama meininki.

      Poista
  11. Mars Planttuun siis - ihana tuo vihreä kannu ja koko puutarhanäyttely on niin kutkuttava ja kuvauksellinen =) Oi niin on kevättä jo ikävä täälläkin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jori! Kaikkea sitä pitää kyhäillä kun ei vielä pääse haravan varteen ;)

      Poista
  12. Kiva asetelma, kaikki välineet ojennuksessa odottamassa ensimmäistä käyttöä!
    Kävin minäkin kurkkimassa kellarissa, pelapuut ja muratit puskee vihreää, ja sipuliruukuissakin on jo vihreät varret pinnalla. Malttavatko odottaa kevättä vai ovatko liian aikaisin kukassa?
    Näin viikonloppuna kukkakaupassa mun lemppareita, jaloleinikkejä. Hinta oli 4 e kpl, joten jäivät vielä kauppaan ja tulppaanikimput lähti mukaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun kellarissa on tuollaisia aarteita. Samaa murehdin aina minäkin että ovatko liian aikaisessa, mutta kaikki on sitten mennyt aivan hyvin. Hui, olipas kalliita nuo jaloleinikit, ovat kyllä kauniitakin.

      Poista

Sanasi ilahduttavat aina.